Kun Englanti pelaa tänään EM-kilpailujen lohkovaiheen viimeisellä kierroksella Tšekkiä vastaan, se joutuu tulemaan toimeen ilman Chelsean Mason Mountia, 22, ja Ben Chilwelliä, 24. Kaksikolta saattaa jäädä myös väliin tuleva neljännesvälieräottelu.

Mount ja Chilwell olivat lähikontaktissa Skotlannin Billy Gilmourin, 20, kanssa perjantaina. Gilmourilla on todettu koronavirustartunta.

Mount ja Chilwell kaulailivat ja keskustelivat pitkään seurajoukkuekaverinsa kanssa Englanti–Skotlanti-ottelun päätösvihellyksen jälkeen.

Gilmour sai positiivisen testituloksen maanantaina, mutta muita skotlantilaisia ei ole pakotettu karanteeniin. Skotlanti kohtaa Kroatian tänään tiistai-iltana. Voitolla Skotlanti voisi nousta jatkopeleihin ensimmäistä kertaa arvokisahistoriassaan.

Englanti on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Jos Kolme leijonaa voittaa oman lohkonsa, se pääsee pelaamaan neljännesvälieräottelunsa Wembleyllä 29. kesäkuuta. Tällöin sekä Mountilla että Chilwellillä olisi vielä mahdollisuus palata tositoimiin heti ratkaisupeleihin.

Toiseksi sijoittuminen tarkoittaisi sitä, että Gareth Southgaten luotsaama miehistö joutuisi matkustamaan Kööpenhaminaan 28. kesäkuuta.

– Voimme vahvistaa, että Ben Chilwell ja Mason Mount joutuvat olemaan eristyksissä tämän viikon sekä ensi maanantain, Englannin jalkapalloliitto sanoo tiedotteessaan.

[readmore from=Englanti]

Chilwell ja Mount jatkavat harjoitteluaan itsenäisesti Englannin harjoituskeskuksessa.

Gareth Southgate, Englannin päävalmentaja, oli hieman ymmällään, miksi kaksi pelaajaa Englannilta joutui karanteeniin muttei yhtään Skotlannilta.

– En halua aiheuttaa draamaa Skotlannille, mutta jos olette kaikki pukuhuoneessa yhdessä, missä kukin seisoo? En rehellisesti sanottuna tiedä vastausta tuohon, hän sanoi.

– Lääkintähenkilökuntamme painii tämän asian kanssa. Saan tilannepäivityksiä suunnilleen tunnin välein. Meidän täytyy vain elää tämän tilanteen kanssa ja sopeutua siihen.

– Tämä on se maailma, jossa elämme. Tämä koskettaa jokaista perhettä, kaikkia lajeja ja kaikkia liikeyrityksiä.