Manchester Unitedin tuleva manageri Erik ten Hag sanoo, että hän ei aio muuttaa metodejaan miellyttääkseen joukkueen tähtipelaajia.

United vahvisti torstaina odotetun uutisen, kun se kertoi nimittäneensä ten Hagin, 52, uudeksi managerikseen kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisävuodesta. Ajaxia tällä hetkellä luotsaavan hollantilaisen sopimus astuu voimaan kuluvan kauden jälkeen.

[readmore from=Manchester-United]

Ten Hag saa Manchesterissä luotsattavakseen ryhmän, josta ei nimekkäitä pelaajia puutu. Selkeimpänä esimerkkinä on maailman parhaaksi pelaajaksi viidesti valittu Cristiano Ronaldo.

Hollantilaisvalmentajalta kysyttiin Trouwin haastattelussa, uskooko hän pystyvänsä käsittelemään Unitedin tähtipelaajia.

– Uskoisin niin, mutta tulen aina olemaan oma itseni. En aio muuttaa näkemystäni valmentamisesta, kommentoi ten Hag Goalin mukaan.

– Se, millaisia pelaajia on käytettävissä, määrää pelitavan, mutta minä määrään pelaajilta vaadittavat vaatimukset ja heidän tehtävänsä.

– Minä päätän, mikä on kunkin pelaajan tehtävä. Jos joku ei suorita tehtäväänsä, hänelle kerrotaan siitä, oli hän kuka tahansa. En tee kompromisseja sen suhteen.

– Minulla on vaatimukseni työskentelytavoistani ennen kuin allekirjoitan mitään. Jos niitä vaatimuksia ei täytetä, en allekirjoita sopimusta.

– Vastuu on minun, ja minua arvioidaan joukkueen tulosten perusteella. En halua olla diktaattori, haluan tehdä yhdessä töitä, mutta halusin saada sananvaltaa siirtoihin, se oli minulle ehto.

Ten Hagin nimityksestä on puhuttu Manchester Unitedin uudelleenrakennusprojektin alkuna, mutta hän tietää, että tulospaineet iskevät nopeasti päälle. Hollantilaisluotsi uskoo myös, että häneltä odotetaan maineensa puolesta tietynlaista jalkapalloa.

– Olen tietoinen siitä. On vain voitettava, muuten sinut tuomitaan. Eikä se ole ikinä tarpeeksi.

– Esimerkiksi, Ajax on kerännyt talvitauon jälkeen enemmän pisteitä per peli kuin sitä ennen, mutta ihmisten näkemys on se, että olimme paljon parempia kauden ensimmäisellä puolikkaalla.