Suunnitelmat Euroopan Superliigasta ovat saaneet käytännössä kaikki kannattajärjestöt takajaloilleen. Aänessä eivät suinkaan vähiten ole suunnitelmissa mukana olevien seurojen kannattajat.

Ironisesti voidaankin todeta, että jättiläisten suunnitelmilla on yhdistävää voimaa: jopa Pohjois-Lontoon verivihollisten, Arsenalin ja Tottenhamin leireistä kuullut lausunnot ovat todella yksimielisiä.

Lukuisten kannattajajärjestöjen etua ajavat Supporters’ Trustit puna-valko -linjan molemmin puolin julkistivat tiukkasanaiset lausunnot seurojensa liittymisestä hankkeeseen.

Arsenal Supporters’ Trustin julkaisu oli suunnattu suorin sanoin vanhaa, sisäistä vihollista vastaan.

– Ei ole yllättävää, että nyt julkistetut toimet on tehty täysin ilman konsultaatiota tai dialogia (kannattajien kanssa). Tämä jatkaa sitä hiljaisuutta ja halveksuntaa, jota (seuran omistaja) Stan Kroenke on osoittanut Arsenalin kannattajia kohtaan alusta saakka.

– AST tekee kaikkensa näiden suunnitelmien vastustamiseksi. Kannustamme kaikkia kannattajia osallistumaan, käyttämään ääntään. Yhdessä toimien voimme vaikuttaa näihin ahneisiin suunnitelmiin.

Tottenham Hotspur Supporters’ Trust kutsui suunnitelmia petokseksi.

– Eilen seuran nykyinen johtokunta petti seuran ja sen historian, sekä kaiken sen taian, joka tekee tästä pelistä niin erityisen, allekirjoittamalla lausunnon Euroopan Superliigan perustamisesta.

– Vaadimme johtokuntaa välittömästi irtautumaan suunnitelmasta. Vasta sen jälkeen merkityksellisiä keskusteluita voidaan käydä.

Maanantaina levinneen tiedon mukaan Superliigan perustajajäsenet ovat sitoutuneet hankkeeseen peräti 23 vuoden ajaksi.