Valioliigan 14 muuta seuraa tulevat neuvottelemaan siitä, pitäisikö Euroopan Superliigaan hetkellisesti karanneita suurseuroja rankaista kuohuttaneesta tempauksestaan.

Sky Sportsin mukaan seurat ovat jakaantuneet aiheen tiimoilta kahtia.

Yhden valioliigaseuran johtaja on kertonut medialle, että he haluavat rangaista Superliiga-karkureita, koska heidän mielestään päätös liittyä euroturnaukseen rikkoi Valioliigan sääntöjä merkittävällä tavalla.

Valioliigan sääntöpykälä L9 sanoo, että seurojen on saatava johtokunnalta kirjallinen lupa, jotta ne voivat liittyä uusiin kilpailuihin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut.

Rangaistus olisi heidän mielestään paikallaan myös siksi, koska se toimisi pelkoa herättävänä ennakkotapauksena mahdollisille tuleville irtautumisille.

Toisen valioliigaseuran johtaja on puolestaan vahvasti sitä mieltä, ettei rangaistuksille ole tarvetta.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

Pistevähennysten tai sakkojen kaltaiset sanktiot satuttaisivat heidän mielestään vääriä ihmisiä, eli pelaajia, managereita ja etenkin seurojen kannattajia.

Sen sijaan toiveena on, että Valioliigan sääntöjä kiristettäisiin jatkoa ajatellen. Samasta aiheesta puhui hiljattain Manchester Unitedin entinen huippupelaaja Gary Neville (lue lisää).

Skyn mukaan 14 muuta seuraa tulevat kokoustamaan potentiaalisista rangaistuksista tulevien päivien aikana – mahdollisesti jo keskiviikon aikana.