Manchester City, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Manchester United ja Liverpool ovat kaikki tiedottaneet eroavansa Euroopan Superliigasta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Valioliigajätit muodostivat yhdessä puolet niistä 12 seurasta, jotka kritisoituun hankkeeseen lähtivät kyseenalaisesti mukaan myöhään sunnuntai-iltana.

Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus, AC Milan ja Internazionale eivät ole vielä toistaiseksi tiedottaneet erostaan, mutta mediatietojen mukaan vetäytyminen näyttää vääjäämättömältä jokaisella suunnalla.

Euroopan Superliiga on puolestaan reagoinut englantilaisseurojen eroon sanomalla, että se aikoo ”uudelleenharkita askeliaan muotoillakseen projektiaan uudelleen” kampanjan suuren vastustuksen johdosta.

– Euroopan Superliiga on vakuuttunut siitä, että Euroopan jalkapallon nykytilan on muututtava, tiedotti liiga myöhään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Ehdotamme uutta Euroopan kilpailua, koska olemassa oleva systeemi ei toimi. Ehdotuksemme tarkoitus on antaa urheilulajin kehittyä ja luoda samalla resursseja ja vakautta koko jalkapallopyramidille, sekä auttaa voittamaan koko jalkapalloyhteisön pandemian seurauksena kohtaamat taloudelliset vaikeudet. Se tarjoaisi myös olennaisesti parannettuja solidaarisuusmaksuja kaikille jalkapallon sidosryhmille.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Huolimatta englantilaisseurojen ilmoitetusta poistumisesta, johon ne pakotettiin (niihin kohdistuvan paineen vuoksi), olemme vakuuttuneita siitä, että ehdotuksemme on täysin yhdenmukainen EU:n lainsäädännön ja määräysten kanssa, kuten tänään osoitettiin tuomioistuimen päätöksellä kolmannen osapuolen toimesta.

– Ottaessamme nykyiset olosuhteet huomioon, harkitsemme asiaa kuitenkin uudelleen löytääksemme sopivimmat mahdolliset vaiheet projektin muotoilemiseksi, pitäen kuitenkin jatkuvasti mielessä tavoitteemme tarjota faneille paras mahdollinen kokemus ja samalla lisätä solidaarisuusmaksuja koko jalkapalloyhteisölle.