Arsenal aloittaa urakkansa Eurooppa-liigan B-lohkossa vierasottelulla Rapid Wieniä vastaan, joukkueiden historian ensimmäisessä kohtaamisessa. Taisto puhalletaan käyntiin kello 19.55 Suomen aikaa, ja sitä voi seurata suorana Cmoren kanavilta.

Arsenal

@Arsenal
👊 Tonight we begin our European campaign!

🆚 @skrapid
🏟 Allianz Stadion
🏆 @EuropaLeague
🇬🇧 Kick-off: 5.55pm (UK time)

#️⃣ #UEL

  • Rapid Wien – Arsenal
  • Klo 19.55
  • C More Sport 2

Itävaltalaisjoukkue on viidestä edellisestä pelistään onnistunut kaivamaan kolme voittoa, ja lähtee Gunnersin kohtaamiseen takanaan komea 1-5 -vierasvoitto ÖFB Cupissa Wiener Nustadtista.

Arsenal on myös voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme, häviten Valioliigassa sekä Liverpoolille että Manchester Citylle. Jaksolle on mahtunut myös kaksi Liigacupin peliä, joista toisessa kaatui Leicester, toisessa Liverpool rankkarien jälkeen.

Illan UEL-ottelusta tekee, varsinkin valioliigapelaajille, poikkeuksellisen se, että katsomoissa tullaan näkemään rajoitettu määrä yleisöä.

Arvioidut avauskokoonpanot

Mikel Arteta ei ottelun alla ole hiiskunutkaan kentälle asetettavasta miehistöstä. Managerilta kysyttiin muun muassa, saako seuraan vastikään saapunut maalivahti Rúnar Alex Rúnarsson pelivuoron.

– En voi kertoa kokoonpanoa, valitettavasti.

Muut seuran kilpailuun nimeämät edustusveskarit ovat Bernd Leno ja Matt Macey – kaukana ei islantilaisen Gunners-debyytti siis ole.

Thomas Partey liittyi joukkueen mukaan Deadline day -siirtonsa jälkeen vasta palattuaan Ghanan maajoukkueen otteluista. On hyvinkin odotettavaa, että hänen sisäänajonsa jatkuu tänään.

Evening Standard -lehti arvioi espanjalaisvalmentajan heittävän avaukseen seuraavanlaisen ryhmän:

Bernd Leno, David Luiz, Gabriel, Sead Kolasinac, Cedric Soares, Mohamed Elneny, Thomas Partey, Ainsley Maitland-Niles, Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Bukayo Saka.

Kiintoisaa on, saako Alexandre Lacazette missään ottelun vaiheessa minuutteja; ranskalaisen pyssy on nimittäin ollut tässä kilpailussa oikein kohdistettu.

Orbinho

@Orbinho
Alexandre Lacazette has scored six goals in his last eight starts in the Europa League.

The Independent puolestaan arvailee isäntien kokoonpanoksi seuraavaa:

Richard Strebinger, Filip Stojković, Maximilian Hofmann, Mateo Barac, Kelvin Arase, Srdjan Grahovac, Dejan Ljubicic, Maximilian Ullmann, Thomas Murg, Ercan Kara, Taxiarchis Fountas.

Valmentajien kommentit

– Olemme erittäin innoissamme pelaamisesta Euroopassa jälleen, varsinkin kun vaikean kauden jälkeen jouduimme hakemaan paikan tänne FA Cupin kautta. Tähtäimemme on tämän kilpailun voittamisessa, Arteta sanoi.

Shkodran Mustafi on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen, ja vaikuttaa pelikuntoiselta, joten meillä on käytettävissä iso ryhmä. Partey tuli vahvana ja itseluottamuksella City-otteluun (vaihdosta), ja toi positiivisia asioita. Hänen siirtymäaikansa on ollut todella lyhyt, mutta nyt alla on jo useampia harjoituksia, ja hän näyttää valmiilta avaukseen.

Isäntien luotsi Dietmar Kühbauer sanoi, ettei hänen ryhmänsä voi lähteä peliin peruutusvaihteella.

– Meidän on rikottava se systeemi, jolla he pelaavat. Pelkkä puolustaminen ei tule riittämään. Arsenal on erittäin, erittäin hyvä joukkue, huolimatta siitä millaista pelaakierrätystä he tulevat tekemään.

Mistä näet pelin

Kaikki Eurooppa-liigan ottelut näkyvät Suomessa maksullisilta C Moren kanavilta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Rapid Wienin ja Arsenalin välinen ottelu näkyy C More Sport 2 -kanavalta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. C More Sport Sport -kanavapaketti makssa 29,95 euroa kuukaudessa.