Arsenal selvitti tiensä Eurooppa-liigan välieriin yhteismaalein 5-1, murskattuaan Slavia Prahan vieraskentällä peräti 4-0-lukemin torstai-iltana.

Arsenal aloitti ottelun erittäin vahvasti ja paketoi otteluparin jo ensimmäisellä puoliajalla.

Tykkimiesten tehohetki nähtiin minuuttien 14 ja 24 välllä, jonka aikana pallo päätyi peräti neljä kertaa Slavia Prahan maaliin – kolme maaleista hyväksyttiin.

14. peliminuutilla Bukayo Saka täräytti pallon tolppaan ja Emile Smith Rowe laukoi paluupallosta pelivälineen maaliin. Maalia tarkastettiin pitkään VAR:lta ja lopulta osuma hylättiin.

Lähes välittömästi VAR-tarkastuksen jälkeen Arsenal teki ensimmäisen hyväksytyn maalin. Peliä oli takana 18 minuuttia, kun Smith Rowen vapautti loistavalla syötöllään Nicolas Pépén läpiajoon ja norsunluurannikkolaispelaaja laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin. 0-1.

Vain kolme minuuttia edellisestä Arsenal sai rangaistuspotkun. Alexandre Lacazette asettui pallon taakse ja toimitti pallon ohi Slavia-vahti Ondrej Kolarin. 0-2.

Arsenalin kolmas maali näki päivänvalonsa 24. peliminuutilla. Saka kuljetti palloa oikealla laidalla, leikkasi kohti keskustaa ja laukoi pallon tarkasti etukulmasta sisään. 0-3.

GOAL

@goal
14' | Smith Rowe scores ⚽
17' | VAR rules it out ❌
18' | Pepe scores ⚽
20' | Saka wins a penalty 🙏
21' | Lacazette scores ⚽
24' | Saka scores ⚽

What a start for Arsenal! 🔥 #UEL

Toinen puoliaika oli enimmäkseen pelkkää pelailua. Arsenal loi jakson aikana kaksi maalipaikkaa ja käytti toisen hyödykseen.

Pépén vasemmalta laidalta lähettämä keskitys tavoitti maalinedustalta Lacazetten, joka sai vasemman jalkansa vapaaksi ja täräytti pallon tarkasti alakulmaan. 0-4.

Arsenalille voitto oli erittäin tärkeä, sillä Eurooppa-liigan voitto on joukkueen ainut keino selvitä ensi kaudeksi europeleihin. Välierissä Arsenal kohtaa Villarrealin, jonka päävalmentajana toimii Arsenalin ex-luotsi Unai Emery.