Everton – kausiennakko 2020-21: Uudistunut Everton on yksi valioliigakauden mielenkiintoisimmista joukkueista

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

 • 12. sija Valioliigassa
 • 49 pistettä, maaliero 44-56
 • 13 voittoa, 10 tasapeliä, 15 tappiota
 • Paras maalintekijä: Richarlison & Dominic Calvert-Lewin (13 maalia)
 • FA Cup: Kolmas kierros

Vuosikymmen takaperin Evertonia oltiin nostamassa Valioliigan suurseurojen varteenotettavimmaksi haastajaksi, mutta viime kausi osoitti sen olevan tällä hetkellä kaukainen haave.

Kesällä 2019 Evertonissa tapahtui jälleen paljon. Pelaajia liikkui suuntaan ja toiseen, ja Toffeesin haaviin tarttui muutama nimekäs hankinta.

Everton ei ole tullut tunnetuksi onnistuneista rekrytoinneistaan, mutta vuosi sitten se vaikutti toimivan kohtuullisen fiksusti siirtomarkkinoilla.

André Gomes siirtyi pysyvästi Barcelonasta Evertoniin pelattuaan Englannissa jo vuoden lainalla. Kuva: Getty Images

André Gomes ja Fabian Delph olisivat loistavia lisäyksiä mihin tahansa keskikastin joukkueeseen. Myös Mainzista hankittu Jean-Philippe Gbamin vaikutti sellaiselta pelaajalta, mutta hän ehti pelata vain kaksi ottelua ennen vakavaa loukkaantumistaan.

Evertonin uskottiin jopa tehneen yhden kesän kovimmista kaappauksista, kun se toi Juventuksen hyökkääjälupauksen Moise Keanin Englantiin vajaan 30 miljoonan euron korvauksella. Italian nuori maajoukkuekärki onnistui kuitenkin debyyttikaudellaan maalinteossa vain kahdesti.

Alex Iwobin siirtosummalle naureskeltiin. Nigerian maajoukkuelaituri oli kasvattanut rooliaan Arsenalissa, mutta hänen 30 miljoonan euron hintalappunsa tuntui kuvastavan enemmän siirtomarkkinoiden nykyistä tilaa kuin hänen pelillistä tasoaan. Iwobin ensimmäinen kausi Goodison Parkilla tarjosi hyvin hetkittäisiä väläyksiä paremmasta tulevasta.

Everton lähti viime kauteen Marco Silvan komennossa. Portugalilaismanageri oli edeltävällä sesongilla johdattanut Toffeesin Valioliigassa kahdeksanneksi, mutta syksyn mittaan kävi selväksi, että hän ei ole parantamassa siitä sijoituksesta.

Marco Silva on valmentanut Valioliigassa myös Hullia ja Watfordia. Kuva: Getty Images

Silva sai kenkää joulukuun alussa Evertonin päädyttyä putoamisviivan alapuolelle. Hänen viimeiseksi ottelukseen jäi 2-5-tappio paikallisvastustaja Liverpoolille.

Seuralegenda Duncan Ferguson otti väliaikaisvastuun Evertonissa neljän ottelun ajaksi, kunnes seura pudotti uutispommin: Yksi kaikkien aikojen valmentajista, kolminkertainen Mestarien liigan voittaja Carlo Ancelotti siirtyy Evertoniin.

Valmentajavaihdos piristi Toffeesin pelaamista välittömästi. Everton hävisi ennen kesän pelejä vain Manchester Citylle, Liverpoolille (FA Cupissa), Arsenalille ja Chelsealle.

Koronatauon jälkeen Everton voitti yhdeksästä ottelustaan vain kolme, mutta putoamisviiva oli jo kaukana takana. Lopulta sarjapaikka säilyi 15 pisteen turvin. Everton oli lähempänä europelejä kuin putoamista.

Ancelotti ei vielä tehnyt Evertonista isojen haastajaa, mutta hänen pistekeskiarvonsa (1,5) olisi vienyt merseysidelaiset europaikkojen tuntumaan, jos hän olisi ollut puikoissa alusta asti.

Pelaajasiirrot - lähteneet

Morgan Schneiderlin (pkk, 30, OGC Nizza)

Kuva: Getty Images

Ranskan A-maajoukkueessakin esiintynyt Schneiderlin pelasi Valioliigassa yli kymmenen vuotta, mutta hänen parhaat kautensa olivat jo Englannin-reissun alkupuolella. Heinäkuussa 2015 hän siirtyi Southamptonista Manchester Unitediin ja tammikuussa 2017 Evertoniin. Schneiderlin tippui Goodison Parkilla hiljalleen valmentajien suosiosta, ja viime kaudella hän pelasi enää 18 ottelua, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Nyt 2,23 miljoonan euron kaupassa Nizzaan.

Maarten Stekelenburg (mv, 37, Ajax)

Hollannin A-maajoukkueen entinen ykköstorjuja vietti Englannissa kuusi vuotta ja niistä neljä Evertonissa varavahtina. Debyyttikaudellaan Toffeesissa hän pelasi Valioliigassa 19 ottelua, muttei ole sittemmin saanut pääsarjapelejä tilileen. Viime kaudella Stekelenburg ei pelannut minuuttiakaan missään kilpailussa. Siirtyi vapaana agenttina Ajaxiin.

Kieran Dowell (hkk, 22, Norwich)

Dowellin läpimurtoa odotettiin ja odotettiin, mutta Evertonin riveissä sitä ei koskaan tullut. Hän edusti Evertonia seitsemänvuotiaasta asti, mutta pelasi ykkösmiehistössä vain viidessä ottelussa. Valioliigasta pudonnut Norwich nappasi hänet Mestaruussarjaan, josta Dowellilla on lainapestien myötä kokemusta jo lähes 80 pelin verran.

Oumar Niasse (kh, 30, ilman seuraa)

Kuva: Getty Images

Niasse toimikoon Evertonille muistutuksena seuran viime vuosien epäonnistuneesta rekrypolitiikasta. Senegalilaiskärki saapui seuraan alkuvuodesta 2016 ja jäi heti vähälle peliajalle. Seuraavalle kaudelle hän ei meinannut saada edes pelinumeroa, kun silloinen manageri Ronald Koeman tiputti hänet edustusjoukkueesta. Kaikkiaan Niasse pelasi 4,5 vuoden aikana Evertonissa 42 ottelua ja kävi myös kahdesti lainalla.

Luke Garbutt (vp, 27, ilman seuraa)

Englannin nuorten maajoukkueiden entinen vakionimi vietti koko tähänastisen ammattilaisuransa Evertonissa, mutta Garbutt pelasi Toffeesin ykkösmiehistössä vain 12 ottelua. Uusi seura löytynee alemmilta sarjatasoilta, joissa hän on viettänyt aikaa lainakomennuksilla. Tällä hetkellä Garbutt on työtön.

Cuco Martina (op, 30, ilman seuraa)

Curaçaon maajoukkuekippari saapui Goodison Parkille neljä vuotta sitten Ronald Koemanin vanavedessä. Hän pelasi Evertonissa 28 ottelua, joista viimeisin oli jo maaliskuussa 2018.

Leighton Baines (vp, 35, lopetti uransa)

Kuva: Getty Images

Baines lasketaan legendaksi niin Evertonissa kuin Valioliigassa ylipäätään. Hän pelasi loisteliaan uransa aikana Evertonissa 420 ottelua ja yhtä monta Valioliigassa. Viime vuosikymmenellä Baines kuului pelipaikkansa ehdottomaan eliittiin, mutta loukkaantumiset ja nuortempien esiinmarssi vähensivät hänen minuuttejaan reilusti parina viime kautena.

Djibril Sidibé (op, 28, palasi lainalta Monacoon)

AS Monaco lainasi Sidibén viime kaudeksi Evertoniin vuoden mittaisella sopimuksella, joka sisälsi osto-option. Ranskalaispakki pelasi lainapestillään 28 ottelua, mutta optio jäi käyttämättä.

Pelaajasiirrot - saapuneet

Allan (kk, 29, Napoli)

Kuva: Getty Images.

Evertonin tämän siirtoikkunan toistaiseksi isoin hankinta. 29-vuotias keskikentän keskustan pelaaja Allan siirtyi Goodison Parkille 25 miljoonan euron kaupassa. Brasilialainen on monipuolinen pelaaja, joka osaa sekä rakentaa oman joukkueen peliä että tuhota vastustajan rakentelua. Mielenkiintoista nähdä, miten Carlo Ancelotti keskikenttäpalapelinsä rakentaa.

Niels Nkounkou (vp, 19, Marseille B)

Nkounkou ei ole vielä debytoinut miesten liigapeleissä, mutta häntä pidetään isona lupauksena. Hän ei päässyt Marseillen kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta, ja Everton nappasi hänet itselleen Juventuksen ja RB Leipzigin nenän edestä. Nkounkou aloittanee uransa Goodison Parkilla Evertonin reservijoukkueessa.

Jonjoe Kenny (op, 23, palasi lainalta Schalkesta)

Evertonissa jalkapallo-oppinsa saanut Kenny lähti viime kaudeksi peliajan perässä lainalle Schalkeen. Menestyksekäs lainapesti toi hänelle 34 ottelun verran kokemusta Saksan kilpailuista.

Sandro Ramírez (kh, 25, palasi lainalta Real Valladolidista)

Entinen huippulupaus on ollut Evertonissa kirjoilla kolme vuotta, mutta viettänyt valtaosan ajasta lainalla kotimaassaan Espanjassa. Viime kauden hän pelasi Real Valladolidissa. Sandron ja Evertonin sopimusta on enää vuosi jäljellä.

Matthew Pennington (kp, 25, palasi lainalta Hullista)

Evertonin oma kasvatti täyttää piakkoin 26 vuotta, mutta hän on pelannut kasvattajaseuransa ykkösjoukkueessa vasta yhdeksän ottelua. Pennington on kiertänyt lainaseuroja koko ammattilaisuransa. Viime kausi kului Mestaruussarjan Hullissa.

Jonas Lössl (mv, 31, palasi lainalta Huddersfieldista)

Tanskalaisvahti pelasi mainion debyyttikauden Valioliigassa Huddersfieldin riveissä ja sai siirron Evertoniin kesällä 2019. Vielä hän ei ole Goodison Parkilla esittäytynyt, sillä viime kauden alkupuoliskon hän istui penkillä ja jälkimmäisen hän vietti lainalla entisessä seurassaan.

Valmennus

 • Manageri: Carlo Ancelotti
 • Avustava valmentaja: Duncan Ferguson
 • Avustava valmentaja: Davide Ancelotti
 • Johtava analyytikko: Simone Montanaro
Kuva: Getty Images.

Everton sijoittui 12:nneksi Valioliigassa viime kaudella, ja kautta voi pitää kovin kaksijakoisena. Marco Silva aloitti Evertonin peräsimessä, mutta hänet potkittiin pihalle. Tilalle tuli kaiken kokenut ja voittanut Carlo Ancelotti. Mies joka on tunnettu joustavuudestaan. Ancelotti näkee eniten arvoa pelata materiaalin vahvuuksien mukaan. Sopeudu ja voita.

Jos kokonaisuutta tarkastellaan pintaa syvemmältä, paljastuu muutama mielenkiintoinen huomio. Ensinnäkin Everton oli sarjan kahdeksanneksi paras joukkue pisteodottaman valossa. Joukkue alisuoritti lopulta odottamaansa verrattuna 6,78 pisteellä. Toinen mielenkiintoinen detalji on, että joukkue alisuoritti omaan maaliodottamaansa verraten melkein kymmenellä maalilla. Ei hyvä. Joukkueella loppui myös kauden lopussa bensa tankista, ja erilaiset loukkaantumiset olivat liikaa paikoittain ohuelle materiaalille. Kesällä on kuitenkin tapahtunut.

Carlo Ancelotti pääsee rakentamaan joukkueesta oman näköisensä ja hänelle luvattiin resursseja siirtoikkunan aikana. Ancelotti nauttii seurajohdon täyttä luottamusta viedä projektia eteenpäin. Toisaalta, miksi ei nauttisi? Ancelottin statuksen omaavan valmentajan saaminen seuraan oli merkittävä askel eteenpäin. Se näkyy myös siirtoikkunassa.

Everton on hankkinut riveihinsä keskikenttä Allanin Napolista, joka on edelleen yksi maailman parhaita box-to-box-keskikenttiä. Samalla myös James Rodríguezin siirto Real Madridista näyttää lähes varmalta.

James olisi suurin hankinta varmaan 20 vuoteen seuralta. Samalla on se viesti maailmalle, että Everton ei pelleile. Samalla se olisi myös Jamesille mahdollisuus näyttää massalle, että hän ei ole mikään ”luksuspelaaja” ja uransa ehtoopuolella. Näyttää myös vahvasti siltä, että Watfordin Abdoulaye Doucouré tulee vahvistamaan pakettia. Miten Everton siis ryhmittyy ensi kaudella ja kuinka hyvä nippu on oikeasti kyseessä?

Evertonin tutkapari Dominic Calvert-Lewin ja Richarlison. Kuva: Getty Images.

Evertonissa Ancelottin suosima muoto on ollut selkeistä syistä 4-4-2-muoto. Hän tunnisti, että joukkueen suurimmat vahvuudet ovat tutkapari Richarlison ja Dominic Calvert-Lewin sekä vasen laitapakki Lucas Digne. Joukkue rakentui siis heidän ympärilleen. Tänä kesänä oli kuitenkin mahdollisuus vahvistua ja uusiutua. Tulevalla kaudella tulemme varmasti myös näkemään useammin 4-3-3-muotoa. Allan ja James nostavat kokonaisuuden uudelle tasolle ja tuovat paljon kaivattua joustavuutta sekä laatua ryhmään.

Ancelottin alaisuudessa Everton ei ole toistaiseksi ollut liikaa huolissaan pallonhallinnasta. Joukkue onkin pelannut sauman tullen usein suoraviivaisesti kohti kärkiparia. Ominaista Ancelottille on kuitenkin, että joukkue haluaa rakentaa peliä alhaalta. Fakta on toisaalta se, että laatua tarvitaan lisää. Mason Holgate tulee varmasti olemaan jatkossakin keskiössä. 

Puolustussuuntaan Everton pyrkii tyypillisen 4-4-2-muodon tapaan pysymään horisontaalisesti ja vertikaalisesti tiiviinä, mutta Atlético Madridiin on pitkä matka tällä saralla. Allanin merkitystä tässä yhtälössä ei pidä kuitenkaan aliarvioida. Hän on kurinalainen ja taktisesti kypsä pelaaja. Allan tulee myös voimalla jokaiseen kaksinkamppailuun ja omaa uskomattomat keuhkot. Hän ei anna mitään ilmaiseksi ja tulee väsyttämään omalla preesensillään vastustajia.

Everton kaipaisi kuitenkin uuden topparin Mason Holgaten viereen, sillä se mahdollistaisi joukkuetta nostamaan linjaansa korkeammalle, ja parantaisi samalla joukkueen prässipelaamista. Joukkueella on todellisia eväitä siihen materiaalin puolesta. Richarlison ja Calvert-Lewin ovat erinomaisia prässäämään kuten myös Allan. Jo tämä tarkoittaa useaa voitettua palloa tai huonoa ratkaisua vastustajalta ottelun aikana. Doucouré on myös todella kestävä pelaaja, ja hän kykenisi Allanin kanssa paineistamaan vastustajaa läpi ottelun. 

Tulee joka tapauksessa olemaan mielenkiintoista nähdä, miten Ancelotti ryhmittää joukkueensa tulevalla kaudella. Calvert-Lewin on erinomainen liikkuva kohdepelaaja ja Richarlison on tietyllä tapaa uskomaton toinen kärki tai ”inside forward”, joka on elänyt kakkospalloista. Richarlisonia voisi varmasti kuvailla kärjen ja laitahyökkääjän hybridiksi. Joka tapauksessa kaksikko täydentää toisiaan erinomaisesti, ja he ovat todella vaarallisia maalin edessä sekä ilmassa. 

Jamesin (jos siirto toteutuu) rooli kiinnostaa kenties kaikista eniten, sillä hänet tunnetaan kymppinä. Se tarkoittaa monen mielessä 4-2-3-1-muotoa, mikä varmasti nähdään kauden aikana, mutta jostain syystä uskon, että se ei ole muoto, jota Ancelotti ajatteli käyttää. 4-3-3-muoto alkaa näyttää enemmän ja enemmän todennäköiseltä ja James nähdään kenties joko oikeana laitahyökkääjänä, joka tulee luomaan valtavasti syöttöodottamaa tai Ángel Di Marían tapaisessa roolissa vasemman puolen kasina, kuten Real Madridissa. Tähän löytyy tietenkin syynsä, mutta on myös mahdollista, että olen hakoteillä.

Perustelut tälle ovat, että Ancelotti on varmasti nähnyt paljon samaa Richarlisonissa ja Cristiano Ronaldossa. Richarlison ei missään nimessä ole samaa tasoa, mutta Richarlison on hyvä ilmassa, hyvä laukomaan molemmilla jaloilla ja pelaa parasta jalkapalloaan, kun hän pääsee ”toiseksi kärjeksi”, ja varsinainen kärki sitoo pelaajia itseensä. Tämä vaihtoehto olisi melkein poissuljettu 4-2-3-1-muodossa, sillä hänen lähtöasetelmansa olisi liian matala ja puolustusvastuu liian iso. Tämä siis, ellei hän saa erikoisvapauksia ja oikea laitahyökkääjä olisi tässä yhtälössä työhevonen.

Carlo Ancelotti odottaa enemmän maalivahdiltaan Jordan Pickfordilta. Kuva: Getty Images.

4-3-3-muoto saisi kuitenkin tarpeeksi irti Jamesista, ja joukkueen tasapaino säilyisi hyvänä. Parhaita otteita Jamesilta nähtiin Bayern Münchenissä juuri kasina. Toinen painava syy on Lucas Digne. Hän on uskomaton apu hyökkäyspäähän ja mahdollistaisi Richarlisonin liikkumisen boksiin toiseksi kärjeksi. Turha kuitenkaan spekuloida tässä vaiheessa liikaa.

Yksi asia on varma: Jordan Pickfordin pitää parantaa maalin suulla. Pickfordin PSxG lukema (post-shot expected goals) oli viisi maalia pakkasella, mikä on surkea saldo. Ei siis tämän vuoksi ihmetytä, että Everton alisuoritti maaliodottamaansa vastaan (xGA) 6,79 maalilla. Muita huomioita:

 • Evertonin laukauksien laatu oli enimmäkseen hyvä.
 • Joukkueella on vähiten alle viiden jaardin (4,6 metriä) syöttöjä sarjassa. Tarkoittaa, että pienpelikombinaatiot loistivat poissaolollaan. Asia, jota Ancelotti varmasti haluaa muuttaa hieman yläkerrassa. Hyökkäävät ja energiset kasit auttaisivat luomaan kolmioita ja timantteja.
 • Everton taklasi neljänneksi eniten sarjassa. Positiivista on myös, että iso osa näistä tuli korkealla kenttää. 
 • Evertonille sattui sarjassa viidenneksi vähiten (10) virheitä, jotka johtivat vastustajan laukaukseen. Parempia olivat ainoastaan Liverpool, Chelsea, Man United sekä Burnley.
 • Joukkueella on liian vähän kosketuksia hyökkäyskolmanneksella verrattuna pallonhallintaan. Tähän tarvitaan ja varmasti myös tulee muutos. 
 • Joukkueelle sattuu liikaa huonoja kosketuksia.
 • Joukkue rikkoi sarjassa toiseksi eniten Watfordin jälkeen, mikä ei ole hyvä asia.
 • Joukkue keskitti sarjassa viidenneksi eniten. 

Ancelotti on nähnyt ja kokenut paljon jalkapallovalmentajana. Hän sai oppinsa legendaarisen Arrigo Sacchin alaisuudessa, ja tietyllä tapaa hänen valmentajauransa on tullut täyden ympyrän, sillä Sacchi vannoutui 4-4-2-muodon nimeen. Se oli ainoa tapa pelata jalkapalloa. 

Tämä oli ainoa mitä Ancelotti tiesi. Hän menetti uransa alussa Roberto Baggion sen takia, sillä Baggio kieltäytyi pelaamasta kärkenä. Zinédine Zidane mursi Ancelottin uskomuksen 4-4-2-muotoon ainoana ratkaisuna, ja Ancelotti rakensi Juventuksen Zizoun ja 4-3-1-2-muodon ympärille. Ancelotti kertoi myöhemmin: ”Zidane muutti kaiken, koska sijoitin joukkueen hänen ympärilleen. Räätälöin joukkueen Zizoulle. Hän muutti jalkapallotyyliäni. Olen velkaa kaiken hänelle.”

Ancelotti haluaa, että Everton on tulevalla kaudella enemmän vertikaalinen. Vaikka tyyli nojaa pallonhallintaan, ei pallonhallintaa haeta tyylin vuoksi. Tarkoitus on tehdä maaleja, ja Ancelotti tiedostaa tämän. Tässä vaiheessa ei viitsi puhua liikaa Evertonin 4-4-2-keskiblokista tai mistään muustakaan. Ancelotti on sen verran joustava valmentaja, että kaikki saattaa muuttua. Kuten sanottu, Ancelotti keskittyy materiaaliin, ja pelaa sen vahvuuksien mukaan. Materiaali kuitenkin muuttuu silmiemme edessä. Ei ole vain yhtä tapaa pelata jalkapalloa.

Varmaa on kuitenkin se, että uudet hankinnat antavat paljon enemmän joustovaraa taktisesti ja varmaa on myös se, että Everton on tulevalla kaudella vertikaalisempi ja tehokkaampi. Toivottavasti myös onnekkaampi. Miltä Everton lopulta näyttää ja mihin se riittää, on vielä kysymys johon on mahdotonta vastata. Siirtoikkunaa on paljon jäljellä.

Tärkein pelaaja - Lucas Digne

Digne on aloittamassa kolmatta kauttaan Evertonissa. Kuva: Getty Images

Ranskalaispuolustaja Digne, 27, on iso syy sille, miksi Everton on onnistunut siirtymään Leighton Bainesin jälkeiseen aikaan.

Vaikeasti ohitettavan Dignen suoritustaso puolustuksen vasemmalla laidalla ailahtelee hyvin harvoin.

Valioliigan puolustajista vain Liverpoolin Trent Alexander-Arnold ja Andrew Robertson luovat joukkueelleen enemmän maalipaikkoja kuin Digne.

Arvio

Sija: 9

Marco Silva sai kenkää Evertonista, ja Carlo Ancelotti saapui kesken kauden Merseysidelle. Sarjataulukkoa katsomalla kausi oli pettymys. Edistyneitä tilastoja katsomalla oli kausi huomattavasti sarjasijoitusta parempi. Everton alisuoritti usealla mittarilla ja puhti loppui koronatauon jälkeen. Materiaalin leveys ja keskikenttä eivät olleet tarpeeksi hyviä.

Everton on kuitenkin investoinut siirtoikkunan aikana ja kokonaisuus näyttää huomattavasti paremmalta. Allan tuli sisään, ja James Rodríguez näyttää lähes varmalta. Abdoulaye Doucouré näyttää myös todennäköiseltä, joten yhtäkkiä keskikenttä ei ole enää heikkous.

Joukkueessa on vielä puutteita, ja kukaan ei varmuudella tiedä miten Everton ryhmittyy tulevaksi kaudeksi. Don Carlo on kuitenkin joustava valmentaja, joka pelaa materiaalin vahvuuksien mukaan. Nyt hän pääsi myös uudistamaan joukkuetta. Lähtökohtaisesti Everton pelaa sijoista 7-11 ja arviota voi tarkentaa, kun on enemmän tietoa siitä mitä kaikkea on tullut sisään, kun siirtoikkuna sulkeutuu. Everton on kuitenkin tulevan kauden kiinnostavimpia joukkueita.

Ihanneavaus

Evertonin ihanneavauskokoonpano kaudella 2020-21.

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Jordan PickfordMVMaalivahti7.3.1994
49Jonas LösslMVMaalivahti1.2.1989
31João VirgíniaMVMaalivahti10.10.1999
5Michael KeaneKPToppari11.1.1993
13Yerry MinaKPToppari23.9.1994
2Mason HolgateKPToppari22.10.1996
32Jarrad BranthwaiteKPToppari27.6.2002
-Matthew PenningtonKPToppari6.10.1994
12Lucas DigneVPVasen laitapuolustaja20.7.1993
-Niels NkounkouVPVasen laitapuolustaja1.11.2000
23Seamus Coleman (C)OPOikea laitapuolustaja11.10.1988
43Jonjoe KennyOPOikea laitapuolustaja15.3.1997
25Jean-Philippe GbaminPKKPuolustava keskikenttä25.9.1995
27Muhamed BesicPKKPuolustava keskikenttä10.9.1992
6AllanKKKeskikentän keskusta8.1.1991
21André GomesKKKeskikentän keskusta30.7.1993
16Abdoulaye DoucouréKKKeskikentän keskusta1.1.1993
26Tom DaviesKKKeskikentän keskusta30.6.1998
8Fabian DelphKKKeskikentän keskusta21.11.1989
34Beni BaningimeKKKeskikentän keskusta9.9.1998
19James RodríguezHKKHyökkäävä keskikenttä12.7.1991
10Gylfi SigurdssonHKKHyökkäävä keskikenttä08.09.1989
17Alex IwobiVHVasen laitahyökkääjä3.5.1996
20BernardVHVasen laitahyökkääjä8.9.1992
42Anthony GordonVHVasen laitahyökkääjä24.2.2001
31Yannick BolasieVHVasen laitahyökkääjä24.5.1989
11Theo WalcottOHOikea laitahyökkääjä16.03.1989
7RicharlisonKHKeskushyökkääjä10.5.1997
27Moise KeanKHKeskushyökkääjä28.2.2000
9Dominic Calvert-LewinKHKeskushyökkääjä16.3.1997
14Cenk TosunKHKeskushyökkääjä7.6.1991
-Sandro RamírezKHKeskushyökkääjä9.7.1995

Ville Liimatta, Kim Keränen, Jaakko Perttilä
Twitter: @VilleLiimatta @keranenkim @JaakkoPerttila

Kuvankäsittely: Eetu Ikola