Everton palasi voittojen tielle lauantai-illan myöhäisottelussa, kun se kaatoi Chelsean 1-0-lukemin Goodison Parkilla.

Tappio katkaisi Chelsean yhdeksän sarjapelin mittaisen tappiottoman putken ja esti joukkuetta nousemasta ainakin hetkellisesti Valioliigan kärkipaikalle. Everton nousi voitollaan sen sijaan seitsemänneksi.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Here's our starting 11 for #EVECHE! 💪

Everton oli ottelun alussa vaarallisempi. Richarlison pääsi viiden minuutin jälkeen Chelsean boksiin, mutta hänen laukauksensa jäi maalivahti Edouard Mendyn hanskoihin.

Chelsea ei sen sijaan saanut ensimmäisen 20-minuuttisen aikana yhtäkään laukausta aikaiseksi, jonka jälkeen Everton otti johdon Mendyn virheen seurauksena.

Senegalilaistorjuja ryntäsi huolimattomasti päin irtopalloon ensimmäisenä ehtinyttä Dominic Calvert-Lewinia ja pallo vietiin pilkulle. Islantilaiskippari Gylfi Sigurdsson otti erikoistilanteesta vastuun ja upotti pelivälineen viileästi sisään. 1-0.

Édouard Mendy has now given away more penalties for Chelsea in the Premier League than Kepa Arrizabalaga.

Chelsea sai sen jälkeen aikaiseksi paljon parempia maalintekopaikkoja, mutta verkon perukoille pallo ei vain uponnut. Reece James tykitti ensin tolppaan, jonka jälkeen Kurt Zouman laukaus lähietäisyydeltä suuntautui päin Jordan Pickfordia.

Olivier Giroud ja Timo Werner jäivät jatkuvasti Evertonin neljän topparin muodostaman puolustuslinjan varjoon, kun kotijoukkue sai siivottua keskitykset kentän kummaltakin laidalta helposti tiehensä. Tauolle edettiin lopulta Evertonin komennossa.

Reece James produced three shots in the first half vs. Everton, no player on the pitch managed more.

He had more shots on target than all other Chelsea players combined.

Toisella jaksolla Calvert-Lewin oli hankkia jo toisen rangaistuspotkun Evertonille, kun Ben Chilwell kaatoi englantilaishyökkääjän vuorostaan sääntöjen vastaisesti. Frank Lampardin miehistö pääsi kuitenkin pälkähästä, kun VAR-tuomaristo huomasi Calvert-Lewinin olleen paitsiossa.

Chelsea lisäsi taas kovaa painetta Evertonin päätyyn, mutta Carlo Ancelottin puolustusryhmitelmä veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren. Tammy Abrahamin sisääntulo Giroud’n rinnalle ainoastaan lisäsi keskityksiä ja vähensi laukauksia.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Chelsea kävi taas hieman lähempänä tasoitusta, kun Mason Mountin vapaapotku kimposi tolpan juureen. Sen jälkeen Giroud pääsi kiinni Wernerin keskitykseen, mutta heikomman jalan laukaus suuntautui taivaan tuuliin.

Ottelu päättyi lopulta Evertonin niukkaan voittoon. Kaikki kolme joukkueiden edellistä kohtaamista Goodison Parkilla ovat päättyneet Evertonin voittoon.