Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Everton FC
  • siirtohuhut-evertonPerustettu: 1878
  • Stadion: Goodison Park (39 414)
  • Kotikaupunki: Liverpool
  • Kotiasu: Sininen
  • Vierasasu: Musta
  • Manageri: Rafael Benítez
  • Saavutukset: Englannin pääsarjan mestaruus kausina 1890-91, 1914-15, 1927-28, 1931-32, 1938-39, 1962-63, 1969-70, 1984-85, 1986-87, FA Cupin voitto kausina 1905-06, 1932-33, 1965-66, 1983-84, 1994-95, Euroopan cup-voittajien cup kaudella 1984-85.

Carlo Ancelottin pesti päättyi ennenaikaisesti

Carlo Ancelotti lähti Evertonista ja siirtyi Real Madridiin. Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 10.
  • Pisteet: 59
  • 18 voittoa, 8 tasapeliä, 13 tappiota
  • Maaliero: 47-48
  • Cupit:
    • FA Cup: Puolivälierä, hävisi Manchester Citylle
    • Liigacup: Puolivälierä, hävisi Manchester Unitedille

Odotukset Evertonia kohtaan olivat korkealla ennen viime kauden alkua. Käynnistymässä oli Carlo Ancelottin ensimmäinen täysi kausi merseysidelaisseuran peräsimessä, ja myös nimekkäitä vahvistuksia oli hankittu.

Evertoniin saapuivat Ben Godfrey, Allan sekä Abdoulaye Doucouré. Nämä kolme pelaajaa maksoivat yhteensä 75 miljoonaa euroa. Lisäksi Ancelotti sai houkuteltua kolumbialaistaituri James Rodríguezin ilmaiseksi Real Madridista.

Kausi käynnistyi lupaavasti. Everton voitti peräti seitsemän ottelua putkeen, joista neljä Valioliigassa. Voittoputki päättyi lokakuun puolivälissä Merseysiden derbyssä, kun Liverpool haki vieraspisteen Goodison Parkilta. Tasapelistä käynnistyi pienoinen suvantovaihe. Seitsemästä seuraavasta ottelustaan Everton voitti ainoastaan yhden – ja sen jälkeen voitti taas kolme putkeen.

Evertonin viime kautta kuvaa parhaiten sana epätasaisuus. Voittoputkia seurasi voitottomien pelien putket ja toisinpäin. Ancelottin miehistö voitti valioliigakauden aikana kahdesti neljä ottelua peräkkäin. Pisin voitottomien pelien putki nähtiin maalis-huhtikuussa, jolloin Everton jäi viidesti peräkkäin ilman täyttä pistepottia.

Everton jäi Valioliigassa lopulta kymmenenneksi, joka oli ennakko-odotuksiin nähden valtaisa pettymys. Viimeiseen europelipaikkaan oikeuttava seitsemäs sija jäi lopulta kolmen pisteen päähän.

Suurimpana yksittäisenä onnistujana voidaan pitää Dominic Calvert-Lewinia, joka teki kauden aikana komeat 16 valioliigamaalia. Englantilaiskärjen tahti tosin hyytyi kauden loppua kohden, eikä helmikuun alun jälkeen syntynyt kuin vain kolme maalia kauden 14 viimeisessä ottelussa.

Dominic Calvert-Lewin teki viime kaudella uuden maaliennätyksen osuttuaan maalipuiden väliin 16 kertaa. Kuva: Getty Images

Debyyttikauttaan Englannissa pelannut James Rodríguez esiintyi myös edukseen, mutta hän kärsi kauden aikana loukkaantumisista. Kolumbialaistähti paukutti 23 otteluun komeat tehot, 6+4.

Pettymykseen päättyneen kauden päätteeksi Everton joutui pettymään vielä kertaalleen. Joulukuussa 2019 seuran kanssa peräti neljän ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen allekirjoittanut Ancelotti siirtyi Real Madridiin ja kokeneen italialaisluotsin projekti Merseysidella jäi pahasti kesken. Kesäkuun lopussa uudeksi manageriksi nimettiin ex-Liverpool Rafael Benítez, joka luotsaa Toffees-ryhmää seuraavan kolmen kauden ajan.

Mitä siirtoja Everton on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Rafael Benítez tarvitsee palasia hyökkäyspäähän

Everton kaipaa pelintekijää. On hyvin todennäköistä, että ainakin toinen kuvan kaksikosta (James Rodriguez, Gylfi Sigurdsson) lähtee vielä kesän siirtoikkunan aikana. Kuva: Getty Images

Everton on toistaiseksi käyttänyt rahaa pelaajahankintoihin vain kaksi miljoonaa euroa, jonka se maksoi Bayer Leverkusenille Demarai Graysta. Andros Townsend ja Asmir Begovic saapuivat seuraan ilmaiseksi.

Kolmikko tuo Evertonin materiaaliin leveyttä, mutta yksikään heistä ei suoranaisesti vahvista sitä. Laitahyökkääjät Gray ja Townsend tulevat lähtökohtaisesti olemaan vaihtopelaajia, jotka pelaavat otteluiden lopuissa hajaminuutteja. Begovic tuskin tulee edes Valioliigassa esiintymään, mikäli Jordan Pickford pysyy pelikunnossa koko kauden. Bosnialaisvahdille on odotettavissa peliminuutteja cup-kilpailuiden avauskierroksilta.

Lähtijöiden joukosta löytyvät muun muassa Bernard, Theo Walcott sekä Joshua King. Myöskään menetykset eivät ole olleet merkittäviä.

Vahvistuksia Everton kaipaa vielä ainakin kymppipaikalle sekä kärkeen. James Rodriguezin sekä Gylfi Sigurdssonin jatko seurassa on kaikkea muuta kuin varmaa, joten pelintekijälle on kova tarve – siirtohuhut ovat kuitenkin olleet vähissä.

Hyökkäyspäähän tarvitaan tulitukea Dominic Calvert-Lewinille. Lainalta palannut Moise Kean saattaa olla ratkaisu tähän ongelmaan, mutta myös italialaishyökkääjä saattaa vielä vaihtaa maisemaa ennen kauden alkua.

Siirtohuhuissa Goodison Parkille ollaan viemässä Hollannin maajoukkuepaidassa EM-kisoissa ihastuttanutta Denzel Dumfriesia. PSV:tä edustava laitapuolustaja olisi erinomainen lisä Rafael Benítezin miehistöön, mutta mikään pakottava tarve Evertonilla ei ole hankkia puolustuspään pelaajia.

Denzel Dumfries teki EM-kisoissa kaksi maalia ja oli Hollannin parhaimmistoa. Kuva: Getty Images

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Everton”]

Ketkä ovat Evertonin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Jordan Pickford
27 vuotta
Maalivahti

Jordan Pickford on Evertonin ykkövahti. Kuva: Getty Images

Evertonin monivuotinen ykkösvahti Jordan Pickford, 27, esiintyi viime kaudella edukseen. Tilastollisesti hän pelasi yhden uransa parhaimmista kausistaan. 31 valioliigaottelussa hän piti maalinsa puhtaana kymmenen kertaa ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,25/ottelu oli lähellä hänen parastaan [kaudella 2018-19 1,21/o].

Pickfordin huippuvire jatkui EM-kisoissa. Englantilaisvahti torjui viisi nollapeliä peräkkäin ja päästi ensimmäisen maalin vasta välieräottelussa Tanskaa vastaan. Mikäli Englanti olisi voittanut EM-kultaa, olisi Pickford ollut vahva ehdokas kisojen parhaaksi pelaajaksi.

Pickfordin sopimus Evertonin kanssa ulottuu aina kesään 2024 asti, joten hänestä on vielä pitkään iloa seuralle. Maalivahtiin Everton ei tule tulevina vuosina ainakaan kaatumaan.

Dominic Calvert-Lewin
24 vuotta
Keskushyökkääjä

Dominic Calvert-Lewin tykitti viime kaudella 16 täysosumaa Valioliigassa. Kuva: Getty Images

Dominic Calvert-Lewin, 24, paransi jälleen maaliennätystään, kuten on tehnyt jokaisella Everton-kaudellaan. Viime kaudella syntyi jo komeat 16 valioliigaosumaa, jolla irtosi maalipörssin kuudes sija.

Calvert-Lewin pääsi kauden aikana debytoimaan myös Englannin A-maajoukkueessa ja vakiinnutti siellä välittömästi paikkansa.

Tulevalla kaudella Calvert-Lewinillä on jälleen suuri vastuu Evertonin maalinteon suhteen. Englantilaiskärjeltä on myös lupa odottaa parempaa. Rikkoutuuko jopa 20 maalin rajapyykki? Siihen on ainakin täydet mahdollisuudet.

Richarlison
24 vuotta
Laita-/keskushyökkääjä

Richarlison oli isossa roolissa Brasilian olympiajoukkueessa. Kuva: Getty Images

Richarlison, 24, on hyvin perinteinen eteläamerikkalaispelaaja. Brassitaituri on parhaimmillaan ollessaan yksi Valioliigan parhaita pelaajia, mutta ohipelejä tulee aivan liian usein, jolloin hän katoaa kuvasta täysin.

Viime kausi oli Richarlisonille tilastollisesti heikoin Everton-vuosiensa aikana. Valioliigassa syntyi vain seitsemän maalia, kun kahtena edellisenä kautena hän oli tehnyt 13 maalia.

Everton-leirissä ei takuulla olla katsottu hyvällä sitä, että Richarlison on urakoinut läpi koko kesän maajoukkuepaidassa. Aluksi hän oli Brasilian A-maajoukkueen mukana MM-karsinnoissa ja Copa Américassa, josta hän suuntasi lähes suoraan olympialaisiin. Raskas pelitaakka ei voi olla näkymättä tulevan kauden aikana.

Läpimurtopelaaja – Demarai Gray

Joko nyt Demarai Gray? Kuva: Getty Images

Monipuolinen englantilaishyökkääjä Demarai Gray, 25, oli nuorempana todellinen huippulupaus, joka ei ole vielä tähän päivään mennessä pystynyt ulosmittaamaan täyttä potentiaaliaan.

Englannin juniorimaajoukkueissa 38 kertaa esiintynyt Gray pelasi ammattilaisuransa ensimmäiset vuodet Birminghamissa, jonka jälkeen hän tuli tunnetuksi Leicesteristä. Hyökkääjä on pelannut uransa aikana Valioliigassa jo 133 ottelua, mutta lopullinen läpimurto on vielä tekemättä.

Bayer Leverkusenissa viime kauden jälkimmäisen puoliskon pelannut Gray saa nyt uuden mahdollisuuden Evertonissa. Tuulennopealle laitahyökkääjälle ei lähtökohtaisesti ole luvassa vakituista avauskokoonpanopaikkaa, mutta venyessään parhaimmilleen hän pystyy lunastamaan sen.

Miten Everton pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Evertonin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pallot sivuun ja linjat kuntoon kontrollin kautta

Valmennusryhmä

  • Manageri: Rafael Benítez
  • Apuvalmentaja: Duncan Ferguson
  • Apuvalmentaja: Miguel Moreno
  • Valmentaja: Antionio Gomez
  • Maalivahtivalmentaja: Alan Kelly
Rafael Benítez palaa Valioliigaan. Kuva: Getty Images.

Kokenut ja pitkään huippujalkapallossa mukana ollut Rafael Benítez ei juuri esittelyjä kaipaa. Benítez on valmentanut Liverpoolin Mestarien liigan voittoon, mutta sulanut totaalisesti Real Madridissa. Ansioluettelosta löytyy myös pidemmät pestit Newcastlessa, Napolissa, Internazionalessa sekä Valenciassa.

Palkintokaapista löytyy vaikka ja mitä. Muun muassa La Ligan voitto kahdesti Valencian kanssa, Coppa Italian voitto Napolissa, Eurooppa-liigan voitto Chelseassa sekä FA Cupin voitto Liverpoolissa. Menestymään tottunut Benítez, 61, tuo Valioliigaan ehdottomasti lisää mielenkiintoa.

Viimeisimpänä Benítez oli kasvattamassa tilipussiaan Kiinassa Dalian Professionalissa, jossa pesti päättyi ennen aikojaan perheeseensä kohdistuneiden koronaviruksen vaikutusten takia. Evertonista aukesi paikka, kun Carlo Ancelotti lähti unelmansa perässä Real Madridiin.

Benítez on mestari organisoimaan puolustuksia ja luomaan pelisuunnitelmia yksittäisiin otteluihin vastustajan mukaisesti. Benítez luottaa puolustuspelaamisessa aluepuolustamiseen. Jokaisella pelaajalla on tietty vastuualue, jonka sen on hoidettava.

Aika Newcastlessa loppui oikeastaan ennen aikojaan, kun seuraomistaja Mike Ashley ei jakanut Benítezin ajatuksia seuran tulevaisuudesta. Benítez halusi vahvistaa joukkuetta, mutta Ashley halusi lähinnä turvata sarjapaikan. Benítez vaatii seurajohdoltaan pelaajia, sillä mies luottaa kokoonpanon kierrättämiseen.

Suuret ottelumäärät puoltavat Benítezin ajattelutapaa, mutta riittääkö Evertonissa materiaali siihen, on toinen kysymys. Aiemmilla pesteillään Benítez on pääasiassa nauttinut pelaajiensa luottamusta, jos pelaajan asenne on ollut oikeanlainen.

Oikeastaan koko Benítezin ajattelutapa lähtee siitä, että pelaajien on sitouduttava sataprosenttisesti siihen, mitä hän tekee, tykkäsi siitä tai ei. Se voi aiheuttaa joidenkin pelaajien kohdalla haasteita. Liverpoolissa Benítez ajautui väärille raiteille Steven Gerrardin kanssa.

Benítezin joukkueissa jokainen pelaaja on samalla viivalla. Kukaan ei nauti erivapauksista. Siinä mielessä Benítez on hyvin erilainen valmentaja verrattuna edeltäjäänsä Carlo Ancelottiin. Meno tulee muuttumaan monella tapaa.

On mielenkiintoista nähdä, onko Benítez päivittänyt pelikirjaansa Kiinassa, jossa pistekeskiarvo 1.16 ei ollut kovin kaksinen. Usein Benítezin joukkueet ovat nojanneet vahvasti 4-2-3-1-muotoon, jossa pelaajia saatetaan nähdä myös hieman erikoisilla pelipaikoilla.

Evertonissa pelaajamateriaali voisi taipua melko kivuttomasti 4-2-3-1:een, joten muoto pitänee suosionsa jatkossakin. Puolustus on varmasti asia, johon Benítez kiinnittää erityistä huomiota. Everton saattaa hyvin olla yksi kauden vähiten maaleja päästävistä joukkueista, mutta hyökkäyspelaamisen organisointi on kysymysmerkki.

Yksi syy siihen löytyy Benítezin ajatusmaailmasta, jossa kenttätasapaino ja pelin kontrolli on pystyttävä pitämään koko pelin ajan. Benítezin joukkue ei hyökkää riskillä, vaan se alituisesti varautuu negatiiviseen tilanteenvaihtoon. Benítezin joukkuetta on lähes mahdoton yllättää.

Everton tulee jättämään pallot kentän reunalle ja harjoittelemaan puolustuslinjojen tiiviyttä ja liikkumista. Eikä asiaan ole yhdelläkään pelaajalla nokan koputtamista. Hyökkääminen tulee aina kakkosena.

Paine Evertonissa on kova. Kannattajia ei noin vain voiteta puolelleen, kun uralta löytyy pitkä ajanjakso verivihollisessa, Liverpoolissa. Seura on jo liian pitkään keikkunut keskikastissa, kun toiveissa on ollut murtautuminen kuuden parhaan joukkoon. Onko Benítezin puolustava pelitapa vastaus Evertonin huutoon?

Peliryhmitys – muoto

Everton pelasi Ancelottin alaisuudessa pääasiassa 4-4-2:lla, joka muovautui myös muotoihin 4-2-3-1, 3-4-1-2 sekä 4-3-1-2. Ryhmitys tuskin radikaalisti muuttuu Benítezin alaisuudessa. Benítez on luottanut vahvasti 4-2-3-1:een, minkä lisäksi repertuaarista löytyy myös viiden puolustajan linja.

Viiden linja taipuisi helposti wingbackien kanssa hyökätessä 3-4-3-muotoon, joka on yksi modernin jalkapallon käytetyimmistä ryhmityksistä. Jonkin verran muoto elää Benítezin alaisuudessa myös vastustajan mukaan. Tärkeintä on säilyttää kenttätasapaino pelin eri vaiheissa. Kontrolli on kaiken a ja o.

Evertonilla on laajuutta toppariosastolla, mikä voisi puoltaa kolmella topparilla pelaamista. Michael Keane, Mason Holgate ja Yerry Mina ovat hyviä valioliigatoppareita. Norwichista viime kesänä hankittu Ben Godfrey saattaa olla Evertonin toppariosaston lahjakkain, ja hänet nähtiin viime kaudella myös usein laitapuolustajana, koska Ancelotti halusi mahduttaa nuorukaisen kokoonpanoon.

Ben Godfrey pelasi vahvan ensimmäisen kauden Evertonissa. Kuva: Getty Images.

Useampi vaihtoehto sopii hyvin Benítezille, jotta pelaajia voidaan kierrättää ja kuormitusta jakaa.

Vasempana laitapakkina Lucas Digne, 28, jatkanee isossa roolissa. Oikealla puolella kapteeni Seamus Coleman ja Jonjoe Kenny jakavat vastuuta tasaisesti. Mikäli Denzel Dumfries saapuu Goodisonille, ottanee hän kauden edetessä päävastuun oikealla puolella.

Keskikentän pohjalla nähtäneen kaksi puolustuslinjaa suojaavaa pelaajaa. Abdoulaye Doucouré ja Allan ovat kutospaikalle hyviä vaihtoehtoja. Keskikentän puolustavin vaihtoehto Jean-Philippe Gbamin hyötyy Benítezin laajasta rotaatiosta. Vaihtoehtoja keskikentälle riittää mukavasti. Tom Davies, 23, tuo pallollista juonikkuutta, André Gomes on erinomainen syöttäjä ja Fabian Delph tuo rotaatioon luotettavan peruspelaajan.

Hyökkäävän keskikentän rooleihin riittää periaatteessa erinomaisia vaihtoehtoja, vaikka Gylfi Sigurdssonin tilanne on yhä iso kysymysmerkki. Islantilaislehdet kertoivat heinäkuussa, että poliisit olisivat pidättäneet Sigurdssonin epäiltynä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Mikäli epäilyt osuvat toteen, on selvää, että Sigurdssonin sopimus puretaan.

James Rodríguez osoitti viime kaudella olevansa yhä erinomainen jalkapalloilija, mutta loukkaantumiset vaivasivat jälleen. James on kunnossa ollessaan ykkösvalinta kymppipaikalle, mutta onko kolumbialaisen asenne puolustussuuntaan riittävä Benítezille? Toisaalta James tuo poikkeuksellista pelinlukutaitoa ja kaivattua luovuutta hyökkäämiseen.

Pysyykö James kunnossa? Kuva: Getty Images.

Benítezin alaisuudessa yläkerran pelaajat eivät voi laistaa puolustusvelvoitteista. Enintään yksi tai kaksi pelaajaa saanevat hieman vapaamman roolin, ja ne ovat menossa kärjessä pelaavalle Dominic Calvert-Lewinille sekä vasemmalla laidalla pelaavalle Richarlisonille. Jos Jamesin asenne ei miellytä, saattaa Benítez kääntää ryhmitystä enempi 4-3-3:ksi, jossa keskikentän keskusta pitää kenttätasapainon kunnossa myös hyökätessä.

Laitureita Evertonilla riittää kiitettävästi, mutta huippulaatua ei liikaa löydy. Andros Townsend on työteliäs pelaaja, joka voi saada ison roolin Benítezin alaisuudessa oikealla. Demarai Gray voi nousta isoon rooliin, jos puolustusvelvoitteet kiinnostavat. Alex Iwobi saa myös vastuuta rotaatiossa.

Kärjessä Calvert-Lewinin takana saumaansa odottaa Moise Kean, jos 21-vuotias hyökkääjä jää Goodisonille. Kean tuo myös hyökkäävän vaihtoehdon laidalle. Besiktasissa viime loppukauden lainalla pelannut Cenk Tosun on varamies, jolle saattaa tulla minuutteja cupin puolella.

Ihanneavaus

Evertonin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=49 /]

Mistä sijoista Everton pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Yksi kauden vähiten maaleja päästävistä joukkueista

Sijat: 8-10

Rafael Benítez saattaa hyvin olla juuri sitä, mitä Everton on kaivannut. Benítez on erinomainen valmentaja organisoimaan puolustuksen kuntoon. Hyökkäyspäässä Evertonilla on erittäin laadukkaita yksilöitä, joiden tehoihin voi luottavaisena nojata. Vielä ei kuitenkaan puhuta murtautumisesta TOP6:een.

Benítez tarvitsee aikaa, koska puolustamisen organisointi tehdään nimenomaan harjoituskentällä toistojen kautta. Pelitavallisesti muutos Ancelottiin ei kuitenkaan ole niin merkittävä, joten pelaajat pystyvät nopeasti sopeutumaan. Tavoite on nousta Benítezin kolmen vuoden sopimuskauden aikana kuuden joukkoon, ja se on mahdollista.

Everton on vahvasti keskikastissa. Kuva: Getty Images.

Alkukausi on haaste Evertonille, mutta mikäli asiat lähtevät oikealla tavalla käyntiin, loppukaudesta Everton on todella vahva joukkue, joka ei päästä maaleja helpolla.

Mahdollisuudet

Evertonin ihanteellinen avauskokoonpano on todella laadukas ja kestää vertailun useaan Valioliigan kärkipään seuraan. Mikäli joukkueen avainpelaajat pysyvät läpi kauden terveinä ja pystyvät pelaamaan omalla huipputasollaan, taistelee Everton europelipaikoista.

Haasteet

Rafael Benítezin nimitys Evertonin uudeksi manageriksi aiheutti kaksijakoisia tunnelmia seuran kannattajien keskuudessa. Osa poltti täysin päreensä, kun paikallisvastustaja Liverpoolin managerilegenda saapui seuraan.

Alkukaudella onkin iso merkitys sen suhteen onnistuuko kokenut espanjalaisluotsi voittamaan kannattajat puolelleen vai kääntyvätkö he lopullisesti häntä vastaan. Jälkimmäisen toteutuessa kaudesta voi muodostua täysi pannukakku.

[td_block_11 custom_title=”Everton-uutiset” tag_slug=”everton” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]