Viikonlopun lähestyessä on aika jättää karpalokupit sivummalle ja tarttua kaksinkäsin kiinni Valioliigan ja Fantasy Premier Leaguen uuteen, herkulliseen ottelukierrokseen.

GW3 ei ollut monelle FPL-managerille kovinkaan menestyksekäs kierros, sillä useat hyvässäkin vireessä olleet tähtipelaajat jäivät vähille pisteille yllättävien ottelutulosten myötä. Meidänkin vinkkaamista kapteenikandidaateista kukaan ei oikeastaan tuottanut tulosta – pahoittelut siitä!

Monet FPL-managerit ovat tuskaliaan GW3:n myötä harkinneet joukkueen suursiivoamista alkavan viikonlopun alla – ymmärrettävästi. Kyseessä on kuitenkin viimeinen ottelukierros ennen siirtoikkunan sulkeutumista ja maajoukkuetaukoa, minkä takia suosittelemme malttamaan Wildcardien kanssa vielä hetken aikaa.

  • Valioliiga.comin sarjan koodi: 7hnbg6

Yksi ilmainen vaihto jokaisella on kuitenkin käytössään tämänkin ottelukierroksen alla, joten tässä jutussa olemme listaneet mielestämme fiksuimmat . Muista tehdä vaihtosi lauantai kello 13:00 mennessä.

Timothy Castagne – £5.7

Formi: 9.0 pts
Viime kierros: 4 pts
Seuraava ottelu: West Ham (H)

Timothy Castagne on aloittanut Leicester-uransa lennokkaasti. Kuva: Getty Images

Leicester on aloittanut kauden 2020-21 äärimmäisen vahvasti. Kuten kaikki ovat huomanneet, viime kauden maalikuningas Jamie Vardy (£10.0) on jatkanut verkkojen heiluttamista armottomalla tahdilla ja kerännyt itselleen jopa 32 FPL-pistettä ensimmäisestä kolmesta ottelusta.

Vardyn lisäksi tehoja on kerännyt myös joukkueen kesähankinta Timothy Castagne, jonka ura King Power Stadiumilla on lähtenyt lennokkaasti käyntiin. Belgialaispuolustaja on joko syöttänyt tai tehnyt maalin kauden jokaisessa ottelussa, keräten vyöllensä yhteensä 27 FPL-pistettä yhden maalin ja kolmen maalisyötön voimin.

Castagne on lukinnut paikkansa Leicesterin avauksessa, vaikka polvivammasta kuntoutuva Ricardo Pereira (£5.9) palaisi maajoukkuetauon jälkeen Brendan Rodgersin kuvioihin. Castagne pystyy tiettävästi pelaamaan myös vasemman laitapakin tontilla, joten suuremman pudotusuhan alla on oikeastaan nuori James Justin (£4.7).

Leicester isännöi GW4:lla West Hamia ja GW5:lla Aston Villaa. Castagne on huikeassa vireessä ja tärkeä osa Leicesterin hyökkäysvoimaa oikean laitapuolustajan roolissa. Maaleja ja maalisyöttöjä voi siis hyvinkin tulla erittäin paljon lisää.

LUE MYÖS: Tässä ovat ehdokkaat Valioliigan kuukauden pelaajaksi – Evertonin ja Leicesterin maalitykit voittajasuosikkeina

James Rodríguez – £7.7

Formi: 5.7 pts
Viime kierros: 2 pts
Seuraava ottelu: Brighton (H)

Real Madridista saapunut James Rodríguez on sopeutunut Valioliigaan nopeasti. Kuva: Getty Images

Jos et vielä ole valinnut joukkueeseesi yhtäkään Evertonin hyökkäävää pelaajaa, niin nyt on korkea aika kiinnittää tiimiisi vähintään yksi Carlo Ancelottin suosikeista. Heung-Min Sonin (£9.0) loukkaantumisen myötä olemme kiinnittäneet katsemme James Rodrígueziin.

Rodríguez matkusti italialaisvalmentajan perässä Liverpooliin tehtävänään elävöittää Evertonin hyökkäyspeliä merkittävällä tavalla. Siinä hän on kieltämättä onnistunut, sillä kukaan muu valioliigapelaaja ei ole luonut tämän kauden aikana yhtä montaa maalipaikkaa kuin 29-vuotias kolumbialainen.

OptaJoe

@OptaJoe
15 - James Rodríguez has created 15 chances (inc. assists) in four games for Everton in all competitions; the most of any Premier League player in 2020-21 so far. Exquisite.

Rodríguez on ollut luotujen maalipaikkojen kohdalla myös epäonnekas, sillä hänen tililleen on kertynyt toistaiseksi vain yksi maalisyöttö. Viime kierroksen Crystal Palace -voitossa Evertonin kumpikin maalitilanne lähti hänen jalastaan, mutta hänen harmikseen FPL ei palkitse pelaajia ns. toisista syöttöpisteistä.

GW2:n ottelussa West Bromia vastaan hän osoitti kuitenkin olevansa kykeneväinen maalintekoon itsekin, kun hän latasi pallon komeasti alakulmaan rangaistusalueen reunalta.

GW4:llä vastaan asettuu Brighton, joka on päästänyt kuusi maalia ensimmäiseen kolmeen peliinsä. Graham Potterin kolmen miehen alakerta yrittää pitää huippuvireisen Dominic Calvert-Lewinin (£7.5) aisoissa, mikä voi suoda entistä enemmän maalintekopaikkoja oikealla laidalla ja kymppipaikalla hääräävälle Rodríguezille.

Raul Jiménez – £8.6

Formi: 4.7 pts
Viime kierros:
0 pts
Seuraava ottelu: Fulham (H)

Raul Jiménezillä (kesk.) on erinomainen sauma nousta maalipörssin kärkisijoille seuraavien otteluiden aikana. Kuva: Getty Images

Wolverhampton koki viime kierroksella nöyryyttävän 0-4-tappion West Hamin käsittelyssä. Nyt Nuno Espirito Santon miehistöllä on kasvojen pesun paikka, kun se kohtaa sarjajumbo Fulhamin sunnuntai-iltapäivänä.

Raul Jiménez tulee tekemään tälläkin kaudella suurimman osan Wolvesin maaleista, joten hänen valitseminen Wolvesin seuraaviin otteluihin vaikuttaisi varsin järkevältä siirrolta tässä vaiheessa. Joukkue kohtaa Fulhamin jälkeen sarjanousija Leedsin, jonka jälkeen se isännöi Newcastlea ja Crystal Palacea.

Jiménez on onnistunut kahdesti maalinteossa tällä kaudella, mutta seuraavien kierrosten aikana maalimäärä voi hyvinkin jopa kolminkertaistua. Jos et esimerkiksi usko Chelsean Timo Wernerin (£9.4) onnistuvan tälläkään ottelukierroksella Crystal Palacea vastaan, voi Jiménez olla varsin hyvä korvaaja hänelle pitemmälläkin aikavälillä.