Forest Green Roversilla on historiaa pian 130 vuoden ajalta, mutta kansallisista mestaruuksista seura ei mitä todennäköisimmin tule koskaan taistelemaan. Jo Englannin neljännelle sarjatasolle Kakkosliigaan yltäminen on reilun 5 000 katsojan stadionilla pelaavalta pieneltä kyläseuralta hieno saavutus.

Kyllä Forest Greenin pelaajia ja johtoa varmasti urheilulliset voitotkin kiinnostavat, mutta medianäkyvyyttä joukkue ja seura on saanut aivan muista ansioista. Forest Green tunnettiin jo aiemmin maailman ensimmäisenä vegaaniseurana (seuran pelaajat ja valmennusjohto noudattavat vegaanista ruokavaliota, ja stadionilla myydään vain vegaaniruokaa), mutta nyt siitä on tullut myös maailman ensimmäinen hiilineutraali jalkapalloseura.

Sky Sports kertoo, että Forest Green on ilmoittautunut tulevalle kaudelle YK:n hiilineutraaliutta tavoittelevaan kampanjaan. YK aloitti kampanjan vuonna 2015, ja kannustaa yrityksiä, järjestöjä, hallituksia ja kansalaisia pienentämään ilmastojalanjälkiään ja tavoittelemaan ilmastoneutraalia maailmaa vuosisadan puoliväliin mennessä.

Forest Greenin aiempia kuulumisia voi lukea täältä.