Gareth Balen agentti Jonathan Barnett uskoo, että walesilaistähti voi nostaa Tottenhamin mukaan Valioliigan mestaruustaisteluun.

Bale, 31, palasi Spursiin tänä kesänä seitsemän vuoden tauon jälkeen, kun hän siirtyi seuraan vuoden lainasopimuksella Real Madridista.

Espanjassa Bale voitti kaiken mahdollisen, mutta ajautui myös kannattajien, paikallismedian ja valmentajan epäsuosioon. Hänen saavutuksia ja tehojaan ei voi kuitenkaan kiistää. Bale voitti Madridissa lukuisia pokaaleja ja pelasi seurassa 251 ottelua tehden niissä yhteensä 105 maalia ja syöttäen 68.

Tottenhamin harmiksi osa Balen huolista tuli hänen mukanaan myös Lontooseen, sillä hän palasi Spursiin loukkaantuneena. Lehtitietojen mukaan hänet saatetaan kuitenkin nähdä kentällä jo kuluvan maaottelutauon jälkeen.

Balen edustajana toimiva Barnett sanoi Sky Sportsin haastattelussa, että hänen asiakkaansa valitsi uuden seuransa muista kuin rahallisista syistä. Vuosi sitten Bale oli siirtyä kiinalaiseen Jiangsu Suningiin, joka olisi maksanut hänelle yli miljoona euroa viikossa, mutta siirto kaatui Madridin viime hetken vaatimuksiin.

– Tärkeintä on, että hän hymyilee jälleen ja nauttii elämästä, sanoi Barnett.

– Hänen oli mentävä jonnekin, mihin hän halusi mennä. Hänelle siinä ei ollut kyse rahasta.

– Hän on saanut tarjouksia [ennenkin], mutta ne eivät tuntuneet oikeilta. Kun Tottenham tuli ovelle, se tuntui oikealta.

Bale on pelannut urallaan Tottenhamissa 203 ottelua. Kuva: Getty Images

– Hänellä oli vaikeaa ja nyt hän aikoo nauttia. Hän ansaitsee olla iloinen. Hän on ollut luultavasti yksi Britannian parhaista lähettiläistä.

– Hän seisoi paikallaan Real Madridin kanssa. Ajauduimme umpikujaan, ja molemmat osapuolet tekivät hölmöjä asioita.

Barnettilta kysyttiin, mikä Balen tavoite on Tottenhamissa.

– Valioliigan voitto, siitä ei ole epäilystäkään.

– Tottenhamilla on hyvä joukkue, mahtava valmentaja, ja olen varma, että he pääsevät Garethin avulla hyvin lähelle.

– Hänen ei tarvitse todistella mitään kenellekään. Hän on voittanut enemmän kuin kukaan muu. Hän oli yksi maailman kolmesta tai neljästä parhaasta pelaajasta, ja minusta hän on yhä. Jos hän menestyy, niin mahtavaa. Jos ei, niin hän on jo onnistunut siinä urallaan. Mutta minä uskon, että hän menestyy.