Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate varoittaa maan nuoria lupauksia luulemasta liikoja.

Southgate julkisti torstaina ryhmänsä syyskuun EM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Kosovoa vastaan. Ensimmäiset A-maajoukkuekutsunsa saivat Bournemouthin Tyrone Mings ja Manchester Unitedin Aaron Wan-Bissaka. Mukana ovat myös Leicesterin James Maddison ja Chelsean Mason Mount, jotka odottavat yhä A-maajoukkuedebyyttejään.

Wan-Bissaka, Maddison ja Mount olivat tänä kesänä osa Englannin alle 21-vuotiaiden joukkuetta, jonka EM-turnaus päättyi suureen pettymykseen. Englanti sai vain yhden pisteen kolmesta ottelusta ja jäi alkulohkoon.

Southgate on mielellään kutsunut nuoria pelaajia näytille A-maajoukkueeseen. Hän teki kuitenkin torstaina selväksi, että pelkkä lupaavan pelaajan maine ei riitä kutsuun. Hänen ryhmäänsä päästään näytöillä.

– He eivät pääse mukaan vain, koska he ovat nuoria. Minusta tuntui kesällä, että osa nuorista ajatteli tulevansa seuraavaksi miesten joukkueeseen, koska he ovat jo käyneet läpi U21-joukkueen ja koska ”niin viimeksikin kävi”, sanoi Southgate FourFourTwon mukaan.

– Tämä ei mene niin. Heidän on pelattava hyvin, ja kutsua on vaikeampi saada, koska näette pelaajat, joita meidän on pitänyt jättää kuntopuolen takia pois. Sivuun on jäänyt korkean tason pelaajia, joilla on paljon maaotteluita tilillään.

– Me tiedämme, että on muutamia muitakin pelaajia, jotka ovat siinä rajamailla ja saattavat olla lähellä. Ja me tiedämme myös, että joitain nuoria pelaajia on tulossa.

– Joten se haaste on kaikille. Ei kannata olettaa mitään, oli sitten nuorempi tai vanhempi, koska minusta kaikkien on pelattava hyvin, jos aiomme haastaa parhaat joukkueet. Siten aiomme kehittyä.