Englanti kärsi ensimmäisen pistemenetyksensä MM-karsinnoissa – Gareth Southgate perusteli puhuttanutta ratkaisuaan

© Kuva: Getty Images

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on perustellut, miksi hän ei tehnyt keskiviikkona yhtään vaihtoa MM-karsintaottelussa Puolaa vastaan.

Southgaten ratkaisu on saanut kritiikkiä, sillä Englanti kärsi Varsovassa ensimmäisen pistemenetyksensä karsinnoissa. Harry Kanen osuma vei vieraat johtoon 72. minuutilla, mutta kotijoukkue tuli lisäajalla tasoihin Damian Szymańskin maalilla. Szymański sattui vielä tulemaan vaihdosta sisään puoli tuntia aiemmin.

Englannin valmennusryhmä pohti Southgaten mukaan, että vaihtojen tekeminen olisi voinut olla huono ratkaisu, koska Englanti hallitsi peliä.

– Meillä oli täydellinen hallinta. Kun kaikki pelaavat hyvällä tasolla ja meillä on pallonhallinta, niin silloin ei ole helppoa laittaa sisään pelaajia, jotka ovat istuneet kentän laidalla, kommentoi Southgate Daily Mailin mukaan.

– Mietimme sitä (vaihtoja) pari kertaa, mutta meidän pelaamisemme sujui hyvin, ilman ongelmia. Suunnitelimme vaihtavamme tuoreita jalkoja laidalle kuluttamaan aikaa, mutta me päästimme maalin ennen kuin saimme heidät kentälle. Se ei ole hyvä hetki tehdä vaihtoja.

Englanti on yhä karsintalohkonsa kärjessä kerättyään kuudesta ottelusta yhteensä 16 pistettä.