Tottenham tiedottaa päässeensä Benfican kanssa sopuun keskikenttäpelaaja Gedson Fernandesin, 21, siirrosta Pohjois-Lontooseen.

Spursin mukaan Fernandes saapuu 18 kuukauden lainasopimuksella, joka sisältää option pysyvästä siirrosta. Sky Sports kertoo, että Tottenham voi lunastaa pelaajan lopulta itselleen 50 miljoonalla eurolla.

Kyseessä on uuden managerin José Mourinhon ensimmäinen hankinta. Monipuolinen Fernandes pystyy pelaamaan keskikentällä useammassa roolissa.

– En löydä sanoja puhuessani stadionista. En ole koskaan nähnyt mitään tällaista – se on uskomaton, Fernandes hehkuttaa Tottenhamin verkkosivuilla.

– Myös harjoituskeskus on fantastinen. Ihmiset, joita tänään olen tavannut, ovat fantastisia. Tunnen joukkueen, koska olen katsonut joitakin pelejä.

Fernandes debytoi Portugalin A-maajoukkueessa vuonna 2018. Hän voitti viime kaudella liigamestaruuden Benfican kanssa.

Benficassa Fernandes sai tililleen yhteensä 53 ottelua, jos kaikki kilpailut huomioidaan. Maaleja hän teki kolme.

Sky Sportsin mukaan Benfica oli hyväksynyt myös West Hamin tarjouksen Fernandesista. Miestä tavoittelivat myös Chelsea, Lyon ja Milan.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
✍️ We are delighted to announce that we have reached agreement for the 18-month loan of Gedson Fernandes from Benfica with an option to make the transfer permanent.

#BemVindoGedson ⚪️ #COYS