Hurjat huhut vievät päivittäin Glen Kamaraa Valioliigaan – pystyykö Rangers pitämään kiinni suomalaisesta?

© Kuva: Getty Images

Skotlantilaisen Rangersin keskikenttäpelaaja Glen Kamara on noussut päivittäisellä tasolla siirtohuhujen kohteeksi Brittein saarilla. Mestaruudesta taisteleva Rangers haluaa pitää kiinni Kamarasta, mutta se voi olla haastavaa.

Kamara on tällä hetkellä Steven Gerrardin luottohahmo Rangersin keskikentällä. Gerrard on moneen otteeseen ylistänyt suomalaispelaajaa, ja korostanut, ettei hän halua missään nimessä myydä Kamaraa tammikuussa. Rangers taistelee tiukasti Skotlannin mestaruudesta, joten Gerrardin toive on helppo ymmärtää.

Hiljattain Daily Mail -lehti raportoi, että Arsenal olisi lähettänyt kykyjenetsijöitä Rangersin kuuteen edelliseen otteluun seuraamaan Kamaran edesottamuksia. Torstaina skotlantilainen The Sun -lehti kertoi, että Kamarasta ovat kiinnostuneita muun muassa valioliigaseurat Sheffield United, Brighton, Burnley sekä Aston Villa.

Huhujen luotettavuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta fakta on se, että Kamaran erinomaiset otteet on noteerattu Valioliigassa. Monesta eri lähteestä on raportoitu valioliigaseurojen kiinnostuksesta Kamaraa kohtaan. Gerrardilla saattaa olla täysi työ pitää suomalaispelaaja Glasgowssa tammikuun yli.

Kamaraa Dundee FC:ssä valmentanut Neil McCann kommentoi Kamaran tilannetta tammikuun siirtoikkunassa.

– Vaikea sanoa, mitä tapahtuu. Ehkä Rangers saa sellaisen tarjouksen, josta he eivät voi kieltäytyä. Tiedän vain sen, ettei Kamara aio tehdä itsestään numeroa. Hän rakastaa olla Rangersissa, ja kun olen keskustellut hänen kanssaan, niin hän haluaa nyt vain menestyä siellä, McCann kertoi skotlantilaiselle The Sunille.

The Herald -lehti kirjoitti marraskuussa, että Rangers pitää Kamaraa noin kahdeksan miljoonan punnan arvoisena. Rangers tuskin sillä summalla avainpelaajaansa silti myisi tammikuussa, kun seuralla on aito mahdollisuus juhlia mestaruutta ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011.

Siirtosumman tulee olla niin houkutteleva, ettei Rangersin seurajohto voi siitä kieltäytyä. Näillä näytöillä Kamara pelaa kuitenkin ennen pitkää Valioliigaa. Esimerkiksi ensi kesän siirtoikkunassa Kamara voi olla todella haluttu nimi. Kamara pääsee vielä suureen valokeilaan ensi kesänä, kun Suomi pelaa EM-lopputurnauksessa.

Varmaa on se, että Rangers tekee Kamaralla ison tilin, kun hänet jonain päivänä myydään eteenpäin. Rangers nimittäin maksoi Kamarasta Dundeelle vain 55 000 euroa, mikä oli naurettavan pieni summa. Kamaran nykyinen sopimus Rangersin kanssa on voimassa toukokuuhun 2023 saakka.