TOP 5: Tässä ovat Valioliigan kuumimmat hyökkääjät – nämä pelaajat ratkaisevat maalikuninkuuden

© Kuva: Getty Images

Valioliigan maalipörssin ykköstila jaettiin viime kaudella, kun Mohamed Salah, Sadio Mané ja Pierre-Emerick Aubameyang osuivat 22 kertaa. Sergio Agüero tuuletti 21 kertaa.

Nämä pelaajat ratkaisevat tulevalla kaudella maalikuninkuuden:

Jamie Vardy hyötyy Brendan Rodgersin läsnäolosta. Kuva: Getty Images.

5. Jamie Vardy, Leicester

Vardy, 32, lopetti elokuussa 2018 maajoukkueessa, jotta voi keskittyä Leicesteriin. Hän on osunut neljällä viime kaudella tasaiseen tahtiin (24, 13, 20 ja 18 kertaa).

Helmikuussa vastuun ottanut Brendan Rodgers yrittää repiä kaiken irti sheffieldiläisestä: Vardy juhli 10 kertaa Valioliigan kamppailuissa sen jälkeen, kun Rodgers saapui penkin päähän. Tällä tahdilla kampaillaan maalipörssin ykköstilasta.

Pierre-Emerick Aubameyang tuulettaa myös ensi kaudella. Kuva: Getty Images.

4. Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal

Tykkimiesten päävalmentaja Unai Emery uskoo todennäköisyyksien voimaan. Arsenal yrittää luoda mahdollisimman laadukkaita maalipaikkoja. Tämä tarkoittaa sitä, että Aubameyang pääsee tökkäämään pallot verkkoon parhaalta sektorilta, rangaistusalueen keskeltä.

Koska Emery pääsee viemään nyt prosessiaan eteenpäin, saanee Aubameyang nauttia aiempaa paremmasta tarjoilusta. Odotettavissa on, että gabonilaisen ja Alexandre Lacazetten yhteistyö vain kehittyy jatkossa.  

Mohamed Salah on alati vaarallinen hyökkäyspäässä. Kuva: Getty Images.

3. Mohamed Salah, Liverpool

Salah tuuletti toissa kaudella peräti 32 kertaa. Viime kaudella määrä tippui kymmenellä, kun Salah ei päässyt enää yllättämään. Vastaavasti Mané pääsi irti, sillä vastustajat keskittyivät Salahin pysäyttämiseen.

Liverpool on aiempaa kokonaisvaltaisempi joukkue. Vastustajat joutuvat miettimään, miten kentän kaikki viisi pystykaistaa tukitaan. Pelkkä Salahin pimentäminen ei enää riitä. 

Sergio Agüero on jopa aliarvostettu maalitykki. Kuva: Getty Images.

2. Sergio Agüero, Manchester City

Argentiinalaisen maalimäärä on kohonnut jokaisella viidellä viime kaudella yli 20 osumaan. Agüero on jopa aliarvostettu. Kärjen tehot otetaan jo lähes itsestään selvänä asiana.

Manchester City hätyyttelee jälleen 90-100 osuman määrää. Potista lohkeaa kunnon potti Agüerolle. Hyökkääjä tekee eron varmuudellaan. Agüero viimeistelee taitavasti jaloillaan ja päällään. Hänellä on ensiluokkainen tasapaino.

Jos nilkka kestää, vie Harry Kane maalikuninkuuden. Kuva: Getty Images.

1. Harry Kane, Tottenham

Kane kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta on jälleen kunnossa. Kane osui toissa kaudella 30 kertaa, mutta viime kaudella vain 17 kertaa. Tottenhamilla on yhtenäinen pakka.

Spurs luo mahdollisuuksia jopa korostetusti juuri Kanelle. Jos englantilaisen nilkat kestävät, ottaa Kane jälleen paikkansa maalipörssin kärjestä.

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila