Mestaruussarjan toiseksi viimeinen kierros pelattiin vapunpäivänä, ja niin Norwichin Teemu Pukki, kuin Brentfordin Marcus Forss onnistuivat maalinteossa. Kummankin suomalaisjoukkueen sijoitus kaudella on jo selvillä. Norwich varmisti lauantaina sarjavoittonsa, valioliigaan palaamisen ohella. Yhtä lailla kakkossijan, ja suoran nousun on varmistanut Watford.

Forss aloitti maalinteon, kun Brentford puolestaan sinetöi sarjan kolmossijan, ja sen myötä hyvät asetelmat nousuplayoffiin, voittamalla Watfordin 2-0. Suurimman merkinnän kirjoihin ottelussa jätti kuitenkin Beesin toisen maalin iskenyt Ivan Toney.

25-vuotias hyökkääjä on pääsyyllinen Forssin vähiin peliminuutteihin kuluvalla kaudella – eikä tätä helppoa olisi penkille ollut jättääkään. Toneyn päivän osuma oli hänelle tämän kauden sarjapeleissä 30. Yhtä moneen maaliin tällä tasolla on yhdessä kaudessa yltänyt vain Glenn Murray, Crystal Palacen paidassa kahdeksan vuotta sitten.

Vasta viime syyskuussa Beesiin Peterborough’sta siirtynyt, urallaan pitkään Newcastlen kirjoilla ollut hyökkääjä on siis kiistatta osoittanut maalitekotaitonsa. Onnistuipa Brentford sitten tällä kertaa nousussa Valioliigaan tai ei, on mielenkiintoista nähdä, millä sarjatasolla Toneyn ominaisuuksia hyödynnetään ensi kaudella – ja miten tämän tulevaisuus korreloi Forssin vastaavan kanssa.