Leicester kaatoi Sheffield Unitedin torstaina selkeästi maalein 2-0. Jamie Vardy oli jälleen elementissään tehden lukuisia hyviä juoksuja puolustuslinjan selustaan ja syöttäen Demarai Grayn 2-0-osuman.

Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder antoi ennen ottelua haastattelun Leicester Mercury -lehdelle, jossa hän puolusti entistä Sheffield Wednesdayn kasvattia. Vardy edusti nuorena Sheffield Unitedin verivihollista, kunnes joutui jättämään seuran. Sen jälkeen Vardy on kulkenut todella pitkän matkan siihen pisteeseen, että hän johtaa tällä hetkellä Valioliigan maalipörssiä.

Vardy on yhä Wednesdayn kannattaja, ja siitä syystä hyökkääjä saakin Unitedin puolella vähätteleviä kommentteja. Wilder asettui kuitenkin vahvasti Vardyn puolelle.

– Meillä on tietysti tämä suhtautuminen Wednesdayn takia, mutta ammatillisesta näkökulmasta kun katsoo hänen uraansa, hän on tehnyt valtavan työn. Kun seura (Sheffield Wednesday), jota rakastat, antaa sinulle lähtöpassit, se on valtava takaisku. Mutta hän nousi ylös ja osoitti muiden olevan väärässä hänen suhteen. Hän ei pelännyt työntekoa Stocksbridgessä, Halifaxissa ja Fleetwoodissa.

– Sen jälkeen hän on todistanut olevansa huippuhyökkääjä Mestaruussarjassa ja Valioliigassa. Hänestä on tullut Valioliigan mestari, Englannin maajoukkuehyökkääjä sekä vaarallinen maalintekijä, ja yhä edelleen hänellä on paloa ja päättäväisyyttä viimeiseen hengenvetoon saakka. Hän on uskomaton esimerkki kaikille, Wilder ylisti.

Wilderilta löytyi myös erinomainen tarina takataskustaan liittyen Vardyyn.

– Menin voiton jälkeen pubiin ja porukka sanoi: ”Olisin voinut tehdä saman, mutta loukkaannuin…”

– No, ei se niin mene, koska et tehnyt sitä. Et todistanut kenellekään samalla tavalla kuin Vardy. Joten sinä istut pubissa ja sait juuri sen uran, minkä ansaitsit. Et sitä, minkä Vardy on tehnyt. Joten turpa kiinni!

– Minulla on muutamia tuttuja, jotka höpöttelevät tuollaisia juttuja ja minun pitää aina laittaa heidät ruotuun. Hän (Vardy) yhä vain painaa menemään, joten hän ansaitsee sen kaiken, vaikka nämä sanat tulevatkin Blades-fanilta Owls-pelaajalle, Wilder sanoi.

Toim. huom. Owls on Sheffield Wednesdayn lempinimi ja Blades Sheffield Unitedin lempinimi.