Manchester City pelaa tänään, keskiviikkona, Mestarien liigan lohkovaiheen päätöspelinsä ilman toppari John Stonesia.

Englannin maajoukkuepuolustaja Stones, 25, loukkaantui viime viikonloppuna paikallispelissä Manchester Unitedia vastaan. Hän ei harjoitellut Cityn kanssa tiistaina aamulla, eikä hän ole matkustanut joukkueen mukana Kroatiaan, jossa City kohtaa Dinamo Zagrebin.

Cityllä ei ole ottelussa panosta, sillä se on jo varma lohkovoittaja.

Manageri Pep Guardiola arvioi tiistaina, että Stones on sivussa ”muutaman viikon”. Myöskään kapteeni David Silva ei ole matkustanut Kroatiaan, mutta Guardiolan mukaan kyseessä on lähinnä varotoimenpide.

Stonesin loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Guardiolan on jälleen laitettava puolustusosastonsa uusiksi. Paikallistaistossa Unitedia vastaan Stonesin toppariparina pelasi Fernandinho, joka ei saa pelata Dinamo Zagrebia vastaan pelikiellon takia. Puolustuksesta puuttui jo entuudestaan pitkäaikaispotilas Aymeric Laporte, jonka odotetaan palaavan tositoimiin vasta tammi-helmikuussa.

Nicolás Otamendi ja kokemattomampaa kaartia edustavat Eric García ja Taylor Harwood-Bellis ovat Cityn topparit Kroatiassa.

– Myös Rodri voi pelata siellä (topparina), muistutti Guardiola ja vihjasi, että García saanee minuutteja Dinamon vieraana.

– Meillä on paljon loukkaantumisia. Muu joukkue on täällä. Aiomme laittaa kentälle olosuhteisiin nähden parhaan mahdollisen ryhmän.

– Tietty olemme jo selvinneet jatkoon, ja Valioliiga on nyt tärkeämpi kuin Mestarien liiga.

– Teemme joitain muutoksia, mutta meillä on hyvä ryhmä, jolla yritämme hakea hyvän tuloksen.

Manchester City

@ManCity
Who's on the plane to Croatia this afternoon?

Our #UCL travelling squad is confirmed...

🔵 #ManCity