Tottenham taipui Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa kotikentällään RB Leipzigille maalein 0-1 (lue lisää). Ottelun ainoan maalin teki rangaistuspotkusta Timo Werner.

Pelin tapahtumista on puhuttanut Dele Allin tunteenpurkaus, kun Spurs-luotsi José Mourinho otti tämän vaihtoon 64. peliminuutilla. Englannin maajoukkuepelaaja paiskasi kiukkuisena vesipullon ja kenkänsä maahan istuimelleen ehdittyään. Hän vaikutti myös yllättyneen nähtyään oman pelinumeronsa neljännen erotuomarin näyttötaululla.

José Mourinho kiisti kuitenkin lehdistötilaisuudessa, että Alli olisi ollut vihainen siksi, että ottelu jäi häneltä kesken.

– En usko, että hän oli minulle vihainen. Luulen, että se johtui hänen peliesityksestään, Mourinho sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Luulen, että hän ymmärtää, miksi vaihdoin hänet pois. Joukkue paransi peliään sen jälkeen.

Portugalilaismanageri harmitteli pelin jälkeen sitä, että Tottenham menetti Harry Kanen ohella myös Heung-Min Sonin pitkäksi aikaa sairastuvalle. Mourinho haastoi toimittajat ajatusleikkiin.

– Ajatelkaa tilannettamme. Kuvitelkaa vaikkapa Mestarien liigan peli, jossa Barcelona on ilman Lionel Messiä, Luis Suárezia ja Antoine Griezmannia.

– Tai miettikää Liverpoolia. Mestarien liiga ottelu ilman Mohamed Salah’ta, Sadio Manéa ja Roberto Firminoa. Ja silti heillä olisi vielä Divock Origi.

Mourinho antoikin ymmärtää, että hänen puolestaan kausi saisi olla jo ohi, jotta kaikki pelaajat olisivat taas käytettävissä.

– Puhumme hyvin vaikeasta tilanteesta. Jos voisin hypätä suoraan 1. heinäkuuta, jolloin käytettävissäni olisi Harry Kane, Mousa Sissoko, Son, Steven Bergwijn, Lucas Moura ja Eric Lamela, tekisin niin.

– Olisi hienoa, jos olisi jo heinäkuun alku, mutta niin ei ole. Nyt on 19. helmikuuta. Meidän täytyy siis taistella loppuun asti.

[readmore from=Tottenham]

– Eniten minua huolestuttaa se, että tämä on tilanne kauden loppuun asti. Jos tämä koskisi vain paria matsia, sanoisin ”Okei, meillä on nyt tällainen tilanne, mutta seuraavassa kotipelissä Wolvesia vastaan kahden viikon päästä tilanne on eri.”

– Ei, tilanne on silloinkin täysin sama.

– Olen joka tapauksessa ylpeä pelaajistani. Kun puhutaan pelaajistani ja seuraavasta pelistä Leipzigia vastaan, voin taata, että vaikken tiedäkään ketä peluutan hyökkäyksessä, taistelemme niin hyvin kuin voimme. Sellainen pelaajieni mentaliteetti on.