Psykologisista peliliikkeistään tunnettu José Mourinho on toppuutellut puheita Tottenhamin mestaruushaaveista, kuvaillen joukkuettaan ”poniksi” muiden hevosten vierellä.

0-0-tasapeli Chelsean vieraana vei Tottenhamin takaisin sarjakärkeen Liverpoolia paremman maalieron ansiosta ja jätti Frank Lampardin miehistön kaksi pistettä taaemmas.

Mourinho on kuitenkin vahvasti sitä mieltä, ettei Tottenham lukeudu Valioliigan mestaruushaastajiin. Portugalilaisluotsin mielestä hänellä ei ole käytössään joukkuetta, joka olisi kilpakykyinen esimerkiksi Chelsean kaltaisten joukkueiden kanssa.

– Me emme edes ole tässä kisassa, emmekä me ole yksi hevosista. Me olemme pieniä, olemme nuori hevonen – poni. Olemme vain poni [raveissa], ja te voitte huomata sen eron, Mourinho sanoi lehdistölle pelin päätyttyä.

Joe Rodon pelasi [viime kaudella] Swanseassa – Thiago Silva oli useita vuosia ja on yhä yksi maailman parhaita toppareita. Thiagon yhden kuukauden palkka on todennäköisesti sama kuin Joen palkka koko vuonna.

[readmore from=Tottenham]

– Joten, rauhassa. Olen erittäin iloinen Joen puolesta. Olen erittäin kaikkien pelaajieni puolesta. Olen erittäin iloinen tästä mentaliteetista, että me tulemme Stamford Bridgelle, saamme pisteen, olemme sarjakärjessä, emmekä me ole siihen tyytyväisiä.

Mourinho sen sijaan näkee Lampardin ja Chelsean todellisena mestaruushaastajana.

– He ovat yksi suurimmista kilpailijoista, siitä ei ole epäilystäkään. En usko, että heitä haittaa olla nyt kaksi pistettä meitä ja Liverpoolia jäljessä. Ja jos Leicester voittaa, olemme mekin tasoissa.

– En näe sitä ongelmana Chelsealle. He tietävät miten voimakkaita he ovat heidän joukkueellaan ja he tietävät tämän olevan pitkä juoksu. He myös tietävät, ettei Tottenham lukeudu mestaruuskandidaatteihin.