José Mourinho kertoo odottavansa ”ainoastaan negatiivisia asioita” hänen pelajilleen ensi viikolla alkavalta maajoukkuetuolta. Tottenham-manageri joutui pettymään viime kuussa, kun Eric Dier palasi maajoukkuetehtävistä loukkaantuneena.

Euroopan huippusarjat jäävät tauolle kolmatta kertaa tällä kaudella ensi viikonlopun jälkeen ja suurin osa Mourinhon Tottenham-miehistöstä on kutsuttu taas mukaan maajoukkuetehtäviin.

Portugalilaisluotsi, joka on aiemmin myöntänyt olevansa kiinnostunut maajoukkueen valmentamisesta, on jälleen hyvin pessimistinen maajoukkuetauon suhteen. Viime kuussa Mourinho piinasi Englannin päävalmentaja Gareth Southgatea julkisesti Harry Kanen peliajasta, mutta on tällä kertaa jättänyt yksilöt pois puheistaan.

Viime kuussa Gareth Southgate ja José Mourinho keskustelivat Harry Kanen peliajasta lehdistötilaisuuksien välityksellä. Kuva: Getty Images

– En usko, että kukaan pelaaja virkistyy maajoukkueessa. En odota maajoukkuetauoilta ikinä mitään hyvää. Odotan ainoastaan negatiivisia asioita, Mourinho sanoi ennen torstain Eurooppa-liigan ottelua Ludogoretsia vastaan, jonka jälkeen Tottenham kohtaa West Bromwichin sunnuntaina.

[readmore from=Tottenham]

– Tiedän että maajoukkueen mukaan lähtevät pelaajat pelaavat siellä ja harjoittelevat erilaisella tavalla kuin me. Joillekin pelaajille toinen palautumispäivä on esimerkiksi hyvin tärkeä, mutta joissakin maajoukkueissa treenataan silloin levon sijaan. Se on vastoin biologisia lakejamme.

– Maajoukkueista ei koskaan tule mitään hyviä asioita, ei koskaan. Mutta he haluavat voittaa ottelunsa ja tehdä työtään, joten en ole kriittinen sen takia. Jos saan jonain päivänä työpaikan maajoukkueesta, en usko olevani seuroille helppo. Joten en ole kriittinen, näin se vain menee.

– Luulin, että Nations Leaguen käynnistymisen myötä ystävyysotteluita ei enää pelattaisi. En ymmärrä tätä. Me pelaamme torstaisin ja sunnuntaisin. Jos kysytte minulta, odotanko pelaajieni saavan lepoa edes maajoukkueiden ystävyysotteluista, on vastaukseni kielteinen. Rakastaisin sitä, mutta en odota sitä.