José Mourinho ei aio siirtyä valmentajan tehtävistä eläkkeelle vielä pitkään aikaan, sillä kunnianhimoinen portugalilaisluotsi näkee oman manageriuransa jatkuvan vielä toiset 10-15 vuotta.

Mourinho on yksi lajin arvostetuimpia ja menestyneimpiä valmentajia, mutta hänen koristeellinen palkintokaappinsa tai harmaantuvat hiuksensa eivät ole aiheuttaneet kolauksia 57-vuotiaan motivaatiolle.

Mourinhon tämänhetkinen tavoite on tuoda menestystä myös Tottenhamille, joka on ilman pokaalia sitten vuoden 2008 liigacupin voiton. Se ei kuitenkaan ole jäämässä hänen viimeiseksi maalikseen managerina, jona Mourinho näkee itsensä vielä seitsemänkymppisenäkin.

– Olen 57 vuotta vanha, eli hyvin nuori työtehtävääni peilaten. En olisi siis yllättynyt, vaikka minulla todella olisi vielä toiset 10-15 vuotta edessäni, Mourinho paljasti Web Summitissa, maailman suurimmassa vuosittaisessa tech-konferenssissa.

– Menestyksellä ja menestyksekkäällä uralla on ero. Suuri ero. Menestys on yksittäinen hetki. Sen voi yhdistää sinun kykyihisi, mutta se voi myös olla vain osoitus siitä, että olet ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Menestyksekäs ura on kuitenkin asia erikseen, sillä se perustuu vuosiin toistensa jälkeen. Sellaisen uran minä aina halusin. Se on osa DNA:tani. Jos rakastan sitä, mitä minä teen, ja tunnen oloni raikkaaksi, motivaationi [ei kärsi]. Haluan aina viedä pelaajia uusiin ulottuvuuksiin.

[readmore from=Jose-Mourinho]

– Tiedän etteivät ihmiset välttämättä ajattele minusta samoin, mutta näen itseni hyvin nöyränä ihmisenä. Yritän aina oppia uutta ja kehittyä. Tämä on sellainen työ, jossa kokemuksesta on ainoastaan hyötyä. Uskon olevani paljon parempi nyt, kuin 10 tai 20 vuotta sitten.

– Kaikki sanovat, että minun urani on pitkä. Se pitää paikkaansa, mutta en näe sen loppuvan. Tunnen yhä sen täysin saman intohimon [työtäni kohtaan]. Uskon sen olevan vain iloinen asia. Oikeasti, minun harmaantuvilla hiuksillani ei ole mitään tekemistä stressaavan työn kanssa!

LUE MYÖS: