Liverpool voitti kauden viimeisessä valioliigaottelussaan Wolverhamptonin 2-0. Mestaruusjuhlia Anfieldilla ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Manchester City voitti oman ottelunsa Brightonissa ja varmisti täten toisen peräkkäisen sarjamestaruutensa.

LUE LISÄÄ: Manchester City murskavoitolla mestariksi – Liverpool jäi voitosta huolimatta toiseksi

Liverpool jäi lopulta vain pisteen päähän Citystä, joka löi punapaidat lukemin 98-97 sarjataulukon kärjessä.

Jürgen Kloppin joukkue johti sarjataulukkoa kauden ensimmäisen puoliskon jälkeen, mutta turhauttavat tasapelit ja tappio Citylle veivät mestaruuden Manchesteriin.

NÄKÖKULMA: Valioliigassa kaksi mestaruuden veroista joukkuetta – Liverpoolin ainoa tappio osui väärään rakoon

Klopp oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa suorituksiin ja on valmis taistelemaan mestaruudesta taas ensi kaudella.

[readmore from=Liverpool]

– Onnittelut Manchester Citylle, on tärkeää kertoa se. He pelasivat uskomattoman kauden. Mekin suoriuduimme hyvin, mutta he voittivat sen [mestaruuden], joten onnittelut Pep [Guardiola] ja kaikki ihmiset Cityssä, Klopp kertoi Wolves-voiton jälkeen Evening Standardin mukaan.

– Lähdimme kauteen viime vuoden pohjalta, mutta olemme ottaneet ison askeleen eteenpäin. Uskomattoman ison. Ja meiltä on vain tulossa lisää. Tämä oli vasta ensimmäinen askel tälle joukkueelle ja minusta he suoriutuivat siitä melko vakuuttavasti.

– Se ei tietysti tunnu miltään juuri nyt. Nyt ei ole aika kertoa siitä muille. Kaikki tietävät että aiomme taistella mestaruudesta myös ensi kaudella, 100-prosenttisen varmasti. Mutta tällä hetkellä, kun me todella halusimme jotain, tunnemme myös pettymyksen. Olemme tällä hetkellä pettyneitä.

– Jos kuitenkin olemme valmiita ottamaan seuraavan askeleen, me tulemme ottamaan sen seuraavan askeleen. Se on meidän suunnitelmamme huomisesta eteenpäin.

Liverpoolilla on kuitenkin vielä mahdollisuus juhlia Euroopan mestaruutta, kun joukkue kohtaa Tottenhamin Mestarien liigan finaalissa kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

– Pelaamme liigassa jossa on muitakin erittäin hyviä joukkueita ja meidän on hyväksyttävä se, ei ongelmaa. Ja se että olemme tällä tiellä ja onnistuimme selviytymään myös Mestarien liigan finaaliin, se on hyvin erityistä.

Lue lisää: