Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on huolissaan joukkuettaan odottavasta otteluruuhkasta.

Kloppin ryhmä selvitti keskiviikkona tiensä liigacupin kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti Arsenalin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Katsojat saivat rahojensa edestä viihdettä, sillä varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5-5 (lue otteluraportti).

Liverpool otti askeleen kohti pokaalia, mutta myös askeleen kohti tuntematonta. Kukaan ei vielä tiedä, miten joukkue ehtii pelaamaan tulevina viikkoina kaikki ottelunsa.

Liigacupin puolivälierät on tarkoitus pelata 17.-18. joulukuuta, mutta Liverpool pelaa ensimmäisen ottelunsa seurajoukkueiden MM-turnauksessa 18. joulukuuta Qatarissa.

Myös Liverpoolin sarjapeli West Hamia vastaan on siirtymässä uuteen ajankohtaan seurajoukkueiden MM-turnauksen takia.

Keskiviikon kamppailun jälkeen Klopp osoitti syyttävällä sormella päättäjiä.

– Tämä osoittaa sen ongelman, joka meillä on Valioliigassa. Kukaan ei välitä tällaisista asioista, joten näin asiat hoituvat, kommentoi saksalaismanageri Sky Sportsille.

– Fifa käskee meitä menemään seurajoukkueiden MM-turnaukseen, Valioliiga käskee meitä pelaamaan liigacupissa, joten me yritämme pelata siinä. Mutta jos sille ei löydy aikaa, niin sitä (rästipeliä) ei laiteta talvitauollemme tai mihinkään, koska me tarvitsemme sitä.

– Joten minua ei suoraan sanottuna kiinnosta. Tämä vain osoittaa, missä ongelma on. Kaikki haluavat meidän pelaavan jatkuvasti. Me olemme ajatelleet vain tätä iltaa, emme me ajattele seuraavaa kierrosta.

Liverpoolin pelaajat repesivät riemuun, kun Arsenal kaatui keskiviikkona. Kuva: Getty Images

Klopp uhkasi jopa, että Liverpool luovuttaa liigacupissa, jos puolivälieräpelille ei löydy järkevää ajankohtaa.

– Jos he eivät löydä meille sopivaa paikkaa, niin me emme pelaa. Enkä puhu mistään joulupäivänä kolmelta alkavasta ottelusta. Heidän on onnistuttava siinä. Tällaisia asioita on mietittävä. Sitä on mietittävä, jos on sellainen otteluohjelma, jossa yksi joukkue ei voi osallistua kaikkiin peleihin.

– Toivottavasti se alkaa nyt. Minusta on reilua, että tämä ongelma on nyt ilmeinen. Me emme aio olla tämän ongelman uhreja.

– Jos he eivät löydä meille sopivaa päivämäärää, me emme voi pelata seuraavalla kierroksella. Silloin tuleva vastustajamme tai Arsenal menee jatkoon.

Klopp vakuutti, että Liverpool suhtautuu liigacupiin tosissaan, vaikka hän vaihtoi koko avauskokoonpanonsa otteluun Arsenalia vastaan.

– Meidän oli tehtävä paljon muutoksia, mutta me teimme ne, koska luotimme jätkiin. Rakastin sitä, miten he pelasivat tänään.

– Tekemämme virheet johtuivat siitä, että pakkamme oli liian auki, mutta sellaista se on. Haluamme olla sulavia, mutta emme ole tottuneet pelaamaan toistemme kanssa, joten sitä voi sattua.

– Toivoin, että jätkät pääsevät pelaamaan unohtumattoman ottelun ja sellaisen he saivat.

Liverpoolin otteluruuhka

23. marraskuuta – Crystal Palace vieraissa
27. marraskuuta – Napoli kotona
30. marraskuuta – Brighton kotona

4. joulukuuta – Everton kotona
7. joulukuuta – Bournemouth vieraissa
10. joulukuuta – RB Salzburg vieraissa
14. joulukuuta – Watford kotona
18. joulukuuta – Seurajoukkueiden MM
21. joulukuuta – Seurajoukkueiden MM
26. joulukuuta – Leicester vieraissa
29. joulukuuta – Wolverhampton kotona

2. tammikuuta – Sheffield United kotona
3.-6. tammikuuta – FA Cupin kolmas kierros