Liverpool nousi keskiviikkona Valioliigan piikkipaikalle, kun se voitti Tottenhamin kärkikaksikon kamppailussa 2-1 (lue otteluraportti).

Joukkueet olivat otteluun lähdettäessä tasapisteissä sarjakärjessä, mutta Tottenham oli edellä paremman maalieronsa ansiosta. Keskiviikon ratkaisu nähtiin vasta 90. minuutilla, kun Roberto Firmino puski voittomaalin sisään.

Liverpool vastasi pallonhallinnasta ja loi enemmän maalipaikkoja, mutta myös Tottenhamilla oli saumansa tehdä enemmän maaleja. Maaliodottama meni Spursin nimiin.

Pelin jälkeen joukkueiden managereilla oli eriävät näkemykset ottelun kulusta. Päätösvihellyksen jälkeen Tottenhamin José Mourinho ja Liverpoolin Jürgen Klopp vaihtoivat nopeasti keskenään näkemyksensä pelistä.

Mourinho kertoi sanoneensa Kloppille, että hänestä ”parempi joukkue hävisi”. Portugalilaisluotsi sanoi myös, että hänet poistettaisiin kentältä, jos hän käyttäytyisi sivurajalla samalla tavalla kuin Klopp.

Kloppin mukaan hänen ja Mourinhon sananvaihdossa ei ollut mitään dramaattista.

– Se ei ollut alkuunkaan kiivasta. Hän ei ollut iloinen, koska hän sanoi minulle, että parempi joukkue hävisi. Minä luulin, että hän vitsaili! Mutta hän ei vitsaillutkaan. Siinä se, kommentoi Klopp BBC:lle.

Amazon Primen haastattelussa toimittaja huomautti Kloppille, että Mourinho oli valittanut hänen käytöksestään kentän laidalla. Klopp ihmetteli takaisin, että Mourinho ei maininnut asiasta hänelle mitään.

– Ymmärrän englantia huonommin kuin luulin! Luulin hänen sanoneen minulle, että ”parempi joukkue hävisi”, muttei mitään käytöksestäni. Joten minulla ei ole hajuakaan, mistä siinä on kyse.

Kloppin mukaan hänen joukkueensa oli täysin ansaittu voittaja.

– Minusta se oli ehdottomasti ansaittu [voitto]. Tämä oli todella hyvä ottelu ehdotonta huippujoukkuetta vastaan, joka on hurja vastahyökkäyksissä. Jos menettää pallon [Tottenhamia vastaan], se päätyy 80 prosentin todennäköisyydellä omalle rangaistusalueelle. Joten meidän oli oltava todella, todella keskittyneitä. Ja koska he eivät halua liiemmin pitää palloa, meidän on pelattava heidän ympärillään ja pidettävä heidät kiireellisinä. Siinä pojat onnistuivat erittäin hyvin.

– Minusta se oli oikeasti täysin ansaittu. Tietty he tekivät maalin, joka tuli tyypillisestä Tottenhamin vastahyökkäyksestä. Mahtava kuvio, ja heillä oli kaksi tai kolme muutakin paikkaa.

– Heidän tasoista joukkuetta vastaan ei voi puolustaa yli 95 minuuttia. Mutta tuntui siltä, että me pidimme palloa 70-prosenttisesti, ja se tekee keskittymisestä todella hankalaa, mutta pojat onnistuivat siinä.