“Hän on tekopyhä” – Jürgen Kloppille sataa lokaa niskaan Valioliigan tuomarilegendalta

© Kuva: Getty Images

Valioliigan entinen erotuomari Mark Clattenburg on puuttunut Jürgen Kloppin kommentteihin Manchester Unitedin rangaistuspotkuista ja leimannut Liverpool-managerin ”tekopyhäksi” viikonlopun odotetun kärkikamppailun alla.

Liverpool saa sunnuntaina vieraakseen huippuvireisen Manchester Unitedin, joka nousi Valioliigan piikkipaikalle kaadettuaan Burnleyn aiemmin tällä viikolla. Kloppin miehistö on Unitedia kolme pistettä jäljessä, mutta voitto Anfieldilla veisi seuran takaisin ykköseksi.

Klopp avasi kamppailua edeltävän mediapelin jo hieman yli viikko sitten, kun hän nosti esille Manchester Unitedin rangaistuspotkusaldon Liverpoolin jäätyä ilman pilkkua 0-1-tappiossa Southamptonia vastaan.

LUE MYÖS: Ole Gunnar Solskjær: Jürgen Klopp yrittää vaikuttaa tuomareihin ennen Man Unitedin kohtaamista – ”Toimi viime vuonna”

Joidenkin mielestä Kloppin tunteenpurkaus oli osoitus siitä, miten huolissaan hän on joukkueensa asemasta Valioliigan hallitsevana mestarina. Samaa mieltä tästä oli Clattenburg, joka latasi saksalaisluotsille tiukan viestin ennen sunnuntain kärkikamppailua.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Mark Clattenburgia pidetään yhtenä Valioliigan parhaimpana erotuomarina. Kuva: Getty Images

– Jürgen Kloppin on oltava hyvin huolissaan, koska hänen viikon takaiset kommenttinsa Manchester Unitedista ja rangaistuspotkuista oli taktiikka suoraan Sir Alex Fergusonin pelikirjasta, Clattenburg kirjoitti Daily Mailin kolumniinsa.

– Se oli psykologista peliä – yritys päästä erotuomari Paul Tierneyn pään sisään ennen jättimäistä ottelua Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä.

– Klopp oli oikeassa, kun hän sanoi Unitedin voittaneen enemmän pilkkuja kahden vuoden sisällä kuin Liverpool edellisen viiden ja puolen vuoden aikana. Hän oli fiksu, koska hänen kommenttinsa eivät voineet ajaa häntä ongelmiin viranomaisten kanssa.

– Mutta puhutaan suoraan: tuomareilla ja viranomaisilla ei ole mitään salaliittoteorioita. Vihjasiko Klopp, että olisi? Vai yrittikö hän sanoa, että Unitedin pelaajia kannustetaan sukeltamaan [rangaistuspotkujen voittamiseksi]?

– Jos hänen tarkoituksensa oli näistä jälkimmäinen, niin minulla ei ole aikaa sellaiseen. Se ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Sadio Manén kaatuminen rangaistusalueen sisällä puhututti ottelun jälkeen. Kuva: Getty Images

Clattenburg, joka päätti menestyksekkään tuomarointiuransa Englannin pääsarjassa vuonna 2017, myönsi Manchester Unitedin olevan kuitenkin hyvä hankkimaan rangaistuspotkuja.

– Jos hän korosti helppoutta, jolla osa Unitedin pelaajista kaatuu rangaistusalueen sisällä, niin kyllä, sitten hänellä oli kelvollinen pointti, Clattenburg lisäsi.

– Olen analysoinut kaikki Unitedin 11 rangaistuspotkua tältä kaudelta, ja jopa viidessä niistä kontakti on joko United-pelaajan hakema tai jopa aloittama.

LUE MYÖS: Huomasitko? Liverpoolin ”Jürgen Klopp” teki yllättävän esiintymisen Tottenhamin ottelussa – ”Uusia pelaajia etsimässä?”

Tästä huolimatta, Clattenburg syyttää Kloppia tekopyhyydestä, sillä 45-vuotiaan mielestä Liverpoolin hyökkääjät Sadio Mané ja Mohamed Salah toimivat ottelusta toiseen täysin samalla tavalla.

– Mutta tämän asian suhteen Kloppin pitäisi olla varovainen, koska Sadio Mané toimi juuri tällä tavalla kaatuessaan Kyle Walker-Petersin paineen alaisena tappio-ottelussa Southamptonia vastaan.

– Pallo oli jo vierimässä pois pelistä. Uskon, että toisenlaisessa asemassa Mané olisi yrittänyt maalintekoa kontaktista huolimatta.

– Joten, Kloppin kommenteista voi tehdä muutaman johtopäätöksen. Ensinnäkin, hän on tekopyhä, jos hän vihjaa Unitedin pelaajien kalastelevan rangaistuspotkuja. Mané, Salah ja kumppanit ovat kykeneviä täysin samanlaisiin taktiikoihin.

– Hän on selkeästi ärtyisä, koska emme ole todistaneet yhtä häpeilemätöntä yritystä vaikuttaa erotuomareihin ennen isoa ottelua sitten Fergien aikakauden. Klopp ei tehnyt tätä viime kaudella, kun Liverpool voitti viikosta toiseen.

– Hän ei pidä häviämisestä, eikä ole koskaan pitänytkään. Hänestä tulee aina kärtyisä ja piikikäs. Mutta hän on väärässä, kun hän vihjaa, että Unitedille annetaan suotuisia tuomioita jonkinnäköisen auran vuoksi. Sellainen aura saattoi olla olemassa Fergien aikana, mutta se on pienentynyt merkittävästi hänen lähtönsä jälkeen.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?