Jürgen Klopp on antanut muutaman mielenkiintoisen kommentin Euroopan Superliigasta ennen maanantain ainoaa valioliigaottelua Liverpoolin ja Leeds Unitedin välillä.

Kuusi Valioliigan suurseuraa ilmoittivat maanantain vastaisena yönä liittyvänsä uuteen keskellä viikkoa pelattavaan euroturnaukseen, jota tultaisiin kutsumaan nimellä Euroopan Superliiga.

Liverpool on yksi turnauksen 12:sta perustajaseurasta, mutta sen kannattajat ovat asettuneet hyvin yksimielisesti hanketta vastaan. Myös manageri Klopp kritisoi suljettua huipputurnausta jo kaksi vuotta sitten, kun idea nousi ensimmäisen kerran tapetille.

– Toivon, ettei tämä Superliiga koskaan toteudu. Miksi meidän pitäisi luoda systeemi, jossa Liverpool kohtaa Real Madridin 10 vuotta putkeen? Kuka haluaisi nähdä sellaista joka ikinen vuosi? ihmetteli Klopp silloin.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

James Pearce

@JamesPearceLFC

James Pearce

@JamesPearceLFC
Klopp in 2019: “I hope this Super League will never happen. With the way the CL is now running, football has a great product, even with the Europa League.
"For me, the Champions League is the Super League, in which you do not always end up playing against the same teams.
“Why should we create a system where Liverpool faces Real Madrid for 10 straight years? Who wants to see that every year?”

Maanantai-iltana annetussa haastattelussa Klopp sanoi olevansa Superliigasta yhä samaa mieltä. Samalla hän paljasti, ettei Liverpoolin pelaajat ja valmennusjoukot saaneet vaikuttaa osallistumispäätökseen millään tavalla.

– Mielipiteeni ei ole muuttunut. Kuulin tästä ensimmäistä kertaa eilen. Yritin vain keskittyä haastavaan otteluun, saneli 53-vuotias saksalaisluotsi BBC:lle.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

– Saimme jotain infoa, mutta emme kovinkaan paljoa. Suurimman osan luimme sanomalehdistä. Tämä on hankala asia. Ihmiset eivät ole iloisia sen johdosta ja voin ymmärtää miksi.

– En voi sanoa aiheesta kovinkaan paljoa enempää, koska emme olleet osallisia tässä prosessissa – eivät pelaajat enkä minä – me emme tienneet tästä. Meidän on odotettava nähdäksemme miten asia etenee.

Leeds Unitedin ja Liverpoolin välinen valioliigaottelu potkaistaan käyntiin Elland Roadilla kello 22.00 Suomen aikaa.

LUE MYÖS: