Liverpool otti tukevan otteen Mestarien liigan paikasta, kun se voitti keskiviikkoiltana Burnleyn vieraskentällä 3-0-lukemin.

Roberto Firmino vei avausjakson lopulla Liverpoolin johtoon Andy Robertsonin esityöstä. Heti toisen jakson alussa Nat Phillips tuplasi johdon puskumaalillaan ja ottelun lopussa Alex Oxlade-Chamberlain viimeisteli loppulukemat.

Voitto oli Liverpool jo neljäs peräkkäinen ja se nousi sarjataulukossa neljännelle sijalle ohi Leicesterin. Jürgen Kloppin ryhmällä on nyt loistavat asetelmat ennen päätöskierrosta, sillä kotivoitolla Crystal Palacesta se lunastaa likipitäen varmasti Mestarien liigan paikan – jopa tappio voi riittää.

– Jos voitamme sunnuntaina, olemme todennäköisesti Mestarien liigassa – se riippuu Leicesterin tai Chelsean tuloksesta, Klopp sanoi.

– On hullua, että olemme tulleet näin lähelle sitä, mutta emme ole vielä siellä (Mestarien liigassa).

– Kun voitat välierän, menet finaaliin. Olemme siellä nyt ja annamme ehdottomasti kaikkemme voittaaksemme myös tämän.

[readmore from=Liverpool]

Liverpool saa kauden viimeiseen otteluunsa lisää voimavaroja kannattajistaan, joita pääsee Anfieldin lehtereille 10 000 kappaletta.

– Meillä on 10 000 kannattajan tuki (sunnuntaina). En malta odottaa, Klopp lisäsi.

Valioliigan päätöskierros pelataan sunnuntaina kello 18:00. Panosta riittää vielä myös Eurooppa-liigan paikkojen sekä Konferenssiliigan paikan suhteen.