Kai Havertz kommentoi vaisua Chelsea-debyyttiään – totuus Valioliigan tasosta lävähti päin kasvoja

© Kuva: Getty Images

Kai Havertz teki debyyttinsä Chelsean paidassa maanantai-iltana, kun Frank Lampardin miehistö voitti Brightonin 3-1-lukemin Amex Stadiumilla (lue lisää).

21-vuotias saksalaislupaus huomasi heti tasoeron Valioliigan ja Bundesliigan välillä, kun hän pelasi lähes täydet minuutit Chelsean sarja-avauksessa.

Oikealla laidalla pelannut Havertz ei onnistunut loistamaan vielä samalla tavalla kuin Bayer Leverkusenissa, missä hän venytti maaliverkkoja peräti 18 kertaa viime kaudella.

Chelsea on kuitenkin valmis olemaan maltillinen hyökkäävän keskikenttäpelaajansa kanssa, joka on harjoitellut jokkueen kanssa vasta viikon päivät.

 

– Se oli todella kova ja hankala ottelu. Olin pitkällä kesälomalla ja olen harjoitellut joukkueen kanssa vasta 5-6 päivää. Tärkeintä kuitenkin oli, että me voitimme, joten olen iloinen debyytistäni, Havertz kertoi London Evening Standardille.

– Valioliiga on paljon kovatasoisempi kuin Bundesliiga. Olen huomannut sen harjoituksissa ja huomasin sen myös pelissä. Mutta olen tyytyväinen pelattuani 80 minuuttia ja toivottavasti jatkan ensi viikollakin [avauksessa].

Chelsean seuraava ottelu ei ole todennäköisesti yhtään sen helpompi, kun Stamford Bridgelle saapuu vieraaksi Valioliigan hallitseva mestari Liverpool.

Isoilla otteluilla on kuitenkin tapana tuoda isojen lahjakkuuksien parhaimmat puolet esille, eikä Havertz malta odottaa ensi sunnuntain huippukamppailua.

– Totta kai Liverpool on yksi maailman parhaista joukkueista. Me kunnioitamme heitä, mutta me olemme myös erittäin hyvä joukkue. Se tulee olemaan todella haastava ottelu myös heille. Meillä on tilaisuus ottaa pelistä pisteitä, Havertz lisäsi.