[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_custom_heading text=”Viime kausi” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379495337{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Aston Villa on tämän kauden kolmesta sarjanousijasta se, joka lähti viime kauteen kaikkein suurimmin odotuksin. Joukkue oli Mestaruussarjan mittapuulla varsin nimekäs, ja edelliskevään nousukarsintapettymys oli määrä pyyhkäistä nyt historiaan.

Kun 11 ensimmäistä sarjakierrosta toi kuitenkin vain kolme voittoa ja sijoitus oli kolmastoista, päätti seurajohto reagoida. Kokenut Steve Bruce sai lähteä, ja tilalle värvättiin neuvottelujen jälkeen Brentfordista Dean Smith.

Aston Villan kannattajat saavat taas nauttia Valioliigasta. Kuva: Getty Images.

Välittömästi kurssi ei kuitenkaan Smithinkään johdolla kääntynyt. Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan Smithin Villa hävisi kaksi, mutta pikkuhiljaa pistepussi alkoi täyttyä kiihtyvään tahtiin. Vielä maaliskuussakin Villa tosin käväisi sarjan keskikastissa, mutta nousukarsintapaikka lohkesi lopulta huiman loppusuoran jälkeen. Kierroksilla 35-44 Aston Villa voitti kymmenen ottelua putkeen, ja sijoittui sarjassa viidenneksi.

Nousukarsinnan finaaliin Aston Villan pelasti se, ettei karsinnoissa tunneta vierasmaalisääntöä. Ottelupari West Bromwichin kanssa päättyi tasalukemiin 2-2, ja finaalipaikka heltisi rankkarikisan jälkeen. Wembleyn finaalissa Derby kukistui maalein 2-1.

Cupeissa Aston Villa ei juhlinut. FA Cupista tuli lähtö heti avausottelussa Swanseaa vastaan, ja liigacup-taipaleen katkaisi toisella kierroksella Burton Albion.

Joukkueen selkeä ykköspyssy päättyneellä kaudella oli Chelsea-laina Tammy Abraham, joka sijoittui 25 maalillaan Teemu Pukin jälkeen sarjan maalitilastossa kakkoseksi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – lähteneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379557708{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Tammy Abraham loisti lainalla Aston Villassa. Kuva: Getty Images.

Tammy Abraham (21, kh, Chelsea) – Englannin nuorten maajoukkueiden vakiokasvo on Chelsean kasvatti, joka on viettänyt kolme viimeistä kautta lainalla Bristol Cityssä, Swanseassa ja viimeksi Aston Villassa. Todellisen läpimurtonsa 190-senttinen kärkimies teki viime kaudella, kun hän nakutteli Villalle 37 ottelussa 25 maalia ja sijoittui sarjan maalipörssissä toiseksi Teemu Pukin jälkeen. Abraham valittiin kauden päätteeksi myös sarjan tähdistöön. Varmasti Aston Villa olisi Abrahamin mieluusti pitänytkin, mutta viimeistään siirtopanna taisi ratkaista sen, että Chelsea kutsui nuoren hyökkääjän takaisin kotiin.

Ritchie de Laet (30, olp, Royal Antwerpen) – Belgialaispuolustaja siirtyi Aston Villaan kesällä 2016, mutta pelasi seuran edustusjoukkueessa vuosien saatossa vain 14 ottelua. Viime kaudella kaksi Liigacupin ottelua Aston Villassa, ja kevään ajaksi lainalle Melbourneen. Palasi kotimaahansa ilmaissiirrolla.

Tommy Elphick (31, kp, Huddersfield) – Elphick kipparoi Bournemouthin historialliseen valioliiganousuun keväällä 2015 ja pelasi seuraavalla kaudella 12 ottelua Valioliigaa. Muuten ura on vierähtänyt toisella ja kolmannella sarjatasolla. Pelasi viime kaudella 11 sarjaottelussa tehden yhden maalin, eikä Aston Villa tarjonnut miehelle jatkosopimusta.

Albert Adomah (31, olh, Nottingham) – Entinen Ghanan maajoukkuelaituri teki viime kaudella Aston Villalle 36 sarjaottelussa neljä maalia ja alusti kolme osumaa. Ura jatkuu kuitenkin ilmaissiirrolla Nottinghamissa. Pelasi kaudella 2016-2017 kaksi valioliigaottelua Middlesbrough’ssa.

Glenn Whelan Stoken paidassa vuonna 2016. Kuva: Getty Images.

Glenn Whelan (35, pkk, ei seuraa) – Viime kaudella 35 ottelussa isot minuutit ja yksi tehty maali. Jatkopahvia ei kokeneelle Irlannin maajoukkueratsulle kuitenkaan tarjottu.

Alan Hutton (34, olp, ei seuraa) – Kokenut Skotlannin maajoukkuepelaaja edusti Aston Villaa vuosina 2011-2019, mutta ei saanut seuralta jatkokontrahtia. Viime kaudella 33 sarjapelissä kaksi tehtyä maalia ja yksi maalisyöttö.

Mark Bunn (34, mv, ilman seuraa) – Kokenut sarjajyrä pelasi neljän kauden aikana Aston Villassa kaikkiaan 18 ottelua, joista viime kaudella yhden. Etsii uutta työnantajaa.

Micah Richards Manchester Cityn paidassa vuonna 2013. Kuva: Getty Images.

Micah Richards (31, olp, lopetti) – Richards pelasi vuosina 2005-2014 Manchester Cityssä ja juhli kertaalleen myös Valioliigan mestaruutta. Suomalaiset saattavat muistaa puolustajan myös maalista Suomen verkkoon alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa vuonna 2009. Richards eteni myös Englannin A-maajoukkueeseen, mutta uran edetessä vaikeat polvivaivat alkoivat kiusata. Polvivammat johtivat myös ennenaikaiseen lopetuspäätökseen. Richards siirtyi Aston Villaan kesällä 2015, mutta ei pelannut viimeisten kahden kauden aikana Villassa ainuttakaan ottelua.

Mile Jedinak (34, pkk, ilman seuraa) – Australian maajoukkuelegenda edusti Aston Villaa kaudesta 2016-2017, jolloin Villa maksoi miehestä Crystal Palacelle 4,6 miljoonaa euroa. Nyt partasuu jäi vaille töitä. Viime kaudella 17 pelattua ottelua.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_custom_heading text=”Pelaajasiirrot – saapuneet” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379594987{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Aston Villa maksoi Wesleystä 25 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images.

Wesley (22, kh, Club Brugge) – Abrahamin lähdettyä Aston Villalla tuli akuutti tarve laadukkaalle kärkimiehelle. Nyt katseet kääntyvät kohti lupaavaa brassikärkeä Wesleytä, josta maksettiin Bruggelle 25 miljoonaa euroa. Summa oli samalla sekä Aston Villan että Club Bruggen seuraennätys.

Wesleyn tie ei ole ollut ihan tavanomainen. Juniorimaaotteluita ei ole takana lainkaan, teinivuosien puolivuotinen treenijakso Atlético Madridissa ei johtanut sopimukseen, ja loikan Eurooppaan Wesley tekikin slovakialaisen Dukla Trencinin kautta ollessaan 18-vuotias. Vain puoli vuotta Slovakiassa riitti, kunnes Club Bruggen kiinnostus heräsi ja belgialaisseura osti Wesleyn miljoonalla eurolla tammikuussa 2016. Viime kaudella Wesley teki Belgian pääsarjassa kymmenen maalia ja syötti yhdeksän.

Tyrone Mings vakuutti viime kaudella lainalla. Kuva: Getty Images.

Tyrone Mings (26, kp, Bournemouth) – Toisen polven jalkapalloilija vietti jo viime kevään lainalla Aston Villassa, ja nyt Villa lunasti monipuolisen puolustajan omakseen 22,3 miljoonalla eurolla. Edelliset neljä kautta Mings oli kuulunut Bournemouthin valioliigamiehistöön vaihtelevalla peliajalla. Nopeasti Villa-fanien suosikiksi noussut Mings on ollut kahden vuoden sisällä aktiivisena osapuolena kahdessa eri tallomistapauksessa brittifutiskentillä.

Douglas Luiz (21, kk, Manchester City/Girona) – Manchester Cityn vuonna 2017 hankkima brassi on viettänyt kaksi edellistä kautta lainalla City Football Groupin yhteistyöseurassa Gironassa. Minuutteja La Ligassa tuli melko mukavasti, mutta maalitili jäi avaamatta. Aston Villa osti Douglas Luizin 16,8 miljoonalla eurolla, ja nyt odotellaan enää, että työlupa-asiat saadaan kuntoon.

Matt Targett vahvistaa Aston Villan puolustusta. Kuva: Getty Images.

Matt Targett (23, vlp, Southampton) – Puolustuksensa vasemmalle laidalle Aston Villa kiinnitti 15,6 miljoonalla nuoren Matt Targettin, joka on edustanut yhtä lyhyttä Fulham-lainaa lukuun ottamatta aina kasvattajaseuraansa Southamptonia. Sekä Skotlantia että Englantia juniorimaajoukkueissa edustanut laitapakki pelasi Pyhimyksissä 43 valioliigaottelua, ja teki viime huhtikuussa ainoan maalinsa Southamptonin edustusmiehistössä.

Ezri Konsa (21, kp, Brentford) – Englannin nuorten maajoukkuetoppari on Charltonin kasvatti, joka siirtyi vuosi sitten Brentfordiin, jossa pelasi väkivahvan kauden. Brentfordiin Konsan hankki valmentaja Dean Smith, joka tuo nyt siis vanhan suojattinsa edelleen mukanaan Aston Villaan. 13,3 miljoonan euron hankintaan kohdistuvat kohtalaisen kovat odotukset.

Trézéguet (24, vlh, Kasimpasa) – Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan tunnetaan paremmin nimellä Trézéguet. Lisänimen takana on laitahyökkääjän juniorivalmentaja, jonka mielestä egyptiläisen pelityyli tuo mieleen Ranskan takavuosien hyökkääjätähden David Trézéguet’n.

Al Ahlyn kasvatti on kuulunut Egyptin runkopelaajistoon kahdessa edellisessä Afrikan mestaruusturnauksessa sekä kesän 2018 MM-turnauksessa. Hän haki taannoin jalansijaa Anderlechtista huonolla menestyksellä, mutta siirto turkkilaiseen Kasimpasaan oli menestys. Kahden kauden aikana syntyi kaikkiaan 22 liigamaalia ja 16 maalisyöttöä, ja molemmilla kausilla Trézéguet valittiin Turkin Superliigan tähdistöön. Kymmenen miljoonan euron hankinnalta odotetaan tehoja.

Anwar El Ghazi (24, olh, Lille) – Feyenoordissa, Sparta Rotterdamissa ja Ajaxissa juniorikasvatusta saanut El Ghazi pelasi jo viime kaudella lainasopimuksella Aston Villassa. Vikkelästä laiturista tuli nopeasti joukkueen avainpelaajia, ja hän olikin omalla panoksellaan vahvasti ratkaisemassa nousukarsinnan finaalia Aston Villan eduksi. Lille kuittasi viime kaudella Villalle viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä tehoilleesta El Ghazista yhdeksän miljoonaa euroa.

Björn Engels (24, kp, Reims) – Club Bruggen kasvatti oli nuorempana isompikin lupaus, mutta useat loukkaantumiset hidastivat puolustajan läpimurtoa. 194-senttinen toppari lähtikin etsimään onneaan ulkomailta, ja viime kausi Ligue 1:n sarjanousija Reimsissa oli todellinen läpimurtokausi. Engels pelasi läpi koko kauden 90-minuuttisia, ja jatkoi saman tien matkaansa vielä isompiin ympyröihin Englannin Valioliigaan.

Jota (28, olh, Birmingham) – Espanjalainen Celta Vigon kasvatti siirtyi Aston Villaan naapuriseura Birminghamista 4,5 miljoonalla eurolla. Viime kaudella laituri teki kolme maalia ja alusti yhdeksän. Jota on valmentaja Dean Smithin vanha tuttu, sillä hän pelasi Smithin valmentamassa Brentfordissa vuosina 2014-2017.

Kortney Hause (24, kp, Wolverhampton) – West Hamin kasvatti vietti jo viime kevään lainalla Aston Villassa, ja nyt siirto vakinaistettiin. Wolvesissa toppari pelasi kaikkiaan 80 ottelua, mutta valioliigadebyytti on jäänyt toistaiseksi tekemättä.

Frédéric Guilbert (24, olp, Caen) – Ranskalaisen SM Caenin kasvatti allekirjoitti sopimuksen Aston Villan kanssa jo tammikuussa, mutta vietti vielä kevään lainalla kotiseurassaan. Takana jo neljä täyttä Ligue 1 -kautta, joista viimeisimmän saldo oli yksi maali ja kaksi maalisyöttöä 34 ottelussa.

Tom Heaton tuo kokemusta Aston Villan maalivahtiosastolle. Kuva: Getty Images.

Tom Heaton (33, mv, Burnley) – Englannin A-maajoukkueessakin esiintynyt Heaton vahvistaa Villan maalivahtiosastoa. Villa hankki Heatonin Burnleysta kahdeksalla miljoonalla punnalla. Heaton pelasi viime kaudella Burnleyn maalilla Valioliigaa 19 ottelussa. Heatonille on ennakkoon luvassa Aston Villassa ykkösmaalivahdin rooli.

Marvelous Nakamba (kk, 25, Club Brugge)

Nakamba vahvistaa Aston Villan keskikenttää. Zimbabwelainen Nakamba viihtyy keskikentän pohjalla. Mies saapui Villaan belgialaisesta Club Bruggesta noin 12 miljoonalla eurolla. Nakamba pelasi viime kaudella Belgian liigaa 15 ottelussa, joiden lisäksi hänet nähtiin myös viidessä Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tiesitkö tämän?” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561380427521{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

Yksi Aston Villan tunnetuimmista ja näkyvimmistä pelaajista, yhtä lainapestiä lukuun ottamatta koko uransa Villaa edustanut Jack Grealish tunnetaan taikauskoisena miehenä. Grealish pelaa juniorikoon säärisuojilla ja sukat alas rullattuina, koska ”on tehnyt niin koko ikänsä”. Nousukarsinnan finaalin Villa-kippari pelasi repaleisissa ja todella kauhtuneissa nappiksissa, sillä ne olivat tuoneet hänelle onnea (ja maaleja) vaikean loukkaantumisen jälkeen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_custom_heading text=”Valmennus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379635835{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Dean Smith

Dean Smith johdatti Aston Villan Valioliigaan. Kuva: Getty Images.

Entinen toppari pelasi 16 vuotta kestäneellä ammattilaisurallaan 566 sarjaottelua. Hyvänä pääpelaajana tunnettu Smith teki komeat 54 maalia.

Smith, 48, aloitti 2005 juniorivalmentajana Leyton Orientissa. Hän sai ensimmäisen mahdollisuuden miesten tasolla 2011 Walsallissa.

Smithin ”totaalijalkapallo” ihastutti perinteisen suoraviivaisessa Ykkösliigassa. Hän nosti nuoren joukkueen lähelle nousua ja sai lempinimen ”Ginger Mourinho”.

Mestaruussarjassa takkuillut Brentford hankki hänet marraskuussa 2015. Smith sai mielenkiintoisen tehtävän. Brentford suunnitteli kulisseissa järkälemäistä uudistusta. Brentford lakkautti pian koko akatemiansa ja piti seurassa enää 40 pelaajaa, ykkös- ja kakkosjoukkueen.

Smith ohjasi laivaa eteenpäin. Hän sopeutui Ampiaisten tilastotiedettä korostavaan tyyliin ja onnistui kehittämään suojattejaan eteenpäin.

Brentford viihdytti tyylillään. Smith luottaa muutaman kosketuksen syöttöyhdistelmiin, mutta korostaa pallonhallinnassa tehokkuutta. Hän haluaa, että joukkue etenee, kun saa paikan.

Smith sai unelmasiirron Villa Parkille lokakuussa 2018. Smith syntyi West Bromwichissa ja kannatti Aston Villaa. Hän nimitti apumanagerikseen Chelsea-legendan John Terryn.

Smith luotti viime kaudella muotoon 4-1-4-1. Joukkueen keskikentän pohja laski pallonhallintavaiheessa usein topparien väliin ja puski näin laitapuolustajia eteenpäin. Conor Hounihane loisti roolissa pohjalla. Syöttötaidostaan tunnetta irlantilainen on odottanut pitkään mahdollisuuttaan huipulla.

Chelsea-laina Tammy Abraham teki Villalle viime kaudella 26 maalia. Smith saa pohtia tarkkaan, miten Abraham paikataan.

Villa purkaa paineen herkästi pitkällä syötöllä kohti hyökkääjää. 190-senttinen Abraham sopi rooliin hyvin. Englantilaisen tilalle hankittu Wesley Moraes on 191-senttinen. Brasilialainen osui tiuhaan Club Bruggessa, mutta haaste kasvaa kovemmassa sarjassa.

Smith teki heti kesäkuussa viisi hankintaa. Hän on osoittanut kykyjään löytää pelaajia halvalla ja myydä heitä eteenpäin kalliilla – brentfordilainen toimintatapa on hyvä koulu tämän suhteen.

Smith on hyvin rauhallinen ja huutaa pelaajilleen vain äärimmäisessä paikassa. Hän ei usko turhaan höyryämiseen kentälläkään: Villa teki viime kaudella vähiten liukutaklauksia Valioliigassa.

Juuri tietty kontrolli leimaa Villaa. Joukkue saattaa pitää palloa rauhassa syvällä omalla alueellaan, mutta etenee, kun paikka tulee. Villa keskittää innolla. Hyökkäysalueella Smith antaa paljon vastuuta nuorelle Jack Grealishille.

Smith ansaitsee Terryn kanssa kunnian siitä, miten kukkopoikana tunnettu Grealish on kasvanut johtajaksi.

Villa on elänyt pitkään murroksessa, kun seura on vaihtanut omistajiaan. Randy Lerner jätti haastavan perinnön Villa Parkille. Tony Xia yritti kääntää suuntaa, mutta viime kaudella taustalle saapui vielä egyptiläinen miljardööri Nassef Sawiris ja yhdysvaltalainen miljardööri Wesley Robert Edens.

Smith on onnistunut myllerryksessä hienosti. Jatkossa haaste vain kasvaa, kun Villa joutuu antamaan pelaajamateriaalissa tasoitusta. Mestaruussarjassa birminghamilaisten laatu teki eron. Nyt tilanne kääntyy päälaelleen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_custom_heading text=”Tärkein pelaaja” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379679785{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]John McGinn

John McGinn palkittiin kevään nousukarsintafinaalin parhaana pelaajana. Kuva: Getty Images

Skotlannin maajoukkuemies John McGinnin nimi alkaa olla yhä useamman huulilla. Celticin ja Skotlannin jalkapalloliiton entisen puheenjohtajan Jack McGinnin pojanpoika on pelannut vasta yhden kauden Skotlannin sarjojen ulkopuolella, mutta se kausi Aston Villan väreissä oli sen luokan täysosuma, että se riitti tekemään keskikenttäpelaajasta tähden.

24-vuotias McGinn teki kauden aikana kuusi maalia ja alusti kymmenen. Kun hän viimeisteli myös voittomaalin nousukarsintafinaalissa, valittiin hänet tuon ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja Aston Villan koko kauden ykkösnimeksi. Syyskuussa Sheffield Wednesdayn verkkoon syntynyt kaukolaukausmaali valittiin puolestaan Mestaruussarjan kauden maaliksi.

Harjoituskaudella McGinn on ollut vain entistäkin terävämpi ja tehokkaampi, ja suurseurat alkavat huohottaa niskaan. Itsensä Sir Alex Ferguson totesi julkisesti, että Manchester Unitedin kannattaisi hankkia McGinn riveihinsä. Aston Villan fanit puolestaan rukoilevat, ettei taituri ainakaan vielä houkutuksiin tarttuisi.

McGinn on tätä nykyä myös Skotlannin maajoukkueen vakiokalustoa. Vaikkei mies enää mikään poikanen olekaan, on tähti jyrkässä nousussa. Aston Villa kaipaa McGinnin peliälyä ja tilanteentekokykyä, ja jos kehityskäyrä jatkuu samanlaisena, on miehestä enää ensi kesänä vaikea pitää kiinni.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Arvio” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379791672{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]Sija: 16

Vaikka perinteikäs Aston Villa nousikin Valioliigaan karsintojen kautta, uskotaan sillä olevan Norwichia ja etenkin Sheffield Unitedia paremmat mahdollisuudet sarjapaikkansa säilyttämiseen. Joukkue löysi Dean Smithin johdolla keväällä mainion pelivireen, ja siirtomarkkinoilla on hulinoitu lähestulkoon suurseuramaiseen tapaan.

48-vuotias Smith voi olla suurelle yleisölle vielä jokseenkin vieras nimi, mutta valmentaja on tehnyt erinomaista työtä Ykkösliigan Walsallissa ja Mestaruussarjan Brentfordissa ennen siirtoaan Aston Villaan. Lisäksi manageri tunnetaan hyvästä vainustaan pelaajamarkkinoilla.

Juuri tätä kykyä tarvitaankin, sillä pelkillä nimihankinnoilla ei vielä tulosta tehdä. Samaa reseptiä kokeili vuosi sitten Fulham, ja jos Aston Villankin hankintoihin mahtuu useita huteja, voi seura ajautua vaikeuksiin. Sen verran paljon pelaajistoa on kevennetty iäkkäämmästä ja kokeneemmasta päästä, että hankaluuksien hetkellä huudetaan myös henkistä vastuunkantajaa, ei välttämättä kyvykkäintä pelaajaa.

Paperilla kokoonpano vaikuttaa joka tapauksessa tasapainoiselta ja järkevästi kasatulta. Vahvistuksia on hankittu juuri sinne, missä tarvetta on ollut. Potentiaalisesti tehokkaita pelintekijöitä ryhmästä löytyy, joten avainkysymys on ilman muuta, onnistuuko Wesley paikkaamaan tilanteiden viimeistelijänä Tammy Abrahamin.

Myöskään maalivahtitrio ei varsinaisesti kauden alla vakuuta, mutta kuka ties hyökkäys onkin Villan tapauksessa paras puolustus. Tuskin Aston Villa vielä kovin korkealle tällä kaudella yltää, mutta me uskomme, että pelaajamateriaali ja valmennusosaaminen riittävät jopa helposti sarjapaikan säilyttämiseen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_custom_heading text=”Ihanneavaus” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379887493{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_custom_heading text=”Kokoonpanolista” font_container=”tag:h2|text_align:center|color:%23ffffff” use_theme_fonts=”yes” css=”.vc_custom_1561379956327{background-color: #38003c !important;}”][vc_column_text]

[table id=242 responsive=”collapse”]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]