Tällä viikolla käytävissä neuvotteluissa etsitään tapoja ratkoa niin EM-kisojen, Mestarien liigan, Eurooppa-liigan, kuin myös kansallisten sarjojen tilanteet.

UEFA kokoontuu tänään puhelinkonferenssiin. Järjestön johtaja Aleksander Čeferin on jo aiemmin todennut olevansa sen koulukunnan kannattaja, jonka mukaan mestaruus pitää liigan keskeytyessä antaa joukkuelle, joka keskeytettäessä on kärkipaikalla. Tällaisella päätöksellä siis Liverpool saisi pokaalinsa, mikäli Valioliigan loppuun pelaaminen kääntyy mahdottomaksi. On hyvin epätodennäköistä, että se jatkuisi ainakaan pian nyt ilmoitetun katkoksen jälkeen, huhtikuussa.

Tällä logiikalla myös Norwichin, Aston Villan ja Bournemouthin tie Valioliigassa olisi jo päättynyt – ne ovat putoamisviivan alla sarjataulukossa.

UEFA on kerran historiassaan osoittanut kansallisen mestaruuden edellä kuvatulla tavalla. Vuonna 1999 järjestön johdossa ollut ruotsalainen Lennart Johansson antoi päätöksen, jolla Partizan Belgrad kruunattiin Jugoslavian mestariksi. Tuolloin kauden keskeytyminen 10 päivän ajaksi johtui Balkanin sodan puhkeamisesta.

Valioliigan oma hätäkokous pidetään torstaina.

Lähde: AS