Hyväntekeväisyysjärjestö RSPCA on vienyt West Hamin topparin Kurt Zouman kissat pois sen jälkeen, kun alkuviikosta tuli julki video, jossa hän lyö, pudottaa ja potkii lemmikkiään.

Zouma, 27, on pyytänyt tekoaan anteeksi, mutta Essexin poliisi on vahvistanut, että ”kiireelliset tutkimukset” ovat käynnissä yhdessä RSPCA:n kanssa. Hyväntekeväisyysjärjestö julkaisi keskiviikkona lausunnon, jonka mukaan kissat ”ovat turvassa ja hoidossa”.

West Ham tuomitsi ranskalaispuolustajan käytöksen tiedotteessaan, mutta Zouma oli silti joukkueen avauskokoonpanossa tiistain sarjaottelussa Watfordia vastaan. Manageri David Moyes on vahvistanut, että Zouma on hänen käytettävissään myös seuran sisäisen tutkinnan aikana.

Keskiviikkona Hammers julkaisi uuden tiedotteen, jossa se kertoi, että seura on antanut Zoumalle enimmäissakon, jonka se voi tässä vaiheessa antaa. Lehtitietojen mukaan sakon suuruus on 250 000 puntaa.

– Pelaaja on välittömästi hyväksynyt sakon ja pyytänyt, että se lahjoitetaan eläinten hyvinvointia edistäville hyväntekeväisyysjärjestöille.

– Kurt ja seura tekevät täyttä yhteistyötä tutkinnan kanssa, ja pelaaja on vapaaehtoisesti noudattanut prosessin alkuvaiheen toimenpiteitä, mukaan lukien hänen perheensä kahden kissan toimittamista RSPCA:lle arvioitavaksi. Kurt on erittäin katuvainen ja ymmärtää täysin, kuten kaikki seuran työntekijät, tapaukseen liittyvät tunteet ja tarpeen ryhtyä toimenpiteisiin.

– West Ham haluaa toistaa tuomitsevansa Kurtin teot ja tehdä selväksi, että asiaan suhtaudutaan edelleen äärimmäisen vakavasti. Uskomme kuitenkin, että nyt on tärkeää antaa RSPCA:n suorittaa tutkimuksensa oikeudenmukaisesti ja perusteellisesti, emmekä kommentoi asiaa enempää tässä vaiheessa.