West Hamin keskuspuolustaja Kurt Zoumasta levisi monia tyrmistyttänyt video julkisuuteen. Videolla 27-vuotias Ranskan maajoukkuepelaaja kohtelee kaltoin omaa lemmikkikissaansa.

Videon julkaisi sivuillaan tabloidilehti The Sun. Sen on ilmeisesti kuvannut pelaajan veli Yoan ennen kuin hän postasi sen Snapchatiin sunnuntai-iltapäivänä.

Videon aluksi Zouma nostaa keittiössään kissansa ilmaan, pudottaa sen sitten kohti lattiaa ja potkaisee kissan huoneen poikki kuin jalkapallon. Sitten Zouma ajaa bengalinkissaansa takaa kotinsa ruokasalissa kuvaajan nauraessa taustalla. Samalla Zouma heittää molemmat kenkänsä kohti karkuun säntäilevää kissaa. Videolla on tässä kohtaa myös rivi nauruhymiöitä.

Videon lopuksi Zouman poika nostaa kissan keittiön työtason yläpuolelle, kunnes Zouma läväyttää kissaa niin voimakkaasti avokämmenellä päähän, että tämä putoaa iskun voimasta pojan käsistä.

Zouma on esittänyt anteeksipyyntönsä tapahtuneesta ja vakuuttaa, että videoitu tilanne oli yksittäistapaus eikä hän yleensä kohtele kissaansa noin.

– Haluan sanoa kaikille videosta mielensä pahoittaneille, että olen syvästi pahoillani. Haluan myös vakuuttaa jokaiselle, että kaksi kissaamme ovat täysin kunnossa ja terveitä. Koko perhe rakastaa niitä ja pitää niistä huolta. Tällainen käytös oli yksittäistapaus eikä tule tapahtumaan toiste, Zouma totesi.

Zouman seurajoukkue West Ham harkitsee mahdollisesti rangaistusta pelaajaansa kohtaan.

– West Ham United tuomitsee varauksetta pelaajamme Kurt Zouman toiminnan videolla. Olemme keskustelleet Kurtin kanssa ja tulemme käsittelemään asian sisäisesti. Haluamme kuitenkin tehdä selväksi, että emme hyväksy minkäänlaista julmuutta eläimiä kohtaan, West Hamin tiedotteessa todettiin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Uber West Ham

@UberWestHam
West Ham Statement:

West Ham unreservedly condemns the actions of our player, Kurt Zouma, in the video that has circulated. We have spoken to Kurt & will be dealing with the matter internally, but we would like to make it clear that we in no way condone cruelty towards animals."

Eläinsuojelujärjestö RSPCA:n edustaja muistutti, että on tärkeää, että järjestölle raportoidaan eläinrääkkäyksestä ja eläinten kaltoinkohtelusta.

– Se on erittäin huolestuttava video. Eläimen potkiminen, lyöminen tai läpsäyttäminen ei ole ikinä hyväksyttävää, ei rangaistuksena eikä muutenkaan.

Videon Zouman kissankäsittelystä voi katsoa tämän linkin takaa löytyvästä Twitter-videosta. Kaikkein herkimmille videota ei voi suositella.

On mahdollista, että Zoumalle koituu videon johdosta myös rikosoikeudellisia seuraamuksia.

Lähde: Sky Sports