Manchester City kärsi keskiviikkona ensimmäisen pistemenetyksensä tämän kauden Mestarien liigassa (lue otteluraportti). Se jäi Italiassa Atalantan vieraana 1-1-tasapeliin, mutta viimeisten minuuttien olosuhteisiin nähden Citylle olisi voinut käydä huonomminkin.

City joutui vaihtamaan tauolla maalivahtia Ederson Moraesin lihasvaivan takia. Hänet korvasi Claudio Bravo, mutta myös chileläistorjujan ottelu loppui ennenaikaisesti, kun hän sai punaisen kortin taklattuaan läpiajoon päässeeltä Josip Iličićiltä jalat alta.

Manchesterilaisilla ei ollut enempää varsinaisia maalivahteja kokoonpanossa, joten tolppien väliin vaihdettiin pitkän selvittelyn jälkeen laitapuolustaja Kyle Walker, jolle teki kenttäpelaajista tilaa Riyad Mahrez.

Walker sai heti ensitöikseen torjua Bravon rikkeestä seuranneen vapaapotkun, jonka ampui Ruslan Malinovski. Ukrainalainen testasi Walkeria matalalla kudilla, mutta Englannin maajoukkuepuolustaja selvisi tilanteesta suuremmitta ongelmitta.

Kyle Walker

@kylewalker2
“Ladsss! Don’t worry, I’ve got this!!!”

Malinovskin vapaapotkun ja yhden pahasti epäonnistuneen keskityksen lisäksi Walkerin ei tarvinnut juurikaan torjuntatyöskentelyään esitellä, vaikka lisäaikaa annettiin seitsemän minuuttia. City pelasi viimeiset minuutit kellosta tehokkaasti pois.

Manchester Cityn managerin Pep Guardiolan mukaan toinen puoliaika ei sujunut vieraiden suunnitelmien mukaan, mutta tulokseen hän oli tyytyväinen.

– Emme tehneet toisella jaksolla täysin niitä asioita, joita meidän olisi pitänyt tehdä, kommentoi Guardiola Sky Sportsin mukaan.

– Tämä oli täydellinen tulos vieraskentällä. Tarvitsemme [enää] yhden pisten jatkopaikkaan.

– Tässä kilpailussa on käytettävä tilaisuutensa. Pelasimme ongelmiimme nähden hyvän ensimmäisen puoliajan.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme loistavia ja toisella me kärsimme. Viimeisen 15 minuutin ajan meillä oli ongelma uuden maalivahdin kanssa.

Edersonin loukkaantuminen tuli siinä mielessä Citylle todella huonoon ajankohtaan, että se pelaa Valioliigassa tulevana sunnuntaina sarjakärki Liverpoolia vastaan. Guardiola ei osannut vielä keskiviikon pelin jälkeen sanoa, pystyykö Ederson pelaamaan viikonloppuna.

– Se on lihasvaiva. Se ei ollut iso, mutta [otin hänet pois] pienentääkseni riskiä. Hänen ei ollut hyvä olla, siksi päätimme tehdä vaihdon.

Tolppien väliin yllättäen joutunut Walker oli myös tyytyväinen tulokseen.

– Meninkö vapaaehtoisesti maaliin? Se oli vähän molempia.

– Välillä kokeilen sitä ja härnään maalivahteja harjoituksissa, mutta olen huomannut, että välillä [maalissa] pitää ottaa kaksi kosketusta.

– Me tulimme tänne hakemaan pisteen tai voiton. Piste täältä on hyvä suoritus.

Myöhemmin Walker hauskuutti vielä seuraajiaan Twitterissä.

– En odottanut illan päättyvän näin. Taidan kuitenkin jatkaa kenttäpelaajana.

Kyle Walker

@kylewalker2
Wasn’t expecting the night to end like this. Think I’ll stick to playing outfield though. Good point in the end and still unbeaten in the @ChampionsLeague