Manchester Cityn laitapuolustaja Kyle Walker joutui Mestarien liigan tämän kauden lohkovaiheessa erikoisen haasteen eteen.

Englannin maajoukkuepuolustaja pääsi vetämään maalivahdin hanskat käteen, kun ykkösvahti Ederson Moraes loukkaantui ja hänen korvaajansa Claudio Bravo katseli punaista ottelussa Atalantaa vastaan.

Walker, 30, pelasi tolppien välissä noin kymmenen minuuttia ja sai olla maalillaan suhteellisen rauhassa, mutta hänelle ja ottelua seuranneille syntyi tuossa ajassa ikuinen hauska muisto.

City on edennyt Mestarien liigassa puolivälierävaiheeseen, jossa se kohtaa tänään, lauantaina, ranskalaisen Lyonin. Mestarien liiga pelataan loppuun Portugalissa, jonne manchesterilaisseura on ottanut mukaan neljä maalivahtia.

Walkeria siis tuskin tarvitaan puolustuksen vihoviimeiseksi lukoksi. Hän vitsailikin Manchester Evening Newsille, että jätti Bravolta saamansa hanskat kotiin.

– En ottanut niitä mukaan, jätin ne kotiin, naureskeli Walker.

– Claudio laittoi nimikirjoituksensa niihin hanskoihin, jotka sain häneltä San Sirolla. Ne ovat kotonani. Jätin ne kotiin, mutta olen varma, että meillä on täällä riittävästi maalivahteja.

Walker on pelannut tällä kaudella 41 ottelua. Kuva: Getty Images

– Olen varma, että nostan ensimmäisenä käteni pystyyn, jos tarvitsemme taas maalivahtia.

Walker on valloittanut Cityn kanssa Englannin kentät. Mestarien liigan voittaminen on hänen suuri unelmansa, mutta hän vakuuttaa miettivänsä tällä hetkellä vain Lyonia.

– En ole sellainen pelaaja, joka miettii tulevaa.

– Tietysti haaveilen Mestarien liigan loppuottelussa pelaamisesta ja pokaalin voittamisesta. Meillä on tärkeä ottelu Lyonia vastaan, ja olisi epäkunnioittavaa miettiä asioita sen edelle.

– Meillä kaikilla on täällä työ tehtävänä. Lyon on ansainnut paikkansa täällä, he voittivat Juventuksen. Se olisi fantastista, jos pääsisimme loppuotteluun ja voittaisimme, mutta voin vakuuttaa, että minä henkilökohtaisesti ajattelen vain seuraavaa ottelua.

– Jos minulta olisi kaksi vuotta sitten siirtyessäni tänne kysytty [suurimmasta unelmastani], olisin luultavasti sanonut Valioliigan voittamisen, koska en ollut ennen tehnyt sitä. Nyt olen voittanut sen kahdesti ja monia muita kilpailuja, ja tämä on se, jonka haluan voittaa.