Leeds – kausiennakko 2020-21: ”El Loco” tuo tulta ja tappuraa Valioliigaan sekä poikkeuksellisen pelitavan – säilyykö harmonia?

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

 • Mestaruussarjan voitto (suora nousu)
 • 93 pistettä, maaliero 77-35
 • 28 voittoa, 9 tasapeliä, 9 tappiota
 • Paras maalintekijä: Patrick Bamford (16 maalia)
 • FA Cup: Kolmas kierros

Leeds Unitedin viime kausi päättyi riemukkaasti, kun se nousi takaisin Valioliigaan 16 vuoden tauon jälkeen. Lopulta sarjanousu tuli reilulla erolla, kun toiseksi sijoittunut West Bromwich jäi kymmenen ja kolmanneksi jäänyt Brentford 12 pisteen päähän.

Leeds aloitti kauden vahvasti voittamalla viidestä ensimmäisestä pelistään neljä. Tätä seurasi pieni suvantovaihe, jolloin joukkue kävi hetkellisesti hieman alempana sarjataulukossa. Kuitenkin 17:nnestä kierroksesta lähtien Leeds löytyi koko loppukauden ajan sarjataulukon kahdelta ensimmäiseltä sijalta.

Lopulta nousu ja Mestaruussarjan voitto varmistuivat upealla loppukirillä, kun joukkue voitti viimeisestä kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän. Samalla pahimmat kilpailijat kompuroivat.

Patrick Bamford oli Leedsin paras maalintekijä viime kaudella. Kuva: Getty Images

Joukkueen ykköstykkinä hyökkäyksessä hääräsi Patrick Bamford, joka iski sarjakaudella 16 osumaa. Kokenut espanjalainen keskikenttäpelaaja Pablo Hernández iski puolestaan yhdeksän osumaa ja antoi yhtä monta maaliin johtanutta syöttöä.

Keskikentän pohjalla peliä teki nuori Kalvin Phillips. Hänen otteensa vakuuttivat myös Englannin maajoukkueen päävalmentajan Gareth Southgaten, sillä Phillips valittiin syyskuun Nations League -otteluihin.

FA Cupissa Leedsille osui huono arpaonni, kun heti kolmannella kierroksella vastaan tuli Arsenal, joka myös eteni otteluparista jatkoon niukasti 1-0. Liigacupin puolella Leeds pudotti ensimmäisellä kierroksella Salford Cityn puhtaasti maalein 3-0, mutta toisella kierroksella Stoke pudotti rangaistuspotkukilpailun jälkeen Leedsin lukemin 5-4.

Leeds oli vielä vuosituhannen vaihteessa menestyksekäs seura pääsarjatasolla. Vuosina 1998-2002 se sijoittui jokaisella kaudella viiden joukkoon. Seura on viimeisin Englannin mestari, ennen kuin pääsarja muuttui Valioliigaksi vuonna 1992.

Pelaajasiirrot - lähteneet

Laurens De Bock (vp, 27, Zulte Waregem)

Belgialainen laitapuolustaja vietti viime kaudenkin lainalla. Hän edusti hollantilaista ADO Den Haagia. Puolustaja saapui Leedsiin vuonna 2018, mutta on viettänyt suurimman osan ajasta lainalla muualla.

Will Huffer (mv, 21, ilman seuraa)

Leedsin oman kasvatin sopimusta ei ole jatkettu. Nuori maalivahti ei saanut viime kaudella peliaikaa edustusjoukkueessa.

Gaetano Berardi (op, 32, ilman seuraa)

Kokenut laitapuolustaja saapui Leedsiin vuonna 2014 Sampdoriasta. Pelasi viime kaudella 22:ssa Mestaruussarjan kamppailussa. Berardin eturistiside meni poikki heinäkuussa, joten hän on pitkään sivussa pelikentiltä.

Ben White (kp, 22, paluu lainalta Brightoniin)

Kuva: Getty Images.

Nuori englantilaistoppari pelasi vahvan kauden Leedsin alakerrassa. Aloitti jokaisen ottelun viime kaudella Mestaruussarjassa. Iso menetys Leedsille. Puolustajan vuoden kestänyt lainasopimus päättyi kauden jälkeen, ja White palasi Brightoniin. Leeds on kesän mittaan tehnyt Whitesta kolme tarjousta (korkein 25 miljoonaa puntaa), mutta Brighton ei ole suostunut myymään.

Jean-Kévin Augustin (kh, 23, palasi lainalta RB Leipzigiin)

Hyökkääjä saapui Saksasta viime tammikuussa lainalle, mutta pelasi ainoastaan kolmessa ottelussa. Maaleja ei syntynyt. Lainasopimus päättyi kauden jälkeen, mutta on mahdollista, että Augustin palaa vielä pysyvällä siirrolla Leedsiin.

Pelaajasiirrot - saapuneet

Rodrigo (kh, 29, Valencia)

Kuva: Getty Images

Leeds hankki tulevalle kaudelle tulivoimaa Espanjasta 30 miljoonalla eurolla. Kokenut espanjalaiskärki iski viime kaudella neljä maalia La Ligassa ja antoi yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Rodrigo on esiintynyt myös Espanjan maajoukkueessa 22 kertaa. Monipuolinen kärki vahvistaa ehdottomasti Leedsin hyökkäysosastoa, eikä joukkue ole enää Patrick Bamfordin varassa.

 

Hélder Costa (oh, 26, Wolverhampton)

Portugalilainen pelasi viime kaudella lainalla Leedsissä, ja kesällä siirrosta tuli pysyvä. Leeds maksoi Wolvesille Costasta 17,7 miljoonaa euroa. Oli tärkeä palanen jo viime kaudella joukkueessa. Costa pelasi 43 ottelua Mestaruussarjassa iskien tehot 4+6.

Robin Koch (kp, 24, Freiburg)

Saksalaispuolustaja hankittiin paikkaamaan Ben Whiten jättämää aukkoa keskuspuolustuksessa. Saksalainen on pelannut uransa aikana 82 ottelua Bundesliigassa, ja hän debytoi myös Saksan maajoukkueessa viime lokakuussa. Leeds maksoi topparista 13 miljoonaa euroa.

Illan Meslier (mv, 20, FC Lorient)

Nuori ranskalaisvahti oli viime kauden Leedsissä lainalla, ja lopulta hän siirtyi kesällä pysyvällä siirrolla Englantiin 6,5 miljoonan euron kaupassa. Meslier torjui viime kaudella kymmenessä Mestaruussarjan kamppailussa. Lähtökohtaisesti haastaa ensi kaudella tosissaan kokeneen Kiko Casillan ykkösveskarin roolista.

Joe Gelhardt (kh, 18, Wigan)

Nuori englantilaiskärki saapui joukkueeseen Wiganista elokuussa. Leeds maksoi nuorukaisesta miljoona euroa. Pelasi viime kaudella 18 ottelussa Mestaruussarjassa tehden yhden maalin.

Cody Drameh (op, 18, Fulham)

Nuori laitapuolustaja saapui Leedsiin Fulhamin organisaatiosta. Pelasi viime kaudella 34 ottelua Valioliiga 2:ssa (alle 23-vuotiaiden nuorisoliiga). Dramehista maksettiin 440 000 euroa.

Jack Harrison (vh, 23, Manchester City, laina)

Kuva: Getty Images

Harrison pelasi jo viime kaudella Leedsissä ollen tärkeä palanen joukkueen hyökkäystä. Hän aloitti jokaisen Mestaruussarjan kamppailun. Harrison iski kuusi osumaa ja syötti kahdeksan maalia. Lainasopimusta jatkettiin kesällä vuodella eteenpäin.

 

 

Jay-Roy Grot (kh, 22, palasi lainalta Vitessestä)

Hollantilainen pelasi viime kaudella Vitessessä lainasopimuksella. Hyökkääjä onnistui tekemään kaksi maalia maan pääsarjassa. Lainasopimus päättyi kesällä.

Pascal Struijk (kp, 20, Leeds U23)

Hollantilais-belgialainen keskuspuolustaja nostettiin kesällä edustusjoukkueen mukaan. Struijkin sopimus on voimassa kesään 2022 saakka, mutta vastuu on tähän mennessä jäänyt vielä vähäiseksi. Kauden lopussa nuori puolustaja sai peliaikaa, kun sarjanousu ja mestaruus olivat jo ratkenneet. Tilastoihin merkittiin kolme voittoa ja vain yksi päästetty maali niissä peleissä, joissa Struijk pelasi. Siitä on hyvä jatkaa.

Valmennus

• Manageri: Marcelo Bielsa
• Avustava valmentaja: Diego Flores
• Maalivahtivalmentaja: Marcos Abad
• Johtava analyytikko: Willy Alonso Salinas
• Videoanalyytikko: Anthony Fulconis

Marcelo Bielsa teki mahdottomasta totta ja nosti Leedsin sinne, mihin se kuuluu. Kuva: Getty Images.

Leeds nousi Valioliigaan todella näyttävällä tavalla. Nousu oli jo lähellä kaudella 2018-19, mutta silloin ei vielä riittänyt. Tällä kaudella Marcelo Bielsa todisti epäilijöilleen, mutta isoin haaste on vasta edessä. Varmaa on kuitenkin se, että Leeds on heittämällä yksi mielenkiintoisimpia nousijoita koskaan Mestaruussarjasta.

Kukaan ei ole isompi kuin seura, kuuluu vanha sanonta, mutta Leedsin tapauksessa on ensiksi puhuttava miehestä ohjaksissa. Marcelo ”El Loco” Bielsa on mies, jonka pakkomielle yksityiskohdille on hämmästyttävää. Bielsa ei kuitenkaan ole pelkästään yksityiskohtia pohtiva sielu, vaan hän on yksi jalkapallohistorian tärkeimpiä hahmoja. Hänen taktinen mielensä on vaikuttanut merkittävästi nykyjalkapallon kehitykseen ja vaikutteet ovat todella vahvasti läsnä esimerkiksi Pep Guardiolassa, joka vuorostaan tulee vaikuttamaan seuraavaan sukupolveen.

Mestaruussarjassa Leeds loi eniten maaliodottamaa ja päästi vähiten maaliodottamaa omiin. Silloin on yleensä suhteellisen hyvät mahdollisuudet pärjätä. Joukkue oli kaikilla mittareilla Mestaruussarjan paras joukkue ja joukkueen maaliodottaman erotus +48,7 oli viimeisten vuosien ja xG-aikakauden korkein. Wolvesilla se oli 35,1 plussalla ja Norwichilla 28,8. 

Jokainen jalkapalloa taktisesta näkökulmasta seuraava on varmasti tutustunut Bielsan innovatiiviseen ja outoon 4-1-4-1-/3-3-1-3-muotoon. Jos muoto ei ole tuttu, ei se mitään. Selvennetään.

Leeds aloittaa pallottomana 4-1-4-1-muodossa. Suunnanmuutoksissa, tai kun Leedsillä on pallo, muuttuu ryhmitys 3-3-1-3-muodoksi. Leedsin pelottava intensiteetti on iskostettu joukkueeseen kahdesta syystä: 

 • Pelaajien pelipaikkojen rotaatiot tai paikanvaihdot pakottavat vastustajan jatkuvasti säätämään ja sopeutumaan. 
 • Suunnanmuutospelaaminen. Se on käytännössä Leedsin ja Bielsan systeemin perusta.

Pohjimmiltaan Bielsan Leeds on jatkuvasti liikkeessä, eikä melkein koskaan paikallaan. Joukkue pyrkii jatkuvasti voittamaan pallon takaisin, tai voitettuaan pallon takaisin, liikkumaan yhtenäisesti ylöspäin rakentamaan hyökkäystään. Hyvä esimerkki Leedsin intensiteetistä on PPDA-tilasto (passes allowed per defensive action). Leeds on käytännössä yksi Euroopan intensiivisimmistä joukkueista prässäämään.

Bielsan suosima taktiikka tarkoittaa, että laitapakit nostavat ahkerasti ylöspäin ja puolustava keskikenttä tippuu alaspäin luodakseen porrastetun kolmen topparin alakerran, kun Leedsillä on pallo. Vaikka muotoa kutsutaan 3-3-1-3-muodoksi, käytännössä kuitenkin yksi keskikenttä on enemmän linjassa puolustavan keskikentän kanssa ja toinen on porrastetusti korkeammalla.

Tärkeää on, että joukkueen laitahyökkääjät koittavat venyttää kenttää korkealle ja leveälle. Tämä pakottaa yleensä puolustuslinjaa pakittamaan, mikä vuorostaan antaa enemmän tilaa pallollisena Bielsan miehille.

Bielsasta puhuttaessa on puhuttava enempi systeemistä eikä formaatiosta. Valmentajan tarkoitus on luoda symbioosi, kollektiivi, missä kaikki pelaajat kykenevät toimimaan ja elämään yhdessä. Jos joukkueen systeemi on symbioottinen, tarkoittaa se, että valmentaja on todella onnistunut tehtävässään. Tämä on kuitenkin harvinaista. Joitain esimerkkejä on sekä hyökkäävistä että puolustavista systeemeistä. Usein joku pelaajista tuntuu kuitenkin olevan eri aaltopituudella. Jokaisella pelaajalla on omat taitonsa ja valmentajan tehtävä on saattaa heidät parhaalla mahdollisella tavalla yhteen.

Tuorein esimerkki vahvan kollektiivin luomisesta on Bayern München ja Hansi Flick. David Alaban siirtäminen laitapakista toppariksi, Alphonso Daviesin mukaantulo, Leon  Goretzkan vertikaalisuus ja Thomas Müllerin tilantulkinta loivat mekanismin, jota on näyttöjen perusteella ollut lähes mahdotonta pysäyttää. Joukkue on harmoniassa ja pelaajista saadaan paras irti. Materiaali oli sama Niko Kovacin alaisuudessa, mutta ero on kuin yöllä ja päivällä. Tämä on uskomattoman harvinaista.

Jokaisella joukkueella on oltava omaan palapeliin sopivat palaset. Nyt en tarkoita edes systeemiä, vaan niinkin yksinkertaista asiaa kuin roolitus. Leedsin ankkuri on Kalvin Phillips. Pelaaja, joka suojelee muita ja pitää homman kasassa. Yleensä tarvitaan myös joku, joka johtaa asioita kuten vaikkapa Toni Kroos Real Madridissa. Tällä hetkellä kyseinen pelaaja on todennäköisesti Luke Ayling Leedsissä. Hän muistuttaa laitapakkina monella tapaa Joshua Kimmichiä

Aapo Halme ja Patrick Bamford ottivat tuijotuskilpailun viime kaudella Mestaruussarjassa. Kuva: Getty Images.

Kimmich on mielestäni vielä parempi kapellimestari keskikentällä, mutta hänen merkitystään esimerkiksi PSG:n voittamisessa laitapakkina ei voi korostaa tarpeeksi. Ayling on samalla tavalla taustakiertoja tekevä ja ahneesti keskittävä pelaaja, kuten Kimmich laitapakkina. Hän on myös samalla tavalla pelintekijä laitapakin tontilta ja luo numeraalisia ylivoimia, mikä on yksi Bielsan systeemin tärkeimpiä elementtejä. 

Viimeisenä pätevänä Bayern-Leeds-vertauksena toimii Patrick Bamford/Robert Lewandowski. He ovat tietyllä tapaa joukkueen tukipisteitä tai hyökkäyksen tukipilareita. Joukkue liikkuu heidän ympärillään. Molemmat sitovat pelaajia itseensä ja he ovat vahvoja. Heille voi myös käytännössä aina pelata jalkaan ja muu joukkue tulkitsee liikkeitään heidän liikkeidensä perusteella. Erona toki, että Lewandowski on maailmanluokan viimeistelijä ja maailman paras kärki. Ymmärrätte varmasti kuitenkin pointin. 

Tämä on osa Bayern Münchenin ja Leedsin salaisuutta. Yksi tukipilari, jonka ympärillä on valtavasti liikettä. On nopeita, vikkeliä laitahyökkääjiä. On vertikaalisia keskikenttiä ja Bayernin tapauksessa on myös Thomas Müller, joka on uskomattoman työteliäs ja ansaitsee toden teolla nimikkeen tilantulkitsija. Häneltä löytyy toki laaja valikoima keskitystaitoa, syöttötaitoa sekä maalinteko-osaamista. Kaikki perustuu Müllerin liikkeeseen, mutta jos ei ole kiintopistettä, Müller ei loista yhtä kirkkaasti. Flick ymmärsi tämän. Joukkue on symbioosissa ja kaikki saavat tehomerkintöjä yllin kyllin. Sama pätee Leedsiin.

Tämä herättää myös kysymyksen siitä, mikä kesän jättihankinnan, Rodrigon, rooli tulee olemaan joukkueessa. Kaikki huutelevat häntä kärjeksi, mutta ilman Bamfordia saattaa ilmetä ongelmia. Rodrigo on toki hyvä tietynlaisena valeysinä ja pelin linkittäjänä, joten ehkä hän osoittautuu loistavaksi hankinnaksi. Ainoa kysymysmerkki on, riittääkö voima painimaan läpi kauden. Kolhuja tulee väkisin. 

Toinen pelaaja, joka olisi ilo nähdä Leedsissä, on keskikenttä Rodrigo de Paul. Hän johtaisi peliä keskeltä aivan kuten Toni Kroos. Aika näyttää, miten käy.

Minkälainen rooli 30 miljoonan euron Rodrigolle (oik) löytyy? Kuva: Getty Images.

Bielsan Leeds tulee takuuvarmasti viihdyttämään Valioliigassa. Pelitapa oli käytännössä täysin suvereeni verrattuna muuhun Mestaruussarjaan. Joukkue oli symbioosissa. Kysymys kuuluu, miten käy Valioliigassa. Sarja on todella uniikki ja monipuolinen. 

Vastassa tulee olemaan Burnleyn tapaisia puolustusblokkeja ja toisaalta Pep Guardiola, joka näkee varmasti nyt jo märkiä unia Bielsan kohtaamisesta. Sarjassa on myös joukkueita, jotka mielellään ottavat vastaan Leedsin intensiteetin, sillä se tarjoaa mahdollisuuden hyökätä tilaan kuten esimerkiksi Manchester Unitedin ja Chelsean tapauksissa. Sitten on luonnollisesti Liverpool, josta ei pelata noin vain läpi. Ja on sarjassa myös kokeneet ja monessa liemessä marinoidut José Mourinho sekä Carlo Ancelotti. Vastaan tulee myös kolmen alakerrat Sheffieldin sekä Wolvesin muodossa. Herkkua ja haasteita on tarjolla.

Mihin tällä viittaan on se, että kuormitus tulee olemaan aivan eri ja mitään ei irtoa enää ilmaiseksi. Leedsin systeemin symbioosi joutuu ensimmäistä kertaa todelliseen testiin. Leedsin tapauksessa pelajaaprofiilit ovat todella mainiot ja pelaaminen herkullista sekä tasapainoista. Nyt vastustajat ovat kuitenkin hieman nopeampia ja taitavampia. Systeemit ovat myös hieman parempia.

Aikaisemmin olemme nähneet, että Bielsan ekosysteemi on hajonnut uran varrella, ja ”El Loco” on päässyt valloilleen. Nyt tuskin näin käy, mutta brittiläinen lehdistö saattaa tehdä tepposet. Tosin sarjassa on jo José Mourinho, joten Bielsaa todennäköisemmin vain ihannoidaan. Sekasorto ei missään nimessä tunnu tällä hetkellä todennäköiseltä, mutta tämä puoli kolikosta on myös otettava huomioon.

Kaikki on aina hauskaa ja ihanaa, kun kuljetaan voitosta voittoon. Häviäminen sitä vastoin ei ole mieltä ylentävää. Se tuo yleensä rumia puolia ihmisistä esiin. Pelillisesti Leeds laittaa varmasti toden teolla kampoihin melkein jokaiselle joukkueelle ja tätä taivalta tulee olemaan upea seurata. 

Lähtökohtaisesti Leedsin voisi kuvitella taistelevan sijoista 10-14, mutta aina voi sattua ja tapahtua. Tuloksilla on väliä ja pari epäonnista tulosta sarjan alkuun kerryttää paineita uskomattoman paljon. Jos taas homma lähtee rullaamaan kuten Mestaruussarjassa ja positiivisia tuloksia tulee, voi kaudesta tulla todellinen menestystarina.

Kaikki ei tietenkään ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Leedsiltä löytyy myös heikkouksia. Ohessa muutama esimerkki: 

 • Kun pakka murtuu, se murtuu toden teolla. Valioliigassa tulee varmasti enemmän isoja tontteja Leedsin päätyyn.
 • Leeds on haavoittuvainen matalille keskityksille varsinkin kohti etutolppaa. 
 • Pelaajat joutuvat uudenlaisen paineen alle, sillä prässit ovat parempia. Leeds saattaa joissain otteluissa joutua turvautumaan liian usein suoraviivaiseen palloon kohti Bamfordia ja puolustuslinjalle saattaa tulla virheitä, kun Leeds-puolustajat koittavat kuljettaa palloa.
 • Laitahyökkääjien on yhtä lailla myös seurattava vastustajan laitapakkeja, joten merkkausvirheitä saattaa hyvinkin sattua. Määrittävä tekijä on, kumpi joukkue pakottaa paineen.
 • Leeds on haavoittuvainen keskikenttien syvyysjuoksuille boksiin. Mitä enemmän ”pelaajan vaihto” -tilanteita, sen isompi todennäköisyys, että kommunikaatio pettää. On myös kiinnostavaa nähdä, miten joukkue selviää Valioliigan erikoistilanteista.

Kynät ja paperit on joka tapauksessa syytä kaivaa esiin, sillä Leeds on vihdoin takaisin Valioliigassa, ja Marcelo Bielsa, modernin pelin merkittävimpiin nimiin lukeutuva valmentaja, nähdään viikosta toiseen kilpailemassa parhaiden kanssa.

Pelitapaa ja Mestaruussarjan dominointia on pakko ylistää. Samalla on myös muistettava, että lähes jokainen kirjoitus kahden viime kauden ajalta Bielsasta on ollut positiivinen. Tulevalla kaudella on selkeästi enemmän muuttujia, painetta sekä näkyvyyttä luvassa. Asioilla on tapana yleensä hieman tasapainottua. Mikään ei ole yleensä niin hyvää tai huonoa, kuin mitä enemmistö antaa ymmärtää.

Tärkein pelaaja

Kalvin Phillips nousi huippukauden jälkeen Englannin maajoukkueeseen. Kuva: Getty Images.

Kalvin Phillipsin (24) huikeasta viime kaudesta kertoo kaiken oleellisen se, että hän sai elokuun lopussa kutsun Englannin maajoukkueeseen Nations Leaguen kamppailuihin. Eikä mies ole pelannut urallaan vielä yhtään valioliigaottelua.

Marcelo Bielsan ottaessa ohjat Leedsissä kesällä 2018 siirtyi Phillips pelaamaan kenttäryhmityksessä alempana. Aiemmin hyökkäävänä keskikenttäpelaajana pelannut englantilainen siirtyi keskikentän pohjalle.

Phillips rytmittää peliä loistavasti, ja on hyvä molempiin suuntiin. Hän on saanut Leedsin faneilta lempinimeksi ”The Yorkshire Pirlo”. Tärkein yksittäinen palanen Bielsan palapelissä on Kalvin Phillips.

Arvio

Sija: 12

Marcelo Bielsan Leeds tulee takuuvarmasti viihdyttämään ja ottamaan kovia päänahkoja matkalla. Joukkue on rohkea ja yksi Euroopan intensiivisimmistä nipuista. Siinä on omat hyvät ja huonot puolensa.

Leeds on kunnostautunut siirtoikkunan aikana ja tälle ei näy vielä loppua. Joukkue investoi isosti ja haluaa vakiinnuttaa paikkansa Valioliigassa. Pelillisesti tässä ei pitäisi olla ongelmaa niin kauan, kuin kopissa ei tule draamaa. Yleensä riidat ovat kuitenkin olleet Bielsan ja sikariportaan välillä, tällä hetkellä välit näyttävät olevan kunnossa.

Leeds taistelee todennäköisesti sijoituksista 10-16, ja tällä hetkellä lopullinen sijoitus näyttäisi olevan lähempänä kymmentä. Kausi on kuitenkin pitkä ja paljon ehtii tapahtua. Leedsin nousu ja Bielsan mukanaolo tuovat paljon kaivattuja uusia tuulia sarjaan, ja Leeds toimii upeana kontrastina usein konservatiivisille lähestymistavoille.

Ihanneavaus

Leedsin ihanneavauskokoonpano kaudelle 2020-21.

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Illan MeslierMVMaalivahti2.3.2000
13Kiko CasillaMVMaalivahti2.10.1986
25Elia CaprileMVMaalivahti25.8.2001
5Robin KochKPToppari17.7.1996
6Liam Cooper (C)KPToppari30.8.1991
21Pascal StruijkKPToppari11.8.1999
49Oliver CaseyKPToppari14.10.2000
10Ezgjan AlioskiVPVasen laitapuolustaja12.2.1992
15Stuart DallasVPVasen laitapuolustaja19.4.1991
3Barry DouglasVPVasen laitapuolustaja4.9.1989
24Leif DavisVPVasen laitapuolustaja12.1.2000
2Luke AylingOPOikea laitapuolustaja25.8.1991
23Kalvin PhillipsPKKPuolustava keskikenttä2.12.1995
-Ouasim BouyPKKPuolustava keskikenttä11.6.1993
-Conor ShaughnessyPKKPuolustava keskikenttä30.6.1996
4Adam ForshawKKKeskikentän keskusta8.10.1991
43Mateusz KlichKKKeskikentän keskusta13.6.1990
46Jamie ShackletonKKKeskikentän keskusta8.10.1999
44Mateusz BoguszKKKeskikentän keskusta22.8.2001
36Robbie GottsKKKeskikentän keskusta9.11.1999
38Alfie McCalmontKKKeskikentän keskusta25.3.2000
19Pablo HernándezHKKHyökkäävä keskikenttä11.4.1985
22Jack HarrisonVHVasen laitahyökkääjä20.11.1996
17Hélder CostaOHOikea laitahyökkääjä12.1.1994
7Ian PovedaOHOikea laitahyökkääjä9.2.2000
48Jordan StevensOHOikea laitahyökkääjä25.3.2000
20RodrigoKHKeskushyökkääjä6.3.1991
9Patrick BamfordKHKeskushyökkääjä5.9.1993
11Tyler RobertsKHKeskushyökkääjä12.1.1999
30Joe GelhardtKHKeskushyökkääjä4.5.2002
-Jay-Roy GrotKHKeskushyökkääjä13.3.1998

Karri Kovanen, Kim Keränen
Twitter: @KooKovanen, @KeranenKim