Leeds nousi kuuden pisteen päähän kuuden parhaan joukosta lyötyään Tottenhamin valioliigalauantain ensimmäisessä ottelussa. Sarjanousija nujersi vieraansa kotona vakuuttavasti 3-1-lukemin.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin avausjaksolla ottelun ollessa 1-1-tasatilanteessa, kun Dele Alli vapautti Harry Kanen maalintekoon. VAR hylkäsi kyseenalaisesti osuman Spurs-tähden oltua hiuksen verran paitsiossa.

Leedsin voittomaalin viimeisteli avausjakson lopussa kauden 15. osumansa iskenyt Patrick Bamford.

Leedsin avausmaali syntyi vieraiden kannalta epäonnekkaiden käänteiden kautta, kun Sergio Reguilon oli sohia pallon omiin. Hugo Lloris joutui torjumaan eteensä ja Stuart Dallas pääsi nakkaamaan maalinedustalta irtopallon sisään.

Tottenham kuittasi avausjakson puolivälissä takaiskun nopealla tasoituksella. Dele Alli jakoi läpisyötön Leeds-puolustuksen välistä hyvin juoksunsa ajoittaneelle Son Heung-Minille, joka viimeisteli pelivälineen varmasti verkkoihin.

Leedsin toinen maali syntyi vielä avauspuoliskon loppuun, kun Patrick Bamford sijoitti vartioimattomana maalinedustalta suoraan Ezgjan Alioskin esityöstä taukolukemiksi 2-1 isäntien eduksi.

Tottenhamilla oli toisella puoliskolla tilaisuuksia tuoda peli tasoihin. Paras paikka oli Kanella viimeisen kaksikymppisen alkuun. Hyökkääjä täräytti vapaapotkusta pallon harmittavasti ylärimaan.

Lopulta 84. minuutilla Leeds laittoi pelin pakettiin. Raphinha löysi tilaa juoksuun vasemmalta laidalta ja Rodrigo niittasi brasialaisen syötöstä loppulukemiksi 3-1 isäntien eduksi.

Leeds nousi voitolla Arsenalin ohi sarjataulukon yhdeksännelle sijalle kuuden pisteen päähän Tottenhamista. Spurs on sarjataulukossa kuudentena.