Englannin Liigacupin toinen kierros potkaistiin käyntiin tiistai-iltana.

Valioliigajoukkueista vauhdissa olivat Aston Villa, West Ham, Newcastle ja Crystal Palace, joista kaikki viimeistä lukuun ottamatta varmistivat paikkansa myös turnauksen kolmannelta kierrokselta.

Carabao Cup

@Carabao_Cup
On the way this week...

ʀᴏᴜɴᴅ ᴛᴡᴏ

#EFL | #CarabaoCup

Aston Villa aloitti oman ottelunsa Burtonia vastaan surkealla tavalla. Colin Daniel kaatoi kylmää vettä viime kauden finalistien niskaan, kun se vei Ykkösliiga-seuran johtoon vain kahden minuutin jälkeen.

Villa onnistui kuitenkin nousemaan tasoihin hieman ennen puoliaikavihellystä. Neil Taylor keskitti pallon matalana boksiin, mistä seuran ennätyshankinta Ollie Watkins tuikkasi sen sisään.

Jack Grealish, joka allekirjoitti aiemmin tiistaina viisivuotisen jatkosopimuksen birminghamilaisseuran kanssa, vastasi ottelun voittomaalista kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä. 25-vuotiaan englantilaistaiturin ihailtava volley pomppi kulmapotkusta komeasti maaliin.

Aston Villa osui lisäajalla vielä kertaalleen, kun vaihdosta sisään tullut Keinan Davis viimeisteli pallon läpiajosta kliinisesti vasempaan alakulmaan. Ottelu päättyi Villan 3-1-voittoon.

Aston Villa

@AVFCOfficial
⚽ Ollie Watkins
⚽ @JackGrealish
⚽ @KeinanDavis39

Job done, we're through to Round Three of the #CarabaoCup. ✅

West Ham otti sen sijaan helpottavan 3-0-voiton Charlton Athleticista. Ranskalaishyökkääjä Sebastien Haller teki kaksi maalia ensimmäisen 25-minuuttisen sisään, jonka jälkeen brasilialainen Felipe Anderson teki kauden ensimmäisen osumansa Hammers-paidassa.

West Hamin johtoporras on ollut viime aikoina suuren paineen alla, kun fanit ovat vaatineet seuraomistajien David Sullivanin ja David Goldin eroa. Amerikkalainen konsortio olisi tiettävästi halukas ostamaan seuran 350 miljoonalla punnalla.

West Ham United

@WestHam
A good start to our 2020/21 Carabao Cup Campaign 👏

Onto the third round 💪

#WHUCHA

Newcastle voitti omassa ottelussaan Blackburn Roversin luvuin 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi entinen Bournemouth-tähti Ryan Fraser, joka siirtyi seuraan ilmaiseksi juuri ennen uuden valioliigakauden alkua.

Crystal Palace ei sen sijaan selvinnyt jatkoon hävittyään Valioliigasta pudonneen Bournemouthin vieraana rangaistuspotkukilpailussa maalittoman tasapelin jälkeen.

Kumpikin joukkue onnistui peräti kymmenen kertaa putkeen täplältä, jonka jälkeen erikoistilannespesialisti Luka Milivojevicin epäonnistuminen koitui lontoolaisten kohtaloksi pilkkukisan 12. kierroksella ja Bournemouth selvisi taistelusta jatkoon.