Liverpool palasi jälleen Valioliigan sarjakärkeen, kun se kukisti Anfieldilla Tottenhamin maalein 2-1. Omat vaikeutensa Redsillä oli, mutta lopussa oli onnikin myötä.

Tottenham aloitti ottelun hieman terävämmin. Jo seitsemännellä minuutilla Harry Kane oli vapauttaa Lucas Mouran maalipaikkaan, mutta Liverpoolin Trent Alexander-Arnold ehti viime hetkellä hätiin.

Ottelun avausmaali syntyi 15. minuutilla. Andrew Robertson lähetti laidaltaan täydellisen keskityksen maalin edustalle, ja Roberto Firmino pukkasi kotijoukkueen johtoon.

Komento säilyi jatkossa aavistuksen Liverpoolilla, mutta enempää maaleja tasaisella avausjaksolla ei nähty.

Liverpool 1-0 Tottenham HT:

Shots: 5-5
Pass accuracy: 83%-79%
Chances created: 4-5
Possession: 57%-43%

Roberto Firmino's goal separates the two sides at the break.

Kun toinen puoliaika oli vanhentunut kymmenen minuuttia, sai Tottenhamkin vihdoin ensimmäisen laukauksensa kohti Alisson Beckerin vartioimaa Liverpool-maalia. Brassivahti torjui Kanen laukauksen keskelle rangaistusaluetta, mutta Robertson ehti juuri ja juuri blokkaamaan Christian Eriksenin laukauksen.

70. peliminuutilla Tottenham onnistui nousemaan tasoihin. Liverpool nukahti hetkeksi, ja Spurs rokotti armotta. Tottenham sai keskialueelta vapaapotkun Jordan Hendersonin kaadettua Kanen. Älykäs Kane antoi vaparin salamannopeasti ja löysi rangaistusalueen oikealta reunalta Heung-Min Sonin. Pallo jatkettiin kahdella kosketuksella tyhjän maalin eteen kiiruhtaneelle Lucas Mouralle, ja peli oli yhtäkkiä tasan.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tottenham nousi tasoihin hienon oivalluksen jälkeen ⚽️ #SuoraYhteys #Valioliiga #LIVTOT

viafree.fi/urheilu/harry-…

Tasoitusmaalin jälkeen Liverpoolille tuli kiire panna pökköä pesään. Manchester City ei saisi päästä sarjakärjessä karkuun. Varsinaisen peliajan viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa Liverpool saikin pari vaarallista tilannetta luotua. Kulmapotku leijaili Virgil van Dijkin ja Roberto Firminon ulottuville, mutta kumpikaan ei onnistunut saattamaan palloa maaliin. Hieman myöhemmin Liverpool sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta, mutta Divock Origin yritys kimposi muurista hieman maalin ohi.

Liverpoolin painaessa päälle Tottenham pääsi kuin varkain 2-1 -vastahyökkäykseen. Van Dijk keskittyi huolehtimaan siitä, ettei syöttö päätyisi Heung-Min Sonille, mutta Moussa Sissoko pamautti laukauksensa metrikaupalla maalin yli.

Tottenhamille alkoi aueta iskun paikkoja. 88. minuutilla Dele Alli pääsi yrittämään maalintekoa 15 metristä, mutta roikotus kohti takanurkkaa meni puolisen metriä tolpasta ohi.

90. minuutilla Liverpool räjäytti kotikatsomon huutoon. Kotijoukkue sai ottelun yhdeksännen kulmapotkunsa, ja jälkitilanteesta pallo päätyi Mohamed Salahille. Hugo Lloris torjui Salahin puskun, mutta pallo lipui yli maaliviivan Spurs-toppari Toby Alderweireldin jalasta. Maali merkittiin omaksi maaliksi.

2-1 -voitto piti mestaruustaiston äärimmäisen jättivänä. Liverpool johtaa sarjaa nyt kahden pisteen erolla ennen Manchester Cityä, mutta Cityllä on pelaamatta seitsemän ottelua Liverpoolin kuuden sijaan. Tottenham jatkaa sarjassa kolmantena.