Liverpool palasi sarjataulukon huipulle, kun Sadio Mané ja Mohamed Salah ratkaisivat punapaidoille ansaitun voiton Chelseaa vastaan sunnuntai-iltana. Kyseessä oli todennäköisesti Liverpoolin hankalin kamppailu loppukauden aikana, eikä Jürgen Kloppin miehistö tyrinyt tilaisuutta vahvistaa joukkueen asemaa mestaruustaistossa.

Aiemmin tällä viikolla Salah oli joutunut muutamien Chelsea-fanien rasististen laulujen kohteeksi, joka luonnollisesti nousi isoksi puheenaiheeksi ennen ottelua. Egyptiläishyökkääjän kenties komein kaukolaukausmaali kuitenkin hiljensi kyseiset Blues-kannattajat, sekä koko Anfieldin vieraskatsomon.

Liverpool lähti kamppailuun ilman yhtään voittoa viimeisestä kuudesta kotiottelustaan Chelseaa vastaan. Voitoton putki kuitenkin katkesi tänään fantastisen suorituksen avulla.

Chelsean surkea vierasvire Valioliigan TOP6-joukkueita vastaan puolestaan sai jatkoa. Maurizio Sarrin ryhmä on hävinnyt vieraissa sekä Arsenalille, Manchester Citylle, Tottenhamille että nyt Liverpoolille. Maaliero otteluista on niinkin surullinen kuin 1-13.

Team news is in! 🙌

Here's how the Blues line up for #LIVCHE...

Ottelu alkoi sähköisesti. Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi Liverpoolille jo viidennellä peliminuutilla, kun Mohamed Salah pääsi tälläämään Sadio Manén keskityksen kohti maalia. Kepa Arrizabalaga kuitenkin koppasi laukauksen erinomaisesti.

Salah loi lisää ongelmia Chelsea-puolustukselle hetkeä myöhemmin. Egyptiläinen murtautui vieraiden alueelle vahvalla juoksulla, jonka jälkeen hän kuitenkin menetti pallon David Luizin tullessa tielle. Salah koitti vielä kalastella tilanteesta pilkkua, mutta erotuomari teki oikean ratkaisun jättäessään tilanteen viheltämättä.

Chelsean ensimmäinen laukaus syntyi Eden Hazardin jalasta. Belgialaishyökkääjä välttyi paitsioansalta, peippasi Joël Matipin sivuun, ja pakotti Alissonin torjuntatöihin matalalla vedolla.

25 minuutin pelin jälkeen oli taas Liverpoolin vuoro päästä maalipaikoille. Salah pudotti pallon alueen reunalle, josta Jordan Henderson pommitti ykkösellä kohti maalia. Luiz sai kuitenkin jalkansa väliin ja blokkasi laukauksen kulmapotkuksi, josta ei tullut mitään.

Willianille avautui oiva sauma avausmaalille puolen tunnin pelin jälkeen, kun Luizin pitkä pystysyöttö tavoitti brassihyökkäjän. Willian ohitti Virgil van Dijkin leikatessaan vasemmalta oikealle, mutta hänen kova laukauksensa boksin reunalta viuhui hieman ohitse maalin.

Sadio Mané, joka valittiin maaliskuun parhaaksi pelaajaksi, kävi myös lähellä avausmaalia ottelun 38. minuutilla. Hänen oikean jalan laukauksensa meni kuitenkin hieman ohitse maalin.

Chelsea kärsi karmaisevan takaiskun juuri ennen puoliaikaa, kun Antonio Rüdiger joutui jättämään kentän pahannäköisen polvivamman takia. Sisään astui vain neljässä valioliigaottelussa pelannut Andreas Christensen.

Liverpool pääsi kokeilemaan maalintekoa vielä kertaalleen, kun Roberto Firmino tuikkasi Andrew Robertsonin keskityksen kohti maalia. Kepa kuitenkin torjui jalallaan, jonka jälkeen tilanne vihellettiin vielä patsioksi.

Useista maalintekopaikoista huolimatta ensimmäinen jakso tuli täten päätökseen maalittomana.

Toisella jaksolla Liverpool jatkoi yrittämistä, ja se yritys palkittiin.

51 minuutin pelin jälkeen Jordan Henderson murtautui Chelsean alueelle ja löysi keskityksellään Sadio Manén maalin takatolpalta. Senegalilaishyökkääjä jäi vieraspuolustukselta täysin merkkaamatta, eikä hänellä ollut vaikeuksia puskea palloa sisään.

Liverpool oli siirtynyt 1-0-johtoon, mutta se ei riittänyt punapaidoille.

Vain kahta minuuttia myöhemmin Salah otti pallon haltuunsa oikealla laidalla, leikkasi sisään ja täräytti pysäyttämättömän laukauksen kohti yläkulmaa. Kepa ei voinut laukaukselle mitään, ja Liverpoolin toinen maali oli tosiasia.

Anfield oli sekaisin, eikä Chelsea näyttänyt löytävän millään tietään takaisin peliin. Roberto Firminokin oli lähellä ampua pallon maaliin, mutta brassikärjen kaukolaukaus meni hieman ohitse tolpan.

Eden Hazard otti joukkueensa kuitenkin harteilleen ja pyrki kääntämään pelin. Tunnin pelin kohdalla Hazard irtaantui Liverpool-puolustuksesta, otti pallon haltuun David Luizin erinomaisesta pystysyötöstä ja päihitti Alissonin. Pallo kuitenkin kimposi tolppaan.

Belgialaishyökkäääjä kävi hetkeä myöhemmin taas lähellä, kun Chelsea alkoi kerätä momentumia. Hazard pääsi kiinni Willianin keskitykseen, mutta osui palloon hieman huonosti. Alisson onnistui täten koppaamaan pallon käsiinsä.

Chelsea näytti selvinneen Liverpoolin äkillisten maalien aiheuttamasta shokista, mutta pian kotijoukkue ajautui taas vastaanottavaksi osapuoleksi. Sekä Firmino että Salah pakottivat Kepan torjuntatöihin kovilla laukauksilla.

Ottelun lähestyessä sen viimeistä kymmentä minuuttia, Liverpool sai rauhoitettua peliä, eikä Chelsea tuntunut saavan minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi. Maurizio Sarri oli vaihtanut kehiin Gonzalo Higuaínin (56′) ja Ross Barkleyn (75′), jotka eivät kuitenkaan onnistuneet tuomaan eloa sinipaitojen hyökkäykseen.

Sadio Mané osoitti räjähtävää nopeauttaan vielä kertaalleen, kun hän spurttasi ohi Christensenin ja laukoi pallon pienestä kulmasta kohti maalia. Kepa kuitenkin torjui laukauksen.

Liverpool voitti ottelun lopulta 2-0-lukemin ja palaa sarjataulukon kärkeen. Chelsea puolestaan voi pudota sarjataulukossa kuudenneksi, jos Manchester United ja Arsenal voittavat tulevat ottelunsa.