Liverpool-kannattajien mestaruusjuhlat riistäytyivät käsistä – Merseysiden polisiilta tiukka määräys

© Kuva: Getty Images

Merseysiden poliisi on antanut kokoontumiskiellon kaupungin keskustaan Liverpoolin kannattajien keräännyttyä perjantaina toista iltaa peräkkäin juhlimaan ensimmäistä Valioliigan aikaista mestaruuttaan.

Määräys perustuu häiritsevään käytökseen ja vuoden 2014 järjestyspykälään. Se pysyy voimassa kesäkuun 28. päivään saakka.

Suuret ihmisjoukot kokoontuivat jo torstain Anfieldin ulkopuolelle mestaruusjuhliin. Merseysiden poliisi teki torstai-iltana juhlien aikana 10 pidätystä järjestyshäiriöihin liittyen.

Britanniassa kehoitetaan edelleen välttämään sosiaalisia kontakteja maailmalla vallitsevan koronaviruspandemian vuoksi.

Poliisi on huolissaan mestaruusjuhlista, jotka rikkovat annettuja social distancing -määräyksiä. Villeissä juhlissa lensivät myös ilotulitteet ja soihdut.

Aamu jätti jälkeensä kadut täytee roskia.

Liverpoolin pormestari Joe Anderson kehotti Twitterissä kannattajia siirtämään juhlat kotiinsa, koska virus on edelleen riski.

– Arvostan sitä, että Liverpoolin kannattajat haluavat juhlia, mutta pysykää kiltit kotona oman turvallisuutenne vuoksi. Menkää kotiin ja juhlikaan siellä. Covid-19 on edelleen suuri riski ja kaupunkimme on jo menettänyt liikaa henkiä tälle sairaudelle.