One change to the starting XI from #CHELIV; Gomez replaces Henderson. Thiago misses out due to a minor fitness issue.

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 @KieranTierney1 starts
🇧🇷 @DavidLuiz_4 returns
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 @MaitlandNiles also in XI

#️⃣ #LIVARS

Ottelun alku oli todella tarkkaa pelaamista molemmilta, eikä maalipaikkoja syntynyt kummassakaan päädyssä.

Arsenalin pelaajat vaativat Sadio Manélle punaista korttia jo kolmannella minuutilla, kun senegalilaislaituri töytäisi Kieran Tierneyä kyynärpäällä naamaan. Tuomari katsoi kuitenkin, että kyseessä oli tahaton teko ja antoi Manélle vain keltaisen.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen Liverpool lisäsi painetta vieraiden puoliskolla. Virgil van Dijkin pusku tuotti yllättäviä vaikeuksia Arsenalin maalivahdille Bernd Lenolle, joka sai toppari David Luizilta suoraa palautetta epävarmasta toiminnastaan.

Hetkeä myöhemmin Leno oli kuitenkin hyvin hereillä, kun hän pysäytti Manén lähietäisyydeltä lähteneen laukauksen.

Avauspuolikkaan edetessä Arsenalin ahdinko kasvoi. Trent Alexander-Arnold oli viedä Liverpoolin johtoon 21. minuutilla, mutta hänen laukauksensa kimposi ylärimasta takaisin peliin.

Ensimmäinen puoliaika vaikutti lähes täydelliseltä Liverpoolin hallinnalta, mutta Arsenal siirtyi johtoon 25. minuutilla hienon hyökkäyksen ja pienen tuurin seurauksena. Ainsley Maitland-Nilesin keskitys näytti jo pysähtyvän Andrew Robertsoniin, mutta skottipakin purku epäonnistui pahasti ja hän lahjoitti pallon suoraan Alexandre Lacazettelle. Ranskalaishyökkääjä sai varsin heikon osuman palloon, mutta se riitti yllättämään Liverpoolin maalivahdin Alisson Beckerin. Kyseessä oli Arsenalin ensimmäinen maalintekoyritys koko ottelussa. 0-1.

Liverpool kuittasi kuitenkin vain pari minuuttia myöhemmin. Leno torjui Mohamed Salahin vedon, mutta irtopallo tuli Manélle, jonka tarvitsi enää siirtää pallo tyhjään verkkoon. 1-1.

Myös Robertson pääsi kuittaamaan oman töppäilynsä 34. minuutilla. Alexander-Arnoldin keskitys tuli pelaajaröykkiön yli Robertsonille, joka otti pelivälineen haltuunsa ja tuikkasi sen ohi Lenon. 2-1.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🔥 Andy Robertson has been directly involved in a goal in 7 of his last 8 PL appearances:
⚽ v Arsenal

Tauolle mentäessä Liverpoolilla oli 11 maalintekoyritystä ja Arsenalilla yksi.

Lacazettelle tarjottiin toisen jakson alkupäässä parikin paikkaa tuoda vieraat tasoihin, mutta ranskalaiskärki jäätyi molemmilla kerroilla pahasti Alissonin edessä.

Noita paikkoja lukuun ottamatta Arsenal sai keskittyä lähinnä puolustamiseen. Tykkimiesten etenemisyritykset tyssäsivät lähes poikkeuksetta jo varhaisessa vaiheessa.

Liverpool vyörytti hyökkäyksiä vieraiden päätyyn ja sai kolmannen maalinsa lopulta 88. minuutilla. David Luizin purku tuli suoraan Diogo Jotalle, joka viimeisteli ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan ampumalla pallon tyylikkästi rangaistusalueen rajalta alakulmaan. 3-1.

Hallitseva mestari Liverpool on kerännyt kolmesta ensimmäisestä ottelustaan yhdeksän pistettä. Arsenalille tappio tarkoitti kauden ensimmäistä pistemenetystä.