Liverpool päihitti vajaamiehisen Chelsean – Sadio Mané kiitti Kepa Arrizabalagan karmaisevasta virheestä

© Kuva: Getty Images

Liverpool voitti vajaamiehisen Chelsean luvuin 2-0 sunnuntain huippuottelussa Stamford Bridgellä.

Ottelun kummastakin maalista vastasi Sadio Mané, joka sai kiittää Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagaa etenkin hänen toisesta osumastaan pelin toisella jaksolla. Sinipaitainen kotijoukkue ei sen sijaan saanut pallo edes pilkulta sisään.

Ottelun avausjakso eteni hyvin maltillisesti. Tempo säilyi rauhallisena, sillä kumpikin joukkue pelasi hyvin varmaa peliä vältellessään turhia virheitä. Maalipaikoillakaan ei juuri herkuteltu, kun kumpikin keskittyi pitämään oman verkkonsa puhtaana.

Chelsean Timo Werner kävi kertaalleen lähellä maalia vasemman jalan laukauksella rangaistusalueen reunalta. Roberto Firmino oli sen sijaan lähellä tuikata pallon tyhjiin, kun Mohamed Salah keskitti pallon matalana voitettuaan siirtokilvan irtopallosta Kepaa vastaan.

Ensimmäisen puoliajan lopulla tilanne kuitenkin muuttui, kun Andreas Christensen sai suoran punaisen kortin kaadettuaan pystysyöttöön spurtanneen Manén alimpana miehenä. Tanskalaistopparin hölmöily muutti pelin kulkua, ja toisella jaksolla Liverpool otti ottelun odotetusti haltuunsa.

Chelsean alhaalle vetäytynyt puolustuslinja ei pysynyt kasassa kuin viisi minuuttia, kunnes Mané vei vieraat 1-0-johtoon. Salah vapautti Firminon boksin oikealla kulmalla, mistä brassihyökkääjän keskitys putosi Manélle maalin edustalla. Senegalilaislaituri irtaantui Reece Jamesista ja puski pallon komeasti sisään. 1-0.

Neljää minuuttia myöhemmin Chelsean kuilu syveni entisestään, kun Mané kasvatti Liverpoolin johtoa Kepan karmaisevan harhasyötön jälkeen. Espanjalaisvahti yritti syöttää pallon lyhyenä Jorginholle boksin sisällä, mutta lahjoitti sen suoraan vastaan tulleelle Manélle, jonka oli helppo laittaa pallo toisella kosketuksellaan sisään. 2-0.

Chelsean oli hyvin hankala rakentaa kunnollisia hyökkäyksiä miesylivoimalla pelaavaa Liverpoolin vastaan. Vartti ennen päätösvihellystä lontoolaisille aukesi kuitenkin loistosauma kavennukseen, kun Werner hankki joukkuuellensa pilkun Thiagon rikottua häntä rangaistusalueen sisällä.

Jorginho kuitenkin epäonnistui rangaistuspotkusta, kun Alisson aavisti maalillaan oikein ja piti laukauksen ulkona. Kyseessä ensimmäinen kerta koskaan, kun Jorginho ei ole upottanut palloa 11 metristä maaliin Chelsean paidassa. Frank Lampardin suojateilta ei yksinkertaisesti tuntunut onnistuvan sunnuntaina mikään.

Vaihdosta sisään tullut Tammy Abraham testasi vielä kertaalleen Alissonia hyvällä laukauksella, mutta kunnollista takaa-ajovaihdetta Chelsea ei kuitenkaan onnistunut laittamaan päälle. Mané kävi myös lähellä hattutemppua, mutta tällä kertaa Kepa torjui hänen kaukovetonsa erinomaisesti tiehensä. Ottelu Stamford Bridgellä päättyi lopulta Liverpoolin 2-0-voittoon.


EL CLÁSICO – 50€ LISÄVOITTO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Aktivoi 100% talletusbonus ja talleta vähintään 20€.
3. Lyö 1€ ennakkoveto Barcelonan tai Real Madridin 1×2-voitosta.

Saat joukkueesi voittaessa 50€ lisävoiton!