Liverpool voitti Midtjyllandin tiistaina 2-0 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

@fcmidtjylland
📋 START-XI

Sådan stiller vi op på Anfield 🔥

#LIVFCM | #UCL

Midtjyllandilla oli loistava sauma siirtyä johtoon jo kolmannella minuutilla, kun Alexander Scholz tarjoili loistavan läpisyötön Anders Dreyerille, joka kuitenkin aikaili ratkaisunsa kanssa, eikä saanut kunnon vetoa aikaiseksi. Liverpoolin maalivahti Alisson Becker pysäytti kudin jalallaan.

Tanskalaisvieraat jatkoivat lupaavia otteitaan, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei enää avausjaksolla juurikaan nähty. Midtjylland sai kuitenkin pidettyä myös Liverpoolin tehottomana.

Liverpoolin ottelu sai synkän käänteen puolen tunnin kohdalla, kun keskuspuolustajana tuurannut Fabinho jätti kentän loukkaantuneena. Liverpoolin toppariosastolta puuttuivat jo valmiiksi pitkäaikaispotilas Virgil van Dijk ja Joël Matip. Fabinhon paikan kentällä otti 19-vuotias Rhys Williams, joka pääsi pelaamaan vasta neljättä otteluaan punapaitojen ykkösmiehistössä.

Tauolle mentäessä Liverpoolilla oli neljä maalintekoyritystä, mutta yksikään niistä ei tuottanut päänvaivaa vieraiden maalivahdille Mikkel Andersenille. Midtjyllandin ainoa paikka oli Dreyerin läpiajo.

0 - Liverpool have failed to register a single first-half shot on target for the first time in 51 home games in all competitions, since October 2018 against Manchester City in the Premier League. Stalled.

Liverpolin manageri Jürgen Klopp suoritti tauolla jo toisen vaihtonsa. Kapteeni Jordan Henderson teki tilaa Georginio Wijnaldumille.

Toista puolikasta oli takana noin kymmenen minuuttia, kun Liverpool siirtyi johtoon upean sommitelman seurauksena. Xherdan Shaqiri tarjoili nerokkaan syötön Trent Alexander-Arnoldille, joka petasi Diogo Jotalle paikan laukoa tyhjään verkkoon. Portugalilaistaituri ei erehtynyt. 1-0.

Liverpool haki jälkimmäisen jakson edetessä lisää tulivoimaa kentälle tuoden tutun hyökkäyskolmikkonsa Mohamed Salahin, Sadio Manén ja Roberto Firminon viheriölle.

Pitkään näytti siltä, että enempää osumia ei nähtäisi, mutta Liverpool sai lisäajalla pilkun, kun Paulinho kaatoi Mohamed Salahin rangaistusalueella. Egyptiläistähti asteli itse pallon taakse ja täräytti sen sisään. 2-0.

Kloppin joukot johtavat lohkoa voitettuaan kaksi ensimmäistä otteluaan. Perässä tulevat neljän pisteen Atalanta, yhden pisteen Ajax ja nollakerhossa pysyttelevä Midtjylland.