Selhurst Parkilla nähtiin yksi kauden ylivoimaisimmista peliesityksistä, kun Liverpool murskasi vieraskentällä Crystal Palacen. Mohamed Salah ja Roberto Firmino viimeistelivät kaksi maalia mieheen Redsin vietyä pisteet mukaansa nöyryyttävin 7-0-lukemin.

Salah aloitti ottelun penkiltä Takumi Minaminon noustua tilalle avaukseen. Japanilainen vastasi ottelun avausosumasta, joka oli myös hyökkääjän ensimmäinen Valioliigassa.

Palacelle kyseessä oli seurahistorian kaikkien aikojen suurinumeroisin kotitappio. Edellinen ennätystappio oli elokuulta 1994, kun Liverpool murjoi seuran 1-6-numeroin.

Eagles hävisi myös samoilla numeroilla toukokuussa 1927 Millwallille.

Voitto oli myös Liverpoolin seurahistorian suurin vieraissa.

Liverpool FC

@LFC
WHAT. A. PERFORMANCE. 👏

Minamino avasi Liverpoolin hanat, kun ottelua oli vain kolme minuuttia takana. Japanilainen vastaanotti Sadio Manén syötön boksissa ja viimeisteli pallon vaivattomasti alanurkkaan.

35. minuutilla Mané tuplasi itse Liverpoolin johtoaseman. Senegalilaisen kaukolaukaus yllätti isäntien maalivahti Vicente Guaitan jysähtäen yläkulmaan.

Liverpool maalasi ensimmäisen puoliskon loppuun vielä kerran. Andrew Robertsonin komea keskitys tavoitti Roberto Firminon, joka sijoitti ulkosyrjällä taukolukemiksi 3-0 vieraiden eduksi.

Firminon osuman jälkeen myös Trent Alexander-Arnoldilla oli vapaapotkusta tilaisuus neljänteen maaliin, mutta laitapuolustaja ampui 20 metristä hieman yli maalin.

Liverpoolin maalijuhlat jatkuivat toisella jaksolla.

Neljännestä osumasta vastasi kapteeni Jordan Henderson. Alexander-Arnold pudotti syötön taakse ja keskikenttäpelaaja naulasi boksin reunalta laukauksensa ylänurkkaan.

Kaikkea ei oltu vielä nähty ja seuraavaksi Palacen omissa kolisi 68. minuutilla. Firmino nosti helpon chipin vastaantulleen Guaitan yli tyhjiin verkkoihin. Osuma oli brassin toinen iltapäivään.

Viimeisellä kympillä Salah rokotti vielä Palacea kahdesti. Ensin egyptiläinen ohjasi 81. minuutilla kulmatilanteessa maalinedustalta Joel Matipin puskun verkkoihin.

Jälkimmäinen maali syntyi kolme minuuttia myöhemmin. Salah leikkasi näppärästi boksiin ja kierteinen laukaus jysähti ylänurkkaan viimeistellen murskanäytöksen.

Voitto vankisti Liverpoolin asemia sarjakärjessä. Reds johtaa toisena olevaa Tottenhamia nyt kuudella pisteellä. Spurs kohtaa huomenna omassa ottelussaan Leicesterin.

7 - Crystal Palace have conceded seven goals in a home match for the first time in their entire history. Crushed.