Liverpool nousi Valioliigan sarjakärkeen keskiviikkoiltana, kun se voitti Tottenhamin 2-1-lukemin Anfieldilla dramaattisten vaiheiden jälkeen.

LUE MYÖS: José Mourinho ei niellyt Tottenhamin tappiota – kritisoi myös Jürgen Kloppia: ”Paras joukkue hävisi”

Liverpool FC

@LFC
GET IN!!

BIG WIN, REDS!! 🔴

Ottelu alkoi viihdyttävästi, mutta tapahtumarikkaaksi sitä ei voinut kutsua. Liverpool hallitsi ensimmäisen vartin aikana palloa peräti 71-prosenttisesti, kun se yritti sahata Tottenhamin matalalle vetäytynyttä puolustuspakkaa auki.

Hugo Lloris venyi hyvään torjuntaan sekä Roberto Firminon puskun että Mohamed Salahin laukauksesta, mutta nämä pelastukset eivät Liverpoolin painostamista rauhoittanut. Puolen tunnin täyttäessä, jäi Llorskin viimein voimattomaksi tolppiensa välissä.

Curtis Jones seilasi pallon kanssa vakuuttavasti Tottenhamin alueelle, jossa pallo putosi suoraan Salahin eteen. Egyptiläisen vasen jalka teki työtä käskettyään, ja kova laukaus kimposi Toby Alderweireldista hienossa kaaressa takakulmaan. Maali oli jo Salahin 11. tämän kauden Valioliigassa. 1-0.

Liverpool jatkoi ottelun hallitsemista, mutta puolen tunnin kohdalla Tottenham sai iskettyä vastaan. Tasoitusmaali syntyi vierasjoukkueen ensimmäisestä laukauksesta kohti maalia.

Giovani Lo Celso purjehti läpi isäntien keskikentän ja pelasi nätin pystysyötön Heung-Min Sonin juoksuradalle. Eteläkorealainen jätti debytantti Rhys Williamsin kauas taaksensa ja viimeisteli pallon läpiajosta Alissonin selän taakse. Maali tarkastettiin vielä VAR:lta, mutta Sonin todettiin olleen syöttöhetkellä samalla tasolla Williamsin kanssa. 1-1.

Ottelun avausjakso tuli päätökseen tasalukemissa. Kamppailu eteni lähes täysin Liverpoolin hallinnassa, mutta Tottenham ei ainutta paikkaansa hukannut. Toisella jaksolla tilaisuuksia avautui jo runsaasti enemmän.

Heti toisen puoliajan alussa Steven Bergwijn pääsi vasemmalta laidalta läpi, mutta hollantilaislaiturin laukaus suuntautui ohi maalin. Vain hetkeä myöhemmin Son pelasi Bergwijnin uudelleen samaa reittiä pitkin boksiin, mutta tällä kertaa pallo kimposi tolppaan. Tottenham oli aktiivisempi hyökkäyspäähän, mutta ei enää yhtä kliininen.

Bergwijnin yritysten välissä Harry Kane laukoi kaukaa katkaistuaan Alissonin syötön kohti Trent Alexander-Arnoldia, mutta brassivahti ehti yrityksen tielle ja työnsi pallon kulmaksi. Hidastusten perusteella laukaus olisi saattanut jäädä sivuverkkoon, mutta Liverpoolin onneksi ”turhasta” kulmasta ei maalia syntynyt.

[readmore from=Liverpool]

Tottenhamin myöhemmästä kulmasta Kane puski pallon maan kautta yli, eikä vierasjoukkue sirtynyt vieläkään johtoon. Seuraavaksi oli jälleen Lloris’n vuoro napata torjuntoja Liverpoolin useammasta yrityksestä.

Ottelun lähestyessä loppuaan, Tottenham näytti jo onnistuvan vakuuttavassa puolustuspelaamisessaan ja hakemaan Anfieldilta pisteen. Lisäajan partaalla paljon parjattu Firmino nousi kuitenkin kotijoukkueen sankariksi, kun hän nousi Andrew Robertsonin kulmapotkussa korkeimmalle ja puski pelivälineen voimalla sisään. Firminolle maali oli hänen kolmas tällä kaudella, ja varmasti niistä tärkein. 2-1.

Liverpool voitti ottelun ja nousi sarjakärkeen, kolmen pisteen päähän Tottenhamista.

Valioliiga keskiviikkona 16.12.

Arsenal-Southampton 1-1 (lue otteluraportti)
Leeds-Newcastle 5-2
Leicester-Everton 0-2 (lue otteluraportti)
Fulham-Brighton 0-0
Liverpool-Tottenham 2-1
West Ham-Crystal Palace 1-1