Liverpool voitti RB Leipzigin Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa 2-0-lukemin tiistai-iltana.

Ottelu pelattiin Saksan koronarajoitusten vuoksi Unkarin Budapestissa, mutta vierasmaalisääntö oli normaaliin tapaan voimassa.

Leipzigilla on siis suuri vuori kiivettävänä, jos se toivoo kukistavansa Liverpoolin toisessa osaottelussa 10. maaliskuuta Anfieldilla ja selvittävän tiensä puolivälieriin.

Liverpool FC

@LFC
𝐁𝐈𝐆 European night. 𝐁𝐈𝐆 performance! ✊

#YNWA

Leipzig aloitti pelin vahvemmin ja antoi osoituksen vaarallisuudestaan jo neljännellä minuutilla. Daniel Olmo pääsi kiinni Angeliñon keskitykseen, mutta hänen voimakas syöksypuskunsa suuntautui tolpan juureen.

Liverpool pääsi ensimmäisille huipputonteilleen puolestaan vartin kohdalla. Leipzig-maalivahti Péter Gulácsi piti Mohamed Salahin chippi-yrityksen ensin ulkona maalista, jonka jälkeen Roberto Firmino tykitti pienestä kulmasta sivuverkkoon.

Kun ottelua oli takana 23 minuuttia, pääsi Sadio Mané puolestaan puskemaan lähietäisyydeltä. Senegalilaishyökkääjä nikkasi Firminon keskityksen kuitenkin hankalasta asennosta ylitse maalin.

Noin kymmenen minuuttia myöhemmin oli Andrew Robertsonin vuoro käydä lähellä. Gulácsi ryntäsi kauas maaliltaan katkaistakseen Liverpoolin pitkän pystysyötön ja potkaisi pallon keskiympyrään. Robertson sai sen kuitenkin itselleen ja yritti onneaan kauempaa. Kunnianhimoinen nosto näytti jo laskeutuvan riman alapuolelle, mutta meni lopulta liian pitkäksi.

LUE MYÖS: Auts! Liverpoolin ex-maalivahti jäi huvittavaan asentoon kivuliaan törmäyksen jälkeen – katso kuva

Ottelun avausjakso päättyi maalittomana. Leipzig oli käynyt tolppalaukauksensa myötä lähimpänä, mutta Liverpoolilla oli useampi sauma siirtyä Budapestissa johtoon. Toisella puoliajalla verkot kuitenkin heiluivat, kun vierasjoukkue kiitti isäntien karmaisevista virheistä.

Kun ottelua oli takana 53 minuuttia, Leipzigin kapteeni Marcel Sabitzer antoi huolimattoman syötön kohti Angeliñoa, ja lähetti Salahin vahingossa läpiajoon. Egyptiläishyökkääjä kiihdytti täyteen vauhtiin ja sijoitti pallon tarkasti Gulácsin selän taakse, vieden Liverpoolin 1-0-johtoon.

OptaJoe

@OptaJoe
24 - Amongst all players within the top-five European leagues, only Robert Lewandowksi (30) has scored more goals in all competitions this season than Liverpool’s Mohamed Salah (24). Star.

Vain viittä minuuttia myöhemmin Leipzig munasi jälleen, kun Bayern Müncheniin kauden päätteeksi siirtyvä Dayot Upamecano liukastui, potkaistuaan ohi pallosta ratkaisevalla hetkellä.

Curtis Jonesin korkea pystysyöttö vapautti Manén läpiajoon Upamecanon kompuroidessa, eikä Liverpoolin huippulaituri viimeistelyssään epäonnistunut. Tarkka laukaus vasempaan alakulmaan vei vieraat jo 2-0-johtoon.

Leipzig oli Liverpoolin parantuneen puolustuksen edessä lähes voimaton. Isännät kävivät lähellä kavennusmaalia vasta lisäajalla, kun hyvään laukaisupaikkaan päässyt Hee-Chan Hwang chippasi pallon ohi vasemman tolpan.

Alisson, Ozan Kabak ja Trent Alexander-Arnold pelasivat kaikki erittäin vahvan ottelun Liverpoolin alakerrassa ja toivat joukkueelleen lopulta helpottavan voiton. Jürgen Klopp voi olla tyytyväinen ryhmänsä esitykseen ja toivoo, että se tuo alavireiselle miehistölle myös paljon kaivattua itseluottamusta Valioliigaa silmällä pitäen.